Film Konusu ile Film Bulan Site – What is My Movie

Paylaşmayı unutmayın.

Film Konusu ile Film Bulan Site – What is My Movie – Güzel film kavramı sübjektif bir kavramdır. Her insanın zevkine bağlı olarak filmlerin türü de değişir. Bununla birlikte türler değiştikçe filmlerin bütçeleri de değişkenlik gösterir. Bağımsız filmler de yüksek bütçeli filmler de seyircisine her şekilde ulaşır. Ayrıca her insan için film kriterleri farklıdır. Bazı insanlar Fransız Yeni Dalgasını sever bazı insanlar da Hollywood filmlerini sever. Bu noktada insanların aklında filmlere ilişkin değişik anekdotlar kalır. İnsanların etkilendikleri filmleri de tekrar tekrar izlemek gibi alışkanlıkları da vardır.

Bu bağlamda film zevkimize uygun filmleri de bulmamız biraz önem arz eder. Ya aynı yönetmenin diğer filmlerini izler izleyiciler. Ya da aynı tarzda filmleri arayıp dururlar. Bunun yanı sıra bu filmleri keşfetmek mümkündür fakat bunu hızlı elde etmek mümkün müdür? İşte burada sinemaseverlerin yüzünü gülümsetecek bir internet sitesini tanıtmak mümkün. Bu internet sitesinin adı; What is My Movie. Bunun yanında sitenin ne işe yaradığını, kullanıcıların bu siteyi nasıl kullandığını bu yazıda görmek mümkün. What is My Movie sitesi, sinemaya ilgisi olanların zevklerine uygun filmleri bulmasını sağlar. Bununla birlikte sitenin ilgi gördüğünü ve kullanıcıların beğendiğini söylemek doğru olur . İlgi gören bu siteye yakından bakalım.

@whatismymovie

Film Konusu ile Film Bulan Site – What is My Movie

What is My Movie Sitesi Ne İşe Yarar?


Sinemasever olarak bir film beğendik diyelim. Böylelikle bu filme benzeyen filmleri ararız. Yorumları inceleyip, tavsiyeler doğrultusunda yüzde yüz güvenmeyerek hareket ederiz. Ya da aynı yönetmenin filmlerini izleriz. Ama örneğin Kubrick her filminde farklı konular ele almış ve farklı yöntemler denemiştir. O nedenle de aynı tarz film yerine sadece yönetmen filmi izlemiş oluruz. Bunun yanında film kültürünü yaratmak için müthiştir, sinefil olmuş da olur izleyici. Ama özünde aynı tarzda film bulamamış da olabiliriz.

Bununla birlikte What is My Movie sitesi direkt olarak bu sorunlara çözüm niteliğinde bir site. Aynı zamanda bu siteyi kullanan kullanıcılara pek çok arama seçeneği veriyor. Dilediğiniz doğrultuda spesifik araştırmalar yapmak mümkün oluyor ve kapsamlı sonuçlara ulaşmak site tarafından size sunuluyor. Bununla birlikte nasıl araştırma yapmak istediğiniz size kalmış. İsterseniz replikle,  isterseniz film konusuyla,  dilerseniz de yönetmen adıyla aratmanız mümkün. Kısacası site kullanıcıları için detaylı, özel bir şekilde arama yapmak mümkün oluyor

What is My Movie Sadece İngilizce mi?

Bu soruyu sormak gerekiyor çünkü What is My Movie sitesinin dil desteği yalnızca İngilizce. Bu bağlamda Türkçe aratma yapamamak sizi korkutmasın. Çünkü basit İngilizce kelimelerle her şekilde arama yapmak mümkün. Gelgelelim çeviri programlarından basit bir şekilde anahtar kelimeleri çevirip sitede taratmanız mümkün. Mesela Jean Luc Godard filmleri seviyorsunuz arama motoruna yönetmen adını yazabilirsiniz. Ya da spesifik olarak yönetmenin bir filmini yazabilirsiniz. Örneğin Çılgın Pierrot filmini çok seviyorsunuz. Bu filmi yansıtan filmlere erişmek istiyorsunuz. Arama motoruna ‘Show me movies like Çılgın Pierrot’ (Bana Çılgın Pierrot gibi filmleri göster ) yazabilirsiniz. Böylece anahtar kelimelerle basit bir şekilde istediğiniz sonuçlara ulaşmanız mümkün.

film-konusu-ile-film-bulan-site-what-is-my-movie
Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

What is My Movie Sitesi’ni Nasıl Kullanırız?

Bu siteyi kullanmayı adım adım anlatmak gerekiyor. Öncelikle “What is My Movie” sitesine erişin. Daha sonra ana menüdeki arama kutusuna dilediğinizi İngilizce olarak aktarın ve aratın. Bununla birlikte ayrıntılı olarak siteyi ve kullanımı açıklamamız da mümkün.

Böylece What is My Movie Sitesi’ne ulaştınız diyelim. Bu site bahsettiğimiz üzere İngilizce. Bununla birlikte de basit bir arayüzü olduğu gerçeği de mevcut.  Bu sayede  İngilizce bilmeyen bir birey de siteye ilk girdiğinde nasıl arama yapacağını anlıyor. What is My Movie sitesine giriş yaptığınızda ana sayfanın ortasında yer alan arama kutusunu görürsünüz.

Daha sonra arama çubuğuna dilediğiniz anahtar kelimeleri girin ve “Search” tuşuna basarak aratın.

Siteye giriş yaptıktan sonra ana sayfanın ortasında bulunan arama kutucuğuna dilediğinizi yazın. Örneğin, istediğiniz film türünü, özel bir oyuncuyu, yönetmeni ya da ilgilendiğiniz filmi yazarak aratın. Böylece bu adımları gerçekleştirdikten sonra site isteğiniz doğrultusunda sonuçları gösterecektir. Bununla birlikte What is my movie’nin çıkardığı sonuçlar Metacritic puanı alan filmleri sıralama doğrultusunda gerçekleşitor.

Metacritic Nedir?

Oyun, film, albüm, TV programı gibi alanların değerlendirmesini yapan sitedir. Her alanda her konu için sayısal puan alır. Daha sonra da ortalama alır. Bununla birlikte her değerlendirmenin kaynağı da site tarafından gösterilmekte.

What is my movie’yi nasıl daha fonksiyonel hale getiririz?

Basit bir ara yüze sahip olduğunu söylediğimiz bu siteye basit sözcükler kullanarak sonuçlara ulaşmak mümkündür. Bunun yanında bu şekilde aratma yapmak her zaman istediğimiz sonuçlara bizi ilerletmez. Bu nedenle spesifik kelimeler yazmak mühimdir. Mesela kelimelere canlılık katarak aramayı özelleştirebiliriz. Bu özel aramalar için yakından bakmayı geretiren bazı hususlara bakalım.

film-konusu-ile-film-bulan-site-what-is-my-movie

What is my movie’de araştırma yaparken kullanabileceğimiz sözcük öbekleri ve kalıpları:

-find all lord of the rings movie (Tüm Lord Of The Rings filmlerini bul)

– show sci-fi movies (bilim kurgu konulu filmleri göster)

-show me movis like Tenet (Tenet benzeri filmleri göster)

film-konusu-ile-film-bulan-site-what-is-my-movie

Böylece bu kalıplarla geniş bir sonuç listesine ulaşmak mümkün. Bunun yanında çekim tekniklerine varan araştırma yapmak mümkün. Arama çubuğunda yapacağınız küçük bir kelime değişimiyle amatör atmosferin hakim olduğu filmlere dahi ulaşabilirsiniz. Sonuç olarak belirli kalıpları öğrendikten sonra olay sizde netleşiyor.

Ayrıca film, tür, replik, oyuncu ismi ile de arama yapmanızın mümkün olduğunu söylemiştik. Bununla birlikte önemli olan nokta bu aramaları gerçekleştirirken isimleri ve replikleri tırnak içine almak mühim. Ayrıca isimleri de tam ve net yazmak da arama sonuçlarını etkiler ve doğru sonuca ulaştırır. Mesela oyuncu için, ‘Anne Hathaway’ kullanmak mümkün. Replik için de ‘under this mask there is an idea! and ideas are bulletproof.’ faydalı kullanım şekli olacaktır.

‘More Like This’ butonu nedir?
film-konusu-ile-film-bulan-site-what-is-my-movie

What is my movie sitesinde arama yaptınız diyelim. Burada arama yaptıktan sonra göreceğiniz filmler sadece sonuçlar ile kısıtlı değil. Mesela ‘Crime movies like The Hateful Eight‘ araştırdınız. Yani‘ The Hateful Eight benzeri suç filmleri’. Böylelikle sonuçları liste halinde görmüş oldunuz. Bununla birlikte listede önceden izlemiş olduğunuz filmi gördünüz. Sadece filmin yanında bulunan ‘More like this’ butonuna basınca tıkladığınız filme benzer filmleri de görürsünüz. Bununla beraber listeniz daha kapsamlı hale gelir. Sonuç olarak bu butonla beraber aklınıza gelmeyecek ama seveceğiniz filmlere de erişiyorsunuz. Bu buton siteyi daha da işlevsel hale getiriyor.

Toparlamak gerekirse What is my movie sitesi film bulma konusunu daha da kolay hale getiriyor. Ayrıca İngilizce bilmesek de algoritmayı anlayınca siteyi basitçe pragmatik hale getirmek mümkün.

Site

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar