2019 Reklam ve Reklamcılık İstatistikleri

reklamcılık-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

2019 Reklam ve Reklamcılık İstatistikleri – Harika reklamların müşterileri çektiği, marka bilinirliğini artırdığı ve gelir sağladığı bir sır değil. Bu istatistikler, bugün tüketicilerin ücretli medyayı nasıl görüntülediğini ve sizinki gibi yeni müşteriler çekmek isteyen işletmeler için hangi reklam taktiklerinin çalıştığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

2019 Reklam ve Reklamcılık İstatistikleri

Reklam Engelleyici (Adblocking)

pixabay.com

İnsanların %83’ü uygunsuz reklamları filtrelemek isteseler de tüm reklamların kötü olmadığını ve faydalı olabileceğini fark ediyorlar. (HubSpot, 2017)

ABD’deki reklam engelleme son dört yılda %15 ila %30 arasında arttı. (Statitsa, 2018)

“Çok fazla reklam”, “sinir bozucu veya alakasız reklamlar” ve “müdahaleci reklamlar”, reklam engelleme için en önemli üç motivasyondur. Bugün dünya çapındaki İnternet kullanıcılarının %47’si bir reklam engelleyici kullanıyor. Engelleyici kullanan masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcılarının oranı, engelleyici kullanan akıllı telefon kullanıcılarının oranından ise iki kat daha fazladır. Bu anlamda Adblocker Plus, mevcut en popüler reklam engelleme uygulamasıdır. 2020 itibariyle, reklam engelleyicilerin kullanımının artması nedeniyle yılda 35 milyar dolarlık küresel dijital reklamcılık istatistikleri ve reklam harcaması kaybedilecek.

Görüntülü Reklamcılık

pixabay.com

ABD dijital görüntülü reklam harcamalarının üçte ikisinden fazlası programlı. (Match Craft, 2018)

 Pazarlamacıların %30’u, outbound pazarlama taktiklerinin abartılı olduğunu düşünüyor. (HubSpot, 2018)

Kullanıcıların %53’ü, yerel bir reklamı banner reklamından daha fazla göreceklerini söylüyor. (Small Business Trends, 2018)

Yerel reklamlar, görüntülü reklam ve diğer reklam harcamalarına kıyasla 2019’daki sosyal medya reklam harcamalarının yaklaşık %80’ini oluşturdu.  Veriler ise, yerel reklamcılığın son birkaç yılda görüntülü reklamcılığa göre daha hızlı büyüdüğünü kanıtladı. Mobil görüntülü reklamlar ise, mobil arama ağı reklamları ve mesajlaşmasından sonra mobil reklamcılık için en popüler biçimdir.En popüler görüntülü reklam türleri de, bannerlar, yerel reklamlar ve sosyal medya reklamlarıdır. 2020’de küresel mobil internet reklamcılığı 247 milyar dolar değerinde olacaktır.

Mobil Reklamcılık

pixabay.com

Google, mobil cihazlarda tüm ücretli arama ağı reklam tıklamalarının % 95’ini tetikler. (Business Insider, 2016)

Tüketicilerin üçte ikisi, geçtiğimiz hafta mobil cihazlarda reklamını gördükleri belirli bir markayı hatırlayabilir. (Business Wire, 2018)

Tüketicilerin % 60’ı en az haftada bir kere mobil reklamları tıklıyor. (Business Wire, 2018)

Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazları içeren dijital reklam harcamaları, reklamcılıkta en hızlı büyüyen segmenttir. Tüketiciler artık akıllı telefonlarına günde beş saatten fazla zaman harcıyor. Hem masaüstü reklamlar hem de mobil reklamlar marka bilinci oluşturmak noktasında etkilidir, ancak mobil reklamlar daha iyi performans gösterir. Dolayısıyla pazarlamacılar ve reklamcılar bütçelerinin %51’ini mobil reklamlara ayırıyor. Mesela, ABD’de mobil, 2020’deki tüm reklam harcamalarının yaklaşık %36’sını oluşturacak.

 Tıklama Başı Ödeme (Pay-Per-Click (PPC) )

pixabay.com

Kullanıcıların% 63’ü bir Google reklamını tıkladıklarını söyledi. (Search Engine Land, 2019)

Kullanıcıların% 49’u metinli reklamlara tıkladıklarını söyledi. (Blue Corona, 2019)

PPC reklamları, SEO taktikleriyle birlikte kullanıldığında daha etkilidir. Alıcıya yönelik anahtar kelimelerin %66’sı ücretli tıklamadır. Ücretli reklamların da Google’da %11.38 tıklama oranı ile sonuçlandığı kanıtlanmıştır. Ayrıca işletmeler, AdWords’te harcadıkları her 1 ABD doları için ortalama 2 ABD doları gelir elde eder.

Video Reklamcılığı

Milennials tüketiciler ( y kuşağı tüketicileri), markaların video içeriği için en güçlü tercihi gösteriyor. (HubSpot, 2017)

Tüketicilerin% 81’i video reklamları sessize alıyor. (Optinmonster, 2018)

2017’de video tıklama oranındaki(CTR) en büyük sıçrama masaüstü kullanıcıları arasındayken, tabletlerdeki tıklama oranı biraz düştü. (Wordstream, 2018)

İnsanlar video içeriğine dikkat ederken, yazılı içeriği ve podcast’leri gözden kaçırır veya onlar ile alakalı çoklu görev yaparlar. Tüketicilerin %54’ü destekledikleri bir marka veya işletmeden daha fazla video içeriği görmek istiyor. Örneğin video ve metin aynı sayfada mevcutsa, kullanıcıların %72’si metni okumak yerine bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek için videoyu izleyecektir. Zaten video kullanan pazarlamacıların ise %99’u 2018’de de bunu yapmaya devam edeceklerini söylüyor. Şu anda video kullanmayanların %65’i de 2018’de başlamayı planladıklarını söylüyor. Öngörülüyor ki 2021’de video reklamcılık 22 milyar dolarlık bir sektöre dönüşecek.

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar