Evden Çalışarak Nasıl Para Kazanılır?

evden-calisarak-nasil-para-kazanilir?

Paylaşmayı unutmayın.

Evden Çalışarak Nasıl Para Kazanılır? – Herkesin en büyük hayali değil mi vakit sınırı olmaksızın evden çalışmak? Fakat bu nasıl olacak? Hele ki bu pandemi döneminde öğrendik ki ne kadar önemli olduğunu… Remote yada Home Office çalışmak olarak adlandırabileceğimiz bu işler nasıl oluyor?

Evden Çalışarak Nasıl Para Kazanılır?

Evden çalışmanın birkaç farklı yolu vardır. Ama eğer devamlılık istiyorsanız yapacağınız işe bir süre emek vererek öğrenmeniz gerekmektedir.

1) Freelance Çalışmak

evden-calisarak-nasil-para-kazanilir?
@pexels

Freelance çalışma modeli en bilinen iş modellerinden bir tanesidir. Logo yapmak, yazı yazmak ve hatta sitelere yorum yapmak bile bu iş modeli içerisindedir. Kısacası bilgisayardan yapabileceğiniz bir iş var ise biraz kendinizin reklamını yaparak güzel kazançlar kazanabilirsiniz.

Fakat unutmamak gerek. Yapacağınız iş hakkında yeterli bilgi sahibi olmamak internet profilinizi olumsuz yönde etkileyerek potansiyel müşterilerinizi sizden uzaklaştırabilir. Örneğin makale yazacaksanız kendinize blog açarak deneme yapabilir, tasarımcı olacaksanız kendiniz ve arkadaşlarınız için logolar tasarlayarak gelişebilirsiniz.

Yaptıklarınız diğer insanlar tarafından “vay be” denilecek konuma geldiğinde artık hazırsınız. Bol kazançlar.

2) Telifli İçerik Üretmek

evden-calisarak-nasil-para-kazanilir?

Türkiye’de çok yaygın olmasa da yabancı ülkelerde fotoğraf ve müzik satın alan birçok insan var. Eğer iyi bir kameranız ve olaylara farklı bir bakış açısı katabildiğiniz yaratıcılığınız var ise Shutter Stock tarzı sitelere üye olarak çektiğiniz resimleri diğer insanlara satabilirsiniz.

Ya da kulağınız iyiyse ve kelimelerle değil, müzikle konuşmayı seviyorsanız Audio Jungle sitesine bakabilirsiniz. Sattığınız her parça için birkaç dolar kazanırsınız. Satmak için yayınladığınız sesler günlük hayattan alınan seslerde olabilir oyunlar için yapılmış dijital seslerde.

Telifli içerik üretmenin en güzel tarafı ise pasif gelir sağlayabilmektir. Bir kütüphane oluşturduğunuzda siz uyurken bile başkaları sizin yapımlarınızı satın alabileceğinden sürekli para kazanabilirsiniz.

3) Bilgilerinizi Satmak

en-iyi-cevrimici-egitim-platformlari-ve-sertifikasyonlari-udemy

Senelerce biriktirdiğiniz bilgilerini satarak internetten para kazanmanız mümkün. Bu para kazanma yöntemi eskiden sadece öğretmenlere aitti fakat internetin gelişmesiyle ve Udemy gibi platformların oluşmasıyla herkesin yapabileceği bir meslek haline geldi.

Tek yapmanız gereken en iyi yönünüzü bulmak. Sonrasında bunun hakkında dersler çekebilir ve insanlara sunabilirsiniz. Aldığınız geri dönüşler ne kadar iyiyse o kadar başarılı olma şansınız yüksek. Bu yüzden örneğin video çekiyorsanız çekim kalitesinin en iyisi olmasına dikkat edin, eğer seslendirme yapıyorsanız kullandığınız mikrofonun iyi olduğundan emin olun.

Kısacası

Evden para kazanmak oldukça kolay. Asıl önemli olan nokta sattığınız içeriğin iyi olduğunu insanlara anlatabilmek. Kendinizi ne kadar iyi pazarlarsanız o kadar çok para kazanırsınız.

Reklam yapmanın yanı sıra reklamınızı yaptığınız platformunda önemli olduğunu unutmayın. Daha önce 3 Freelance sitesini tanıtmıştık. O sitelerde yukarıdaki maddelerden herhangi birini yaparak para kazanmanız mümkün.

Eğer evden çalışma modelini sadece esnek saatler için istiyorsanız maalesef ilerideki hayatınız daha zor olacak çünkü çalışma saatiniz olmayacak. Günün her saatinde müşterileriniz tarafından aranabilirsiniz. Ayrıca çalışma programınız olmadığında kendinize katkı yapabilecek miktarı toplamanız da mümkün görünmüyor.

Bu yazı eğer yararlıysa arkadaşlarınla paylaşabilirsin. Onları, seninle birlikte kazanmalarına teşvik et.

Paylaşmayı unutmayın.

Enes ibrahim Aydeniz

Merhaba sevgili Gager. Yaşım 19 Denizli'den katılıyorum. Oyuncu Hesabı ve TeknoDizi sitesini geliştiriyorum. Bu kadar :)

İlgili Sayfalar