Facebook’un Yeni Reklam Modeli

e-ticaret

Paylaşmayı unutmayın.

Gelişen teknoloji ile birlikte tedarik zincirlerinin ve e-ticaret mecralarının hayatımızdaki rolü gittikçe artıyor. Şüphesiz ki e-ticaret etkisi çoğu tüketicinin alışveriş alışkanlıklarını fazlasıyla değiştirdi. Günümüzde çoğu insan mağazalara gidip ürünü deneyerek almak yerine, tek tık ile online olarak alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu mecraların, binlerce ürüne ve markaya hızlı ve kolayca ulaşmak, ürünün daha ucuzunu bulmak ve oturduğun yerden alışveriş yapmak gibi birçok avantajı bulunuyor.

Gelelim bu online mecraların ve gelişen alışveriş trendinin ekonomi üzerindeki etkisine. İlk zamanlarında çok üstüne düşülmese de artık şirketler ve yatırımcılar bu trendin potansiyelinin fazlasıyla farkında. Doğal olarak birçok moda ve tekstil sektöründen şirket bu e-ticaret siteleri ile ortak çalışmalar yaparak ürünlerini, bu mecralardan da tüketiciye sunuyor. Bunun yanı sıra artık birçok giyim firmasının internet sitelerinden online olarak alışveriş yapmak mümkün. Fakat daha da önemlisi, tekstil devlerinin yanında bu sektöre yatırım yapan sosyal medya devleri de bugünlerde adından fazlasıyla söz ettiriyor. Sosyal mecraların reklam sekmelerinde, bu alışveriş sitelerine yönlendirme yapan linkleri fazlasıyla görüyor ve görmeye devam edeceğimizi düşünüyoruz.

reklam

@facebook

Örneğin Facebook;

Facebook bugünlerde “Collections” adlı yeni reklam formatını piyasaya sundu. Ürün odaklı bu yeni format ile alışveriş sitelerine yönlendirme sayılarında artış planlayan Facebook, reklam yatırımlarına da bir yenisini eklemiş oluyor. Bu yeni formatta eskiden, Facebook anasayfasında paylaşımlardan bağımsız olarak reklam sekmesinde çıkan ürün fotoğrafları ve site linkleri, artık tamamen markaların reklam videoları ile eşleştirilmiş durumda. Yani “X”markası bir video paylaşımında bulunduğunda hemen bu videonun altında, markaya ait 4 adet ürün fotoğrafı yer alıyor. Böylece reklama tıkladıktan sonra markanın ayrıntılı ürün kataloğuna ulaşmış oluyorsunuz. Bu hamle ile ürün hem video hem de görselle sergileniyor, ardından yapılan site yönlendirmesi ile tüketici, ürünü maksimum ayrıntıyla inceleyip değerlendirme şansı buluyor.

Söz konusu reklam olduğundan, konuyla ilgili olarak “Reklam Videolarında “360 Derece” Dönemi” başlıklı yazıyı da okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar