Etkisiz Hale Gelen Eski SEO Yöntemleri

eski-seo-calismalari-

Paylaşmayı unutmayın.

Geçmişte birçok farklı eski SEO yöntemleri kullanılarak bir internet sitesinin başta Google olmak üzere, arama motorlarında üst sıralara çıkması sağlanmaktaydı. Ancak arama motorlarının günden güne yaptığı algoritma değişiklikleri ve güncellemeleri ile eskiden oldukça işe yarayan SEO yöntemlerinin bir kısmı, günümüzde işlevlerini yitirmiş durumda. Dolayısıyla güncellenen ve keşfedilen yeni SEO çalışmalarına yönelim sonucunda, bu tip SEO yöntemlerinin rafa kaldırıldığını söylemek mümkün.

Etkisiz Hale Gelen Eski SEO Yöntemleri

1- Pagerank Çalışmaları

google pagerank sistemi
technians.com

Bir internet sitesinin Google arama motorunun gözündeki değerinin ölçüldüğü sistem Pagerank sistemi idi. Dolayısıyla SEO çalışmaları esnasında bir sitenin pagerank puanına oldukça fazla önem verilirdi. Ancak Google’ın pagerank sistemine son vermesinden ötürü bu yöntem işlevini tamamen yitirdi.

2- Alexa Çalışmaları

eski-seo-calismalari-
@alexa

Alexa, bir internet sitesinin dünya ve ülke genelinde mevcut sıralamasını gösteren bir sistemdir. Bir internet sitesinin sponsorluk ve reklam anlaşmaları yapabilmesi konusunda oldukça işe yaramakta. Ancak Google’ın gözünde sitenin sıralamasını belirleyecek bir değeri yoktur. Eskiden SEO çalışmalarında Alexa sistemine önem veriliyordu, ama günümüzde yapılan SEO çalışmalarına artık dâhil edilmiyor.

3- Dmoz Dizini

Yıllar önce bir sitenin Dmoz’a kayıtlı olup olmadığı konusu Google nezdinde önem taşıyordu ve arama motoru güncellemelerinde buna önem veriliyordu. Lakin günümüzde bir internet sitesinin Dmoz’a kayıtlı olması SEO, dolayısıyla arama motoru sıralamasında herhangi bir ayrıcalığa sahip değil.

4- Footer Link

Footer link çalışmaları doğru ve dikkatli kullanıldığı takdirde kısa vadede fayda gösterebilir. Ancak dikkatsiz ve aşırıya kaçan kullanımlar sonucunda arama motoru sıralamasında dalgalanmaya sebep olabilir, sıra kaybı yaşatabilir. Dolayısıyla footer link çalışmaları, günümüzde eskisi kadar popülariteye sahip değil ve artık çoğunlukla kullanılmıyor.

sosyal imleme

5- Sosyal İmleme

Sosyal imleme çalışmaları, geçmişte bir siteye backlink kazandırıyor oluşundan ve Google botlarının gezerek referans aldığı siteleri içerdiğinden dolayı SEO açısından işe yarayan bir yöntemdi. Ancak yıllar içerisinde değişen arama motoru algoritmaları ve güncellemeleri ile birlikte sosyal imleme sitelerinin büyük bir kısmı spam konumuna düştü. Dolayısıyla SEO açısından eski işlevini büyük oranda kaybeden sosyal imleme çalışmaları, günümüzde yerini sosyal medya çalışmalarına bıraktı.

eski-seo-calismalari
@tahamumcu

6- Toplist Yöntemi

Toplist yöntemini, internet sitenizi sisteme kayıt ederek sistemde bulunan diğer üyeler ile birbirinize ziyaretçi akışı gerçekleştirdiğiniz bir sistem olarak tanımlayabiliriz. Hem hit kazanma hem de backlink elde etme durumundan dolayı eskiden işe yarayan bir SEO yöntemi olan Toplist, günümüzde arama motorları tarafından değersiz hit sayıldığından dolayı artık kullanılmamaktadır. Zaman içinde değişen algoritma sistemi, Toplist yönteminin rafa kaldırılmasına olanak sağlamış durumda.

7- Ziyaretçi Defterleri

Otomatik programlar aracılığıyla ziyaretçi defteri konumundaki sitelerden backlink alma yöntemi eskiden son derece popüler olsa da, Google ve diğer arama motorlarının bu tip siteleri spam olarak nitelendirmesinden sonra kullanılmayan yöntemler arasına girmiştir. Arama motorları bu tip sitelerden alınan backlink istatistiklerini değersiz olarak görmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar