Freelancer Siteleri – Freelance Çalışanlar İçin Mükemmel 3 Site

Paylaşmayı unutmayın.

Freelancer Siteleri – Freelance Çalışanlar İçin Mükemmel 3 Site – İnterneti sadece vakit öldürmek için değil; aktif şekilde kullanmak isteyenler için olan rehberimize hoş geldin. İnternet çoğu zaman hobi, bazen fobi bir süredir de gelir yeri olmuştur. İnternet’ten hizmet satarak para kazanmak isteyen Freelancer çalışanların en büyük sıkıntısı müşteri bulmak.

Daha önce Freelance Çalışmak İsteyenler için En İyi 10 Platform yazımızda sizleri birbirinden harika sitelerle tanıştırmıştık fakat çoğu İngilizce olduğundan yetersiz kalmış olabilir. Tamamı Türkçe ve denenmiş Freelance platformları ise şu şekilde;

Freelancer Siteleri – Freelance Çalışanlar İçin Mükemmel 3 Site

1-) Bionluk

freelancer-siteleri-freelance-calisanlar-icin-mukemmel-3-site

Bilinen en büyük freelance platformlarından bir tanesidir. Alıcı ve satıcıyı birleştirmenin yanısıra bünyesinde bulunan teklif ver özelliği ile potansiyel müşterilerinize düşük fiyat teklifleri yapabiliyorsunuz.

Alıcı istekleri kısmından verdiğiniz teklifler onaylandığında para Bionluk havuzunda kalıyor. İşinizi tamamladığınızda ve alıcı onayladığında 5 iş günü içerisinde belirttiğiniz banka hesabına ödeme yapılıyor.

Böylesine sürekli güncellenen bir sistemin en büyük eksisi ise komisyon alması. Yaptığınız iş onaylandığında site sizden %20 komisyon alıyor. Bu komisyon tutarı kazancınızı epey düşürse de müşteri çevresi yaratmanızı sağlıyor.

Freelance olmak için tek yapmanız gereken üye olmanızın ardından “Freelance Ol” butonuna tıklayarak tek seferlik 9.90 TL ödeme yapmak. Sonrasında alıcı isteklerini görebilirsiniz.

Teklif verebilmek için öncelikle ilan oluşturmanız gerekiyor. İlanınızın görseli, referans alanı ve açıklaması ne kadar iyi olursa o kadar çok müşteri bulabileceğinizi de hatırlatalım.

2-) R10

freelancer-siteleri-freelance-calisanlar-icin-mukemmel-3-site

Sadece davetiye ile üye olunabilen bu forumda yapabilecekleriniz sınırsız. Bir hizmeti satabileceğiniz veya bir hizmeti satın alabileceğiniz gibi uzmanların bilgilerinden de yararlanabilirsiniz.

100 Binin üzerinde üyesi olan R10, Webmaster forumu olarak tanınsa da yazılımcı, yazar ve grafik tasarım gibi işleri yapanları bünyesinde barındırmaktadır.

Başta da dediğimiz gibi bu foruma üye olmak maalesef davetiye ile oluyor. Başvuru alanından projelerinizden ve yapmak istediğiniz işlerden bahsederseniz de üye olma şansınız var.

3-) Sadeceon

freelancer-siteleri-freelance-calisanlar-icin-mukemmel-3-site

Sadeceon, sadece freelance platformu değildir. Daha çok hesap satış sitesi olarak öne çıksa da freelance hizmet vermeye uygundur. Bionluk’un aksine Sadeceon belirli komisyon oranı sunmaz. Her hizmet için farklı komisyonlar kestiğinden çalıştığınız alana göre bu platforma girmeniz daha mantıklı olacaktır. Çünkü komisyon oranları %50’ye kadar çıkmaktadır.

Hizmetlerinizi sergileyebileceğiniz üç sitenin sonuna geldik. Eğer yabancı dil biliyorsanız Fiverr gibi sistemleri inceleyebilirsiniz. Daha fazla alıcıyla görüşme şansınız olacağından ve vereceğiniz teklifleri dolar üzerinden verebileceğinizden sizin için daha iyi olabilir.

Sizin aktif olarak kullandığınız Freelance satış yapmanızı sağlayan site var mı? Var ise hangi siteleri kullanıyorsunuz? Yorumlarda önerdiğiniz siteleri paylaşarak daha fazla alıcının ve satıcının görmesini sağlayabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda tekrar görüşmek üzere.

Paylaşmayı unutmayın.

Enes ibrahim Aydeniz

Merhaba sevgili Gager. Yaşım 19 Denizli'den katılıyorum. Oyuncu Hesabı ve TeknoDizi sitesini geliştiriyorum. Bu kadar :)

İlgili Sayfalar