Gagerlar, ‘’Kişisel Gelişim ve Girişimcilik’’ dedi.

Paylaşmayı unutmayın.

Üniversite zamanları, geleceğimiz ve kariyerimiz için en sağlam adımlarımızı attığımız dönemlerdir. Bu dönemde aldığımız dersler, eğitimler, seminerler vs. seçtiğimiz bölüm ve meslek için hesap defterimize birer artı olarak dönmektedir.

Araştırma Sonuçları

Etkin Kampüs ile birlikte yaptığımız araştırmada, gagerlerımıza, üniversite öğrencileri için en önemli eğitim etkinliklerini sorduk. Bu cevapların %35 oranla en önemli seçilen etkinliğini kişisel gelişim etkinlikleri olduğunu söyledi.

Kişisel gelişim eğitimleri, bireyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlayan eğitimlerdir. Eğitimin amacı, yaratıcı düşünme becerisi kazandırmak ve bireyin çevresiyle etkileşim ve iletişimini daha da ileri götürmektir. Bu eğitimler, aynı zamanda bireyi verimli, etkili ve mutlu yapmayı amaçlar.

En yüksek ikinci orana sahip ders ise, girişimcilik eğitimi oldu. Türkiye’nin işletmecilik sektöründe yükseliş göstermesi konusunda, muhakkak genç ve yenilikçi girişimcilerin katkısı göz ardı edilemez. Bu sebepten dolayı Türkiye’nin her yerinde her geçen gün genç girişimcilere verilen önemin bir kat daha artmasıyla önem kazanan, nispeten yeni bir eğitim türüdür. Bireylere, yeniliklere açık olmaktan etkili düşünmeye kadar birçok alanda kazanımlar sağlayan eğitimlerdir. Girişimcilik eğitimi, bireyin girişken olması, kendine güvenmesi ve yeniliklere açık olması konusunda yardımcı olmayı amaçlar.

%21 oranla üçüncü sırada ise iletişim eğitimleri yer almaktadır.

Seçilen bu üç eğitim, konusu, seçilme oranlarındaki yükseklik ve yakınlık ile genel olarak bize; gagerlarımız için en önemli etkinliklerin insanlar, insan ilişkileri ve insanlarla etkileşim olduğunu gösterdi.

Dördüncü seçilen etkinlik liderlik olurken en az oranla beşinci olan etkinlik ise satış-pazarlama olmuştur.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar