Facebook, Yeni Adıyla Meta’nın İlk Reklam Filmi Yayınlandı

Paylaşmayı unutmayın.

Facebook, Yeni Adıyla Meta’nın İlk Reklam Filmi – Bildiğiniz üzere Facebook geçtiğimiz günlerde ismini Meta olarak değiştirmiş ve metaverse dünyasına adım atmıştı. Bu dönüşümün ardından Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg Meta’ya ait ilk reklam filmini yayınladı.

Facebook’un yeni adı Meta, sanal dünyadaki arttırılmış gerçeklik fikirlerine atıfta bulunan ‘metaverse’ teriminden geliyor. Bir sosyal medya sitesi olarak hayatımıza giren ve uzun yıllar boyunca hayatımızın bir parçası olarak kalan fakat son günlerinde ciddi şekilde kullanıcı kaybeden Facebook, bu dönüşümle birlikte tekrardan geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi hedefliyor. 

Meta’nın İlk Reklam Filmi

İlk Reklam Filmi Yayınlandı

Şirket, Meta’ya ait ilk reklam filmini yayınladı. Metaverse dünyası ilgili olan kişiler tarafından merakla beklenen reklam filmi ciddi anlamda ilgi gördü. Reklam filminde bir sanat müzesindeki bir grup arkadaş, müzede bulunan sanat eserlerini inceliyor. ‘Bu eğlenceli olacak’ mottosuyla yayınlanan reklam filminde sanat eserleri aniden 3 boyutlu hale dönüşüyor. Eserin 3 boyutlu hale gelmesiyle birlikte ziyaretçiler, Facebook’un meta veri tabanına çekiliyor. Kısacası Facebook, reklam filminde sanal gerçeklik dünyasına birçok gönderme bulunmuş. 

facebook-yeni-adiyla-metanin-ilk-reklam-filmi-yayinlandi
@Log

Facebook bu yeni sistemiyle birlikte epey kullanıcı edinecek gibi duruyor. Günümüzde metaverse dünyasına ilişkin pek çok girişim var. Fakat Facebook gibi güçlü bir firma tarafından atılan ilk defa adım atıldı demek mümkün. Bu girişim sektörün gelişeceğinin açık bir ifadesi diyebiliriz. Ayrıca Facebook’un girişimi, başka büyük teknoloji firmalarını da çekecektir.  

Facebook Metaverse Teknolojisine Neden Önem Veriyor?

Mark Zuckerberg Metaverse dönüşümüne dair bazı açıklamalarda bulundu. Facebook’un metaverse’i öncelikli hedefleri arasına ekleyeceği ve bu sektöre büyük bir yatırım yapacağını ifade etti. Peki, dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Facebook, bu dönüşümü neden gerçekleştiriyor? Facebook, metaverse evrenine neden bu kadar önem veriyor?

Buradan metaverse dünyası ile ilgili açıklamaları izleyebilirsiniz;

Açıklamalara baktığımız zaman Metaverse dönüşümüyle birlikte Facebook’un iletişim kabiliyeti artacak. İnsanların birbirleri ile çok daha kolay şekilde bağ kurabileceği bir hale dönüşecek. Bu durumda iletişimin son derece önemli olduğu günümüzde çok avantajlı bir konumu beraberinde getiriyor. Hal böyle olunca şirket, metaverse yatırımlarını her geçen gün genişletiyor. 

Fakat Facebook metaverse dönüşümü hakkındaki en önemli nokta şirket açısından tam olarak bu değil. Zuckerberg’in yaptığı açıklamalara bakarsak; Facebook’un metaverse teknolojisini tam olarak hayata geçiren ilk firma olacak. Hatta Zuckerberg konuşmasının birçok bölümünde de bu hedefini son derece açık bir şekilde dile getiriyor. Yani sosyal medya dünyasının lideri olan Facebook, sosyal medyanın kan kaybetmesi ihtimaline karşın farklı bir alternatif yaratmayı hedefliyor şeklinde bir yorum yapmak mümkün. 

Son olarak tam anlamıyla bir metaverse evreni yaratmak, bu konuda bir ilk olmak hayli iddialı. Fakat Facebook, bu konuda ciddi çalışmalara sahip. Diğer yandan Facebook Reality Labs bünyesinde çalışan uzmanlar ve sahip olunan olanaklar göz ardı etmemek gerekiyor. Reality Labs’ın kapasitesini düşününce aslında bu hedef çokta imkansız değil.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar