Evden Para Kazanmada Eskimeyen Trend: Online Satış

online satış

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital dünyaya adım atışımızın üzerinden bir hayli zaman geçti. Ve bugün baktığımızda bu alandaki gelişmeler çok hızlı büyüdü. Öyle ki en son karşımıza çıkan metaverse kavramıyla birebir kopyamızı,  yani klonumuzu dijital dünyada yaratma şansına eriştik. Hal böyleyken işi bir ucundan tutmak, dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmak farz oldu. En merak edilen, en çok bilgi sahibi olmak istenilen konuların başında ise evden para kazanmak geliyor. Ne alaka demediğinizi varsayıyoruz. Nitekim hepimizin aklına online satış, amiyane tabirle internette bir şeyler satmak gelmiştir. Birçoğumuz bununla ilgili bir sürü makale okumuş ve video da izlemiştir hatta.

İlk olarak böyle olduğunu varsayacağız ve sizler için online satıştan ve online satabileceğiniz ürünlerden söz edeceğiz. Öncelikle belirtmeliyiz ki online satışta başarılı olmak iki temel üzerine kuruludur. Birincisi doğru ürün, ikincisi hedef pazar. Ne demek istiyoruz? Demek istiyoruz ki bir elmayı alıp kozmetik mağazasında satamayız. “Doğru” diyorsanız okumaya devam edin.

Online satış, anlık olarak karar verilecek bir şey değildir. Bu bir süreç ve araştırmamız gerekiyor. Öyleyse soralım ve başlayalım.

Online ne satabiliriz? Satacağımız ürünleri nasıl bulacağız?

“Satacağımız ürünleri nasıl bulacağız?” sorusu bizi 6 maddeye götürüyor:

  1. Bilirkişiler ile yapılacak beyin fırtınaları
  2. Google Trends, Facebook, Instagram gibi sosyal ağlarda araştırmalar yapmak
  3. Sektörel satışların artıp artmadığını görmek adına pazar verilerini bulmak
  4. Büyüme gösteren sektörlerde düşük rekabet alanları bulmak
  5. Amazon ve eBay satışları, aranma sıklığı, anahtar sözcük durumu gibi verileri toplamak
  6. Elde edilen verilerle aklınızdakileri karşılaştırmak

Sermaye yatırımından önce bu süreç uygulanmalıdır. Ayrıca rakipler, tedarikçiler ve üreticileri araştırmak da gerekir. Başarılı olup olmadıklarını görmek adına günü gününe izlemeniz gerekecektir.

Tek Bir En İyi Yoktur, En İyi Olmanın Sırrı Vardır

Online satış yapılabilecek iki tür ürün söz konusu. Bunlar metalaştırılmış ürünler ve niş ürünler.

Metalaştırılmış ürünlerden kasıt, fazla talep gören (popüler) ürünlerdir. Bu ürünler giysi, yiyecek gibi temel yani herkesin ihtiyaç duyduğu ürünlerdir. Bunların fiziksel ya da dijital olmaları fark etmez. Niş ürünler ise belirli bir kitleye hitap eden, daha özel ürünlerdir. Örneğin akort düdüğü.

Bir tür sihir beklediniz belki ancak mucizeler bu şekilde gerçekleşmiyor. Nitekim online satış yapacağınız ürün iş modelinize ve elde ettiğiniz verilerin ne söylediğine bağlıdır. “Dropshipping için başarılı bir sonuç verecek bir ürün, beyaz etiketli ürün olarak da kesin başarılı olur.” dersek yalan söylemiş oluruz. İşin sırrı online satış ile tüketici talebini karşılarken en yüksek faydayı sağlamaktadır.

Şimdi gelelim elmayı kozmetik mağazasında satamayacağımız noktaya. Peki, neyi nerede satabiliriz? En büyük faydayı nerede sağlayabiliriz?

1- Özel Etiketli Ürünler

Bu tür ürünlerde müşteri sadece sizinle muhatap olur ve sizi bilir. Marka sahibi sizsinizdir. Tüm sorumluluk sizdedir.

İşte, online satışta bu mantıkla satmaya uygun ürünler:

Cilt Bakım Ürünleri

Kil maskesi mi dersiniz, temizleme jeli ya da nemlendirici mi dersiniz yoksa bunları alıp bir set mi oluşturursunuz bilemiyoruz. Ancak cilt bakım ürünleri, özel etiketli ürün satışları için oldukça uygundur.

Fitness – Pilates Ekipmanları

Covid 19 salgını ile karşılaşmamızın ardından evlerimiz temel yaşam alanlarımızdan çıkarak sosyalleşme alanlarımız haline de gelmişti. Spor salonlarının kapanması, açılsa da hijyen ve sosyal mesafe endişesi “evde spor yapma” kavramını ön plana çıkardı. İşte bu nedenle spor malzemelerine olan talep yüksektir.

Su Şişeleri

uzun ömürlü su şişeleri
@home.paratoplamak

Çevre kirliliği ile ilgili sorunlar artınca tek kullanımlık, plastik şişelerin yerine uzun ömürlü su şişeleri kullanılır hale geldi. Plastik atıkları azaltmak isteyen bilinçli tüketiciler, sağlıklı cam ya da metal su şişelerine yöneliyor.

LED Işıklar

led ışık şeritleri

LED ışıklar, şıklığın yanı sıra enerji verimliliği açından da tercih edilir duruma geldi. Ayrıca spor ayakkabılardan LED ışık şeritlerine kadar geniş bir yelpazede ürün çeşitliliği bulunuyor. Pazarda yer edinememeniz için hiçbir sebep yok. Benzersiz bir marka oluşturarak pazarlama stratejinizi doğru seçin yeter.

Elektronik

 Büyüme hızı yavaş olsa da uzun vadede umut veren bir pazardır. Vardır, hep var olacaktır. Bluetooth klavyeden hoparlöre, akıllı saatlerden telefon aksesuarlarına… Bu alanda niş bir ürün bulmak ve rakiplerinizden sıyrılmak önemlidir. Popüler olan bir ürünün satışını yapmak, uzun vadede bir garanti sunmayacaktır.

2- Dropshipping ile Satılacak Ürünler

Dropshipping ile stok derdiniz, depo derdiniz olmaz. Siz sadece ürünleri listelersiniz ve siparişleri tedarikçiye yönlendirirsiniz. Ürün tedarikçiden tüketiciye gider. Ancak müşteri, tedarikçiden bihaberdir. Burada nakliye maliyeti ürünleri tercih etmek önem kazanmaktadır.

Akıllı Telefon Aksesuarları

telefon aksesuarları satmak
@pixabay

Akıllı telefonlarımız giderek önem kazanıyor. Tabii ona yardımcı malzemelerin önemsiz olması düşünülemez. Telefon tutucu bir kol bandı, kablosuz bir şarj pedi, su geçirmez kılıf ve daha daha fazlası.

Takı ve Moda Aksesuarları

Trendler değişti, stiller değişti ancak takı ve aksesuarlar hep vardı. Var olmaya da devam edecekler. Geniş bir yelpazede düşük nakliye ücreti ile kazandıracaktır.

Sanat Malzemeleri

sanat malzemeleri
@pixabay

Modası geçmeyecek şeylerden biri de sanattır. İster bir dala odaklanın, niş ürünler satın, isterseniz portföyünüzü geniş tutun. Her zaman bir malzemeye ihtiyaç duyulacaktır.

Mavi Işık Gözlükleri

@ru.catchy.monster

Bu gözlükler, hayatımızın her anında yüz yüze kaldığımız ekranlardan yayılan mavi ışığı engelleyen özel lenslerle yapılmıştır. Mavi ışığın etkilerinden korunmak için reçetesiz kullanılmaktadırlar.

Oto Aksesuarları

oto aksesuarları
@witszen

Otomobil kullanımı azalması gerekirken gitgide artıyor. Bu da taleplerin artacağı anlamına geliyor. Modifiye severlerden bahsetmiyoruz bile.

3- Sipariş Üzerine Baskılı Ürünler

sipariş üzerine baskı
@artbag

T-shirt,  sweat, bardak, kanvas tablo, bez çantalar, saat… Baskılı olarak satılabilecek onlarca ürün var. Ülkemizde de bir dönem hayli popüler olmuştu. Hala da bu şekilde çalışan siteler mevcuttur.

4- Toptan Satışa Uygun Ürünler

Toptan satışta, yüksek hacimli ürünleri ucuza almak söz konusudur. Ancak burada depolama ve nakliye işlerini halletmeniz gerekecektir. Yüklü bir sermayeniz yoksa pek tavsiye etmiyoruz.

Mutfak Aletleri

mutfak aletleri
@zulweb

Fritözler, ızgaralar, fırınlar, taşınabilir karıştırıcılar, dilimleyiciler, ve daha fazlası… Mutfak kiminin yuvası gibidir. Bu tür insanların alamayacağı şey yok.

Abonelik Kutuları

abonelik kutuları
@cratejoy

Aylık ya da üç aylık olarak satışa sunulan abonelik kutuları, son zamanların trendlerinden. Kediciler, sanatçılar, moda tutkunları… Temanızı belirleyin ve harekete geçin.

Akıllı Ev Ürünleri

akıllı ev sistemleri
@mediatrend

Akıllı ev inşa etmek gibi bir şansımız olmayabilir ancak evimizi, akıllı ev aletleri ile donatmak isteyebiliriz. Bu noktada güvenilir ve indirim sunan bir satıcı ilgimizi çekecektir.

Bahçe Malzemeleri ve Mobilyaları

bahçe mobilyaları
@pixabay

Teknoloji geliştikçe ve şehirleşme arttıkça X kuşağı adapte olmakta zorlanmakta ve çareyi bağa bahçeye kaçmakta bulmaktadır. Özellikle pandemi ile de bu kaçışlar artmış durumda. Bu nedenle iyi bir pazar.

Şekillendirici İç Çamaşırları

erkek korseleri
@netrup

Vücudu incelten ve şekillendiren iç çamaşırları ya da korseler değer kaybetmeyecek ürünler arasında yer alıyor. Daha çok kadınlar için var oldukları bilinse de erkekler için de korseler bulunmaktadır.

5- Online Satış İçin Uygun Perakende Arbitraj Ürünleri

Yerel satış mağazaları gibi perakende satış noktalarından alınan ürünler, online olarak satılmaktadır. Ancak ürünlerde sürdürülebilirliği sağlamak zor olduğundan ne satılacağının iyi seçilmesi gerekir.

Yapbozlar ve Masa Oyunları

Zamana meydan okuyan ürünlerdir. Ayrıca perakende mağazalarda da daima bulmak mümkündür. Bir de indirim yakalanırsa tadından yenmez.

Kitaplar, Müzikler, Filmler

Tıpkı oyunlar ve bulmacalar gibi zamana meydan okurlar ve her zaman iyi seçeneklerdir. Niş olacak ürünler de mutlaka bulunacaktır. Koleksiyoncuları hedef alın.

Çocuk Oyuncakları

İsterseniz belirli bir yaş grubuna yönelin niş ürün yaratın isterseniz genel kitleye hitap edin. Mutlaka alıcınız olacaktır.

Bebek Ürünleri

İnsan nesli devam ettiği sürece bebek ürünlerine olan ihtiyaç da sürecektir. Organik malzemeler seçerseniz şansınız yüksek.

Ev Dekorasyon Ürünleri

Dekoratif ürünlere olan ilgi daima süregelmiştir. Dekoratif olmanın yanında pratik ürünler de ilgi çekecektir.

6- Online Satış İçin Uygun Beyaz Etiketli Ürünler

Özel etiket iş modeline benzer bir pazardır. Tek fark beyaz etiketli ürünlerin birden fazla perakendeciye satılıyor olmasıdır. Aynı ürünü sizinle birlikte onlarca dükkan da satacaktır.

Besin Takviyeleri

Pandemi ile birlikte büyüyen bir pazara sahiptir. Bilinçli bir hale gelen tüketiciler, zindeliklerini ve sağlıklarını korumak için takviyelere başvuruyor.

Plaj Havluları

Bu noktada “Türk havlusu” olarak bilinen peştamalların büyük ilgi gördüğünü söylemek isteriz. Çeşitli firmalar üzerinden baskılı plaj havluları satmanız da mümkün.

Parmak Arası Terlikler ve Ayakkabılar

Talep üzerine beyaz etiket yazdırma opsiyonunu kullanarak hep ihtiyaç duyulacak bu ürünleri uzun vadede satabilirsiniz.

Defterler ve Kırtasiye

Not alma eylemi de dijitalleşen alışkanlıklar arasında girse de henüz okul çağı çocukları bu gruba dahil olmadı. Ayrıca ofislerde de geleneksel yöntemler tercih ediliyor. Sağlam tedarikçiler ile uzun vadede satış yapabilirsiniz.

Esanslar

esanslar
Alesia Kozik adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Pandemi ile hayatımızda değişen konulardan biri de güzellik salonlarıyla olan ilişkimiz oldu. Birçoğumuz salonlara gidemezken evde kişisel bakımımız için bir şeyler yapmaya başladık. Bu noktada çeşitli esansların, bakım ürünlerinin satışlarında artışlar yaşanmaktadır. Bu nedenle iyi bir pazar.

7- Amazon’da Online Satışa Uygun Ürünler

Amazon’da online satış için mutlaka bir araştırma yapmak gerekiyor. Uzun vadede düşünüldüğünde trend ürünlere yönelmek yerinde bir davranış olmayacaktır.

Kuş Yemlikleri

Aylık 39 bin arama ile Amazon’da en çok aranan ürünler arasındadır. Geniş bir yelpaze sunmasa da pazarlanmaya uygun bir üründür.

Ağırlaştırılmış Battaniyeler

ağırlaştırılmış battaniyeler
@usatoday

Kaygıyı giderdikleri düşünülüyor ve daha iyi bir uyku çekmeye yardımcı oldukları söyleniyor. Farklı özellikteki bu battaniyeler, online satış için birebir bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu ürün için nakliye maliyetine dikkat etmekte fayda var.

Pet Shop Ürünleri

online pet shop ürünleri satmak
@weirdomatic

Can dostlarımızın bakımı için yapamayacağımız şey yok. Bu nedenle bu ürünler geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Mama ve su kapları, tasmalar, oyuncaklar…

Saç Bakım Ürünleri

saç bakım ürünleri satışı
@Engin_Akyurt

Halihazırda bir salon sahibiyseniz ya da bireysel bir kozmetik satışı yapıyorsanız işinizi genişletmek için harika bir yoldur. Şampuan, saç kremi, bakım ürünleri başlangıç için güzel fırsatlar sunacaktır.

Online satış ile ilgili bizlerin söyleyecekleri bu kadar. Dijital dünya kocaman bir okyanus, dalmadan önce okumakta, araştırmakta fayda var.

Yardımcı olabildiysek ne mutlu 🙂

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar