Feng Shui ile Evinize Huzur Getirin!

Paylaşmayı unutmayın.

Feng Shui ile Evinize Huzur Getirin! – Feng Şui, “rüzgâr” ve “su” anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Bahsi geçen Feng Shui eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamaya yönelik, uzayda mekânın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır. Bu terimin kaynağının “Rüzgârlar vahşi/ Güneş ılık/ Su berrak/ Ağaçlar gür” şiirinden geldiğine inanılıyor.

Feng Shui ile Evinize Huzur Getirin!

Neden Feng Shui?

Beş bin yıllık geçmişi olan Feng Şui öğretisinin, bizim varoluş özelliklerine uygun yaşam alanlarını düzenleme yöntemi olduğuna ve böylece daha sağlıklı yaşayacağımıza inanır. Bunun yanı sıra, mutlu ilişkiler kuracağımıza, kişisel gelişimden kariyerimizi geliştirip kazanç artırımı sağlayabileceğimize de inanır.

@youtube

Feng şui coğrafî, dinî, felsefî, matematiksel ve ideolojik fikirlerin bir karışımını içerir. Kısacası ayrı bir Çin inanç sistemidir. Ancak bir din ya da tarikat değildir. Bir yerin “iyi bir feng şui”ye sahip ise orası doğayla uyum içindedir. Tam tersi “kötü bir feng şui”ye sahip ise oranın doğayla uyumsuzdur. Feng şui bir dekorasyon stili değildir. Daha çok ana hatları birçok dekorasyon stili ile uyumlu bir disiplindir. İnsanlar genel olarak iyi bir feng şuiye sahip veya sahip değil diye tanımlanmazlar. Feng Shui bilimi evrensel ve gezegen üzerindeki her insan ile uyumlu olduğuna inanılır.

Yönünüzü Belirleyin!

@123RF

Bagua yön haritası: En klasik Feng Şui öğretisidir. Pusulanın gösterdiği yönlere göre mekânı 9 bölüme ayırmayı öngörmektedir. Bu bölümler hayatın 8 önemli boyutunu ve enerjinin çıkış noktası olan merkez bölümünü içine alır. Örneğin, sağlık, aşk, zenginlik,kariyer, eğitim gibi beklentiler Bagua haritası üzerinde yönlerle ifade edilir.

Bir Bütün Olun! – Feng Shui

Yin-yang: Çin felsefesinde, insanların doğadaki olayları algılayışlarında karşılaştıkları ve evrendeki her devingen nesnede bulunduğuna inanılan doğal karşıtların genel tanımlamaları. Edilgeni, karanlığı, dişili, olumsuzu ve tüketimi betimleyen “Yin” geceye, Etkeni, aydınlığı, erili, olumluyu ve üretimi betimleyen “Yang” ise gündüze karşılık gelir. Sürekli bir mücadele içinde olan Yin ve Yang birlikte Bütünü yaratırlar. Hatta bu bütünlüğü ev dekorasyonlarında çok kullanırız. Çünkü hem görsel açıdan şık, hem de enerji açısından huzur veriyor. Siz de bu felsefeyi evinize taşıyabilir ve dekorasyonlarınızı evren enerjisine göre ayarlayabilirsiniz.

Konumlarınızı Kontrol Edin

@AdanZyeDekorasyon

Feng shui’de en önemli ilkelerden biri komuta pozisyonudur. Esasen bu, bazı önemli mobilya parçalarının konumudur: yatak (sizi temsil eder), masa (kariyerinizi temsil eder) ve soba (zenginliğinizi temsil eder). Ocağınızı hareket ettiremeyecek olsanız da, yatağınızı ve masanızı daha iyi bir konuma getirmek muhtemelen oldukça kolaydır. Buradaki en önemli şey, bu eşyaları kullanırken kapıyı görebilmektir. Yani yataktayken veya masanızda otururken kapıyı görebiliyor musunuz? Doğrudan kapı ile aynı hizada olmamalısınız, ama arkanızı da vermemelisin. Tüm bunlar, optimum pozitif enerji alabilmeniz için!

Dikey Gidin – Feng Shui

feng-shui-ile-evinize-huzur-getirin
@Royal Thai Art

Dekorunuza tırmanma duvarı veya merdiven eklemeniz gerekmez. Ancak evinize bazı dikey şekiller ve çizgiler eklemek büyümeyi ve genişlemeyi temsil eder. Bunu çeşitli şekillerde gerçekleştirebilirsiniz. Işığın yukarı doğru hareket ettiği yerlere biraz aydınlatma ekleyin. Alanı daha uzun hissettirmek için bir köşeye bir ağaç ekleyin. Eğer odanız varsa, birkaç uzun kitap rafı koyu. Yükseklik hissi yaratmak için sahip olduğunuz parametrelerle çalışın.

Her Şeyi Temiz Tutun

feng-shui-ile-evinize-huzur-getirin
@istock

Etrafınız çok dağınıksa muhtemelen zihinsel berraklığınız da bir o kadar bulanıktır. Feng shui’ de dağınıklığın, yeni gelen enerjinin ihtiyaç duyduğu değerli alanı kapladığına inanılıyor. Her gün çalışma alanınızı temizlemeyi alışkanlık haline getirmenizi öneririz. Çünkü bu sadece daha az stresli hissetmenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda böyle kaotik zamanlarda bir düzen duygusu da yaratacaktır. Ayrıca, her gün üretkenliğinize fayda sağlayacak temiz bir başlangıç ​​yapacaksınız. Büyük bir etki için diğer kolay temizlikler: pencereleriniz. Güneş ışığınızı en üst düzeye çıkarın!

Engelleri Kaldırın

Evinizdeki en sık kullanılan rotalar bir takılma tehlikesi içermiyor mu? Yani mesela, her gün çarptığınız bir bitiş masası var mı? Alanınızda nasıl hareket ettiğinizi düşünün ve yolları olabildiğince açık hale getirmeye çalışın. Bu, yeniden düzenleme gerektiriyorsa, muhtemelen buna ihtiyacınız vardır. Feng shui’ de verimlilik her şeydir. Bu nedenle yolunuzdaki engelleri kaldırmak ve akışınızı olabildiğince kolaylaştırmak önemlidir.

Bitki Ekleyin – Feng Shui

feng-shui-ile-evinize-huzur-getirin
@inhabitat

Yeni yaşam sloganınız şu olmalıdır: Şüphe duyduğunuzda daha fazla bitki ekleyin. Bitkiler yaşam enerjisini bünyesinde barındırır. Bu nedenle evinize tazelik ve canlılık katarlar. Aynı zamanda bir canlıya vakit ayırmak ruh sağlınız açısından da inanılmaz iyi gelen bir terapidir.

Metali Dahil Edin

Feng shui felsefesine göre metal eleman, netlik, düşünce keskinliği, sakinleştirici ve dengeleyici enerjilere yardımcı olduğu için ev ofisinize dahil etmek için harikadır. Aynı zamanda üretkenliğe de yardımcı olabilir.

KAYNAK: CLEVER, WIKIPEDIA

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar