Etkili Reklam İçin Neler Yapılabilir?

etkili-reklam

Paylaşmayı unutmayın.

Etkili Reklam İçin Neler Yapılabilir? Konuya girmeden önce reklam nedir bunu iyi bir şekilde kavramamız gerekmektedir. Reklam, insanları belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, dikkatlerini bir ürüne bir hizmete çekmek, onunla ilgili fikir vermek, ona ilişkin bakış açısını değiştirmek amacıyla iletişim araçlarından yer ya da süre satın alarak sergilenen veya başka şekillerde çoğaltılıp dağıtılan yayın biçimidir. Reklamlar ile kitleleri yönlendirebilir, istediğiniz yönde kullanabilirsiniz. Örneğin; seçim zamanı bir çok stratejiyi iyi yönde kullanan Trump’ın başkan olabilmesi bu alanda gösterilebilir.

Etkili Reklam için Neler Yapılabilir?

Asıl konu etkili reklam yapabilmek için neler yapmamız gerek? Nasıl daha etkili reklamlar yapabiliriz?

etkili-reklam-anahtar-kelime
Fotoğraf sahibi ReadyElements form PxHere
  • İlk olarak dikkat edilmesi gereken şey; Anahtar kelime, bu kelimeleri kullanmaya dikkat etmeliyiz. Hedef kitleyi iyi tanımalı ve sorunlarını çözmeli, anahtar sorulara cevap verecek şekilde hizmet etmeliyiz. Bunun için parametre olarak sayılabilecek bir grup insana ürünü, hizmeti anlatıp onlardan sorular talep edebiliriz. Bu soruları ve cevaplarını reklamlarımızda kullanabiliriz.

Tüm bunlar reklamımızı etkili kılar ve size olumlu dönüşler sağlar. İyi bir reklam kendini izletir ve dikkati üstüne çeker.

  • Hedef kitlesi de reklamlar için oldukça önemlidir. Hedef kitlenin sorunlarını, alışkanlıklarını, taleplerini bilip ve hitap edere reklamlar şekillendirilebilir.
  • Bir ürünün reklamını düşünelim. Bu ürünü daha önceden kullanmış olan kişilerin konuşmalarına yer vermek ürünün reklamını olumlu bir şekilde etkiler. Bu durum şöyle açıklanabilir ki referans ve memnun müşteriler yeni yapılacak reklam kampanyaları için önem taşır.
  • Hepimizin bildiği bir şey varki, Türkiye’de seks satar. Aslında, çok eski zamanlardan beri arzuyu çağırmak, en güçlü ve en etkili pazarlama taktiklerinden biridir. 1871 yılında Pearl Tobacco, paketlerde çıplak bakireler kullanmaya başladığında satışların artışı pazarlamacılar için ders niteliği taşıdı ve orman yangını gibi yayıldı.
etkili-reklam-
@campaign
  • Ancak, unutulmaması gerekilmeli bir şey var, artık bir çok reklamcılık ağı erotik ve seks içeriklerine katı şartlar koymaktadır. Onay sürecinden geçebilmek için, pazarlamacıların gizleyerek daha zekice şeyler yapması gerekmektedir. Yıllardır Magnum reklamında bahsi geçen olayı gözlemlemiş oluyoruz.

Reklam çok eski zamanlardan beri hayatımızda bulunmaktadır. Yukarıda saydıklarımızın yanı sıra iyi bir reklam tüketicilerini ilgilendirmeli onların ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm sağlamalıdır. Kimse işine yaramayan veya sorununu çözmeyen bir reklama itibar etmez ve bu da reklamı etkili kılmaz. Reklam metnimizde bir aciliyet duygusu uyandırmalıyız. Uygun kelime öbekleriyle bunu yapabiliriz. Bu unsurları dikkate alırsak etkili bir reklam yapmış oluruz ve ürünümüz,yaymak istediğimiz fikir doğru bir şekilde alıcıya geçer.

Etkili Reklam örneği olarak “Doğa Farkındalığı” çalışmalarını görmek için buraya tıklayın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar