Aramalarda Sıranızı Yükseltecek 10 SEO İpucu

Paylaşmayı unutmayın.

Aramalarda Sıranızı Yükseltecek 10 SEO İpucu – Google’ın ilk sayfasında değilseniz, aramadan herhangi bir trafik alma umudunuz olmamalı. Google(dijital pazarlamada Google Nasıl Kullanılır?) trafiğinin % 91,5’i birinci sayfaya gidiyor. Diğer bir % 4,8’i ikinci sayfaya gidiyor. Bunun ötesinde, hiç kimsenin topraklarında değilsiniz.

Arama motorlarında sonuçlar, kimin aradığına bağlı olarak sürekli değişen bir manzaradır. Google yıllar önce kişiselleştirilmiş aramayı kullanmaya başladı ve arama geçmişi, demografi, konum ve cihaz kullanımı gibi şeyleri inceleyerek bir arama sonucunun diğerinden nasıl farklı olacağını belirledi. Bu, bir arama terimi için sayısız sonuç olabileceği anlamına gelir. Tabii, arama yapan kişilerin aradıkları bilgileri bulmalarını kolaylaştırır. Ayrıca, pazarlamacılara, gelen pazarlama ile müşterileri çekme konusunda daha iyi bir şans verir.

İstediğiniz trafiği SEO çalışmalarınızdan alıyor musunuz? İşletmeniz, organik arama trafiğinde sürdürülebilir bir artıştan dolayı bir marka bilinirliği veya potansiyel satış artışı kullanabilir misiniz?

SEO, arama sıralamalarını geliştirmek için bugün uygulayabileceğiniz bazı hızlı düzenlemeler var:

SEO Önerileri

1. İçeriğinize Çok Dikkat Edin

İnsanlara hitap eden içerikler oluşturun . Bu SEO için bir numaralı hedefinizdir, öncelik vermek değil. Nedeni şudur: SEO’nun uygulamaları, arama motoru tarayıcılarını sitenizi iyi bir şekilde dizine eklemeye teşvik edecektir. Ancak, yayınlarınıza yorum yapacak, bilgilendirici infografiginize geri dönecek ve web sitenizi rekabetçi bir avantajla sunacak değer odaklı içeriğinizi sosyal medyada paylaşacak olan insanlardır. Anahtar kelime kullanımınızı ve alt etiketlerinizi değil, içeriğinizi önemsiyorlar. Bu nedenle içeriğinize değer sağlamayı unutmayın.

Günümüzün arama motorları, içeriğinizin sıralamaları değiştirmeyi amaçlayıp amaçlamadığını anlayacak kadar sofistike ve akıllıdır. Ancak aynı zamanda, insanların değerli bulacağı içerikleri de belirleyebilirler. İçeriğinizi yazarken okuyucularınıza gerçekte neyin değer katacağını düşünün, ardından robotlar için nasıl optimize edebileceğinize bakın.

Google, içeriklerini düzenli olarak güncelleyen web sitelerini sever. Bir blogunuz varsa , web sitenizin SEO’sunu yavaş yavaş geliştirecek tutarlı bir şekilde yeni içerik yayınladığınızdan emin olmalısınız.

2. Seo için Anahtar Kelimelerinizin Kalitesi 

Anahtar kelimeleriniz ne kadar güçlü? Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanarak geniş eşlemeli anahtar kelime varyasyonlarını arayın. Sayfa başına bir ana anahtar sözcük kullanın.

Daha yeni bir site olarak veya güçlü bir sayfa sıralamanız yoksa, uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanın ve sıralaması daha kolay olacak daha düşük hacimli anahtar kelimeleri seçin.

Ayrıca, farklı ve ilgisiz şeylere atıfta bulunabilecek belirsiz terimler olan ‘arama eş anlamlıları’na da bakın. Kafa karıştırıcı eş anlamlı kelimelere harika bir örnek “elma” kelimesidir. “Elma” kelimesini aradığınızda, Apple markasını mı yoksa elma meyvesini mi arıyorsunuz? Kullanacağınız anahtar kelimeleri seçerken, olabildiğince spesifik olmaya çalışın ve arama sıralamanızı olumsuz etkileyebilecek eş anlamlıları karıştırmayın.

3.Başlık Etiketlerini Optimize Edin

Web sayfalarınızın ve blog yazılarınızın başlık etiketleri, SEO ve Google sıralamanızı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Başlık etiketi, arama sonuçlarında görüntülenen etikettir.

Başlık etiketlerinizin Google’ın içeriğinizi bulmasını ve sıralamasını kolaylaştırmasını sağlamakla birlikte, kullanıcıların anlaması da kolay olmalıdır. Sonuçta, gerçek insanlar bu anahtar kelimeleri arayan ve içeriğinizi okuyanlar olacaktır. Bazı SEO uzmanları da anahtar kelimelerinizi başlık etiketlerinizin önüne yerleştirmenizi önerir, ancak diğerleri bunun gerekli olmadığını düşünür. Bunun arama sıralamanızda bir fark yaratıp yaratmadığı, bu kuralı başlık etiketlerinize uygulamak zarar vermez.

4.Tıklamaları Teşvik Eden Meta Açıklamalar Yazın

Meta açıklama, arama sonuçlarında başlıklarınızın altında görünen metin satırıdır. Meta açıklamaların arama sıralamaları üzerinde doğrudan bir etkisi olmamakla birlikte, arama yapanların aradıklarını bulup bulamadıklarını görmelerine ve içeriğinize tıklamalarını sağlamada son derece önemlidir.

Google’ın görüntülediği meta açıklamaların uzunluğu değişmeye devam eder, ancak bunlar 120 ile 150 karakter arasında tutar.

5.Başlıkları Akıllıca Kullanın

Başlıklar, Google’ın içeriğinizin sonraki bölümlerinde ne bekleyeceğini anlamasına yardımcı olduğundan son derece önemlidir. Alt başlıklarınızın SEO için optimize edildiğinden emin olun. Bu başlıklara, anahtar kelimeler ekleyerek Google’ın bir başlık altındaki içeriğin anahtar kelimelerinizle aynı konuyu ele alacağını görmesine yardımcı olursunuz.

6.Bağlantı Linkinr Anahtar Kelime Ekleme

Google, arama sıralamaları söz konusu olduğunda bağlantı linkine de bakar, bu nedenle bağlantı linklerinizin, kitlenizin arayacağı muhtemelen işletmenizle alakalı anahtar kelimeler içerdiğinden emin olmak istersiniz.

Karmaşıklık katan ve URL’lerinizi daha spam içerikli yapan “ve” , “veya” gibi düşük değerli kelimeleri kullanmayı bırakın. Düşük değerli kelimeleri atmak, sonuç olarak Google’ın içeriğinizin ne hakkında olduğunu daha iyi anlamasına yardımcı olur ve içeriğinizin SEO’nuza yardımcı olan daha yüksek kalitede görünmesini sağlar. Kalıcı bağlantılarınızı yalnızca alakalı terimleri içermelidir.

7.Resimlerinize Alt Metin Ekleme

Resimlerinize alternatif metin eklemek, içeriğinizin görme bozukluğu olanlar için erişilebilirliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda Google’a resimlerin ne olduğunu da söyler. Google görüntüleri “göremez” ve yalnızca metin okuyabildiğinden, anahtar kelime açısından zengin alternatif metin eklemek Google’ın görüntülerinizi okumasına yardımcı olur ve bu da SEO’nuzu geliştirmenize yardımcı olur.

Anahtar kelime açısından zengin alternatif metinler açıklayıcı ve kısa olmakla birlikte spam değil. Alternatif metniniz, içeriğinizle alakalı hedef anahtar kelimelerinizi ve kelime öbeklerinizi, ayrıca resminizin bağlamını ve amacını içermelidir.

8.Harici Siteler Referans Bağlantı

İçeriğinizi alan adı yetkisine sahip diğer sitelere bağlamak Google’a okuyuculara iyi ve değerli bilgiler sağladığınızı gösterir, bu da güvenilirliğinizi artırır ve sıralamanızı yükseltir.

Mümkün olduğu kadar çok bağlantı eklemek için cazip olsa da, içeriğinizin arama motoru sıralamalarını değiştirmeye çalışıyormuş gibi görünmesini sağlayan alakasız veya düşük kaliteli olanları dahil etmemelisiniz. Bu, içeriğinizin spam gibi görünmesini sağlayabilir, bu da değerini ve güvenilirliğini azaltır. Her zaman, içeriğinizin konusuyla alakalı, okuyucularınızın yararlı bulacağı yüksek kaliteli bağlantılar ekleyin.

9.Sosyal Medya Paylaşımına Teşvik Edin

Google, arama algoritmalarında sosyal paylaşım kullanmıyor olsa da, SEO’nuzu artırmak için sosyal paylaşımları kullanamayacağınız anlamına gelmez. Google, Facebook ve Twitter’ı izlediğinden paylaşılan tüm içeriği görür.

Sosyal medya paylaşımın da marka bilinirliğini artırır. Markanız ne kadar fazla görünürlük ve farkındalık kazanırsa, potansiyel müşteriler ve potansiyel müşteriler de şirketinizde arama yapacaktır. Bu, Google’a içeriğinize daha fazla ağırlık vermesi için sinyal verir, bu da arama sıralamalarınıza yarar sağlar.

Kullanıcıların içeriğinizi paylaşmasını kolaylaştırmak için bloglarınıza sosyal paylaşım düğmeleri eklemeyi düşünün. Ayrıca kitlenizden doğrudan içeriğinizi paylaşmasını isteyebilirsiniz. Spam ve aşırı kendini tanıtabileceği için yayınladığınız her yazı için bunu yapmadığınızdan emin olun.

Görsel içerik sosyal medya katılımını ve paylaşımını teşvik eder, bu nedenle içeriğinize ilgi çekici görseller eklemelisiniz. Örneğin Twitter’ı alın, resimli tweet’ler % 89 daha fazla beğeniler ve % 150 daha fazla retweet alıyor!

Ayrıca erişiminizi ve paylaşımınızı artırmak için içeriğinizi birden çok sosyal kanalda çapraz tanıtmak isteyeceksiniz. Her platform benzersiz bir kitleye hizmet verdiğinden ve çekici buldukları şey başka bir kanalın kitlesinden farklı olabileceğinden, mesajlarınızı her kanal için uyarladığınızdan emin olun.

10.Sitenizin Kullanıcı Deneyimini Test Edin

Sitenizi arama motorları için optimize etmek için bir başka önemli konu da giriyor ve rutin olarak kullanıcı deneyimini kontrol ediyor. Hızlı yüklenen, açıkça düzenlenmiş, bakımlı bir site, ziyaretçileri sitenizde tutacak ve hem arama yapanlar hem de arama motorları için daha çekici hale getirecektir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar