Freelance Çalışmak İsteyenler için En İyi 10 Platform

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji değiştikçe ve geliştikçe her şeyi etkilediği gibi iş hayatımızı da farklı yönlerden etkiliyor. Birçok meslek yok olma noktasındayken yeni meslekler de hayatımıza giriyor. Bunun yanında bazı meslekler de fiziksel bir ortam ihtiyacı gütmeden, sanal ortam üzerinden iletişim halinde bulunularak yapılabilir hale geliyor ve artık insanlar hiç görmediği, ofislerinde bulunmadığı firmaların işlerini tamamlayarak ekosistemde yerlerini alıyorlar. Özellikle dijital göçebe yaşam tarzının popülaritesi arttıkça firmaların da bu kaynakları kullanma eğilimi artıyor. Hepimizin bildiği gibi freelance dediğimiz kavram artık daha güvenilir ve daha profesyonel bir hal almış durumda.

Döviz kurlarının bir hayli konuşulduğu bugünlerde “Neden biz de bu sektörde kendimize yer bulmayalım!” dedik ve sizin için freelancer olarak çalışıp farklı kurlarla da para kazanabileceğiniz bir liste hazırladık. 🙂

upwork nedir

@upwork

1,5 milyondan fazla müşteriye sahip olan Upwork, kısa-uzun dönem projeler, saatlik işler, her türlü seviyede işi kapsayan geniş bir freelancer ağı. Dünya genelinde en popüler olan freelance sitelerden biri olan Upwork’te mutlaka sizin için de bir şeyler vardır.

toptal nedir?

@toptal

Toptal, bu listedeki diğer sitelerden farklı olarak tecrübeli ve yetenekli freelancerlara hitap eden bir site. Toptal’da çalışan olabilmek için zorlu eleme süreçlerinden geçersiniz. Fakat sonunda ciddi büyüklükteki firmalarla adil sözleşmeler imzalayarak önemli projelerde bulunabilirsiniz.

@freelancer

Milyonlarca projeye erişebilmenizin yanı sıra, uzmanlığınız konusunda kendinizden emin ve rekabetçi iseniz yeteneklerinizi sergilemek ve daha çok müşteri çekmek adına diğer freelancerlar ile yarışmalara katılabilirsiniz.

@guru

Guru, geçmiş iş deneyimlerinizi kolayca sergileyebileceğiniz ve doğru iş fırsatlarını kaçırmamanız için günlük olarak size uygun iş fırsatlarını  sunan, 3 milyondan fazla freelancerı barındıran bir ağdır. ‘Guru Çalışma Odası’ ile çalışmalarınızı kolayca yönetmenizi sağlayan bir platform da size sunuyor.

@99designs

Serbest tasarımcılar özelinde freelance iş olanakları sağlayan bir platformdur. Tasarım yarışmalarında rekabet ederek müşterilerin seçimleriyle öne çıkmayı başarabilirsiniz. Ayrıca bu yarışmalarda önemli geri bildirimler de alarak kendinizi daha üst seviyelere çıkarabilmeniz için olanak sağlar.

@peopleperhour

Web projeleri için freelancer arayan güzel bir platform. Bir tasarımcı, web geliştiricisi, SEO uzmanı vb. İseniz, kesinlikle freelancer olarak bulunmanız gereken platformlardan biridir.

@freelancewritinggigs

Bir yazar, editör, blog yazarı ya da yayıncı iseniz kelimelerle yolu kesişen freelancerlar için harika bir seçenek olabilir.

@ifreelance

Bu platform birçok önemli kategoride freelancerlara hizmet ederken kazancınızın %100’ünü size vermeyi garantiliyor.

@weworkremotely

Uzaktan çalışmanız için birçok sektörde iş imkanı sunan güzel seçeneklerden biri de WeWorkRemotely platformu. Mutlaka kendinize uygun bir iş bulabilirsiniz.

@simplyhired

Programcı, tasarımcı, uzman, üniversite öğrencisi veya aralarında bir şey olsun, sizin için orada mutlaka bir freelance iş var.

Freelance olarak çalışmayı düşünüyorsanız Freelance Çalışma Bu Hataları Affetmiyor! yazımız mutlaka ilginizi çekecektir.

Bol kazançlar!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar