En Popüler 5 E-posta Pazarlama Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

E-posta pazarlaması, günümüzün dijital pazarlama dünyasında epey popüler bir pazarlama stratejisi. Basitçe markaların abone toplamasına, kişi listeleri oluşturmasına, iletişimi otomatikleştirmesine ve satışları artırmak için çeşitli özelliklerden yararlanmasına olanak tanıyor. Ancak, e-posta pazarlamasından en iyi şekilde yararlanmak için hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek doğru e-posta pazarlama aracını bulmanız gerekiyor. Bu yazımızda sizin için en popüler 5 e-posta pazarlama aracı incelemesi yaptık.

1. Mailchimp

Mailchimp, e-posta pazarlaması araçları arasında kesinlikle lider bir yazılım. Platformun kullanımı oldukça kolay ve yeni başlayanlar için de çok uygun. Mailchimp ile sıfırdan kişi listeleri oluşturabilir, aboneleri içe aktarabilir, e-postalarınızı özelleştirebilir ve her şeyi aynı platformda takip edebilirsiniz.

Platform ücretli planlara sahip olsa da, ücretsiz plan ile de birçok temel özelliği kullanmak mümkün. Örneğin ücretsiz versiyon size e-posta oluşturma, planlama ve 30 gün boyunca e-mail desteğinden faydalanma hakkı veriyor. Birbirinden güzel birçok e-posta şablonu da beraberinde geliyor.

Mailchimp, pazarlama sürecinizin en önemli noktasında e-postalarınızı otomatikleştirmenize olanak tanıyor. Böylece hoş geldiniz e-postalarını, sipariş onaylarını, özel teklifleri, terk edilen sepet hatırlatıcılarını ve daha fazlasını abonelerinize kolayca gönderebilme şansına sahip oluyorsunuz.

  • Her e-posta kampanyasında ideal kitleyi hedeflemek için gelişmiş segmentasyon
  • Potansiyel müşterilerle etkileşime geçmek için otomatik pazarlama kampanyaları
  • Kaç e-postanın teslim edildiğini, açılma oranını, tıklanma oranını ve daha fazlasını kaydeden gerçek zamanlı performans takibi

2. Drip

Drip, segmentasyonu otomasyon ile birleştirebileceğiniz bir e-posta pazarlama aracı. Platform, daha doğru bir hedef kitlesi oluşturmanıza ve mesajları en doğru zamanda göndermenize olanak tanıyor. Ayrıca bölümlere ayrılan listeler, işletmecilerin müşterilerine en iyi deneyimi sunmalarına yardımcı oluyor.

Drip, daha çok e-posta otomasyonuna ve kişiselleştirmeye odaklanan bir araç. Bu yazılım ile ilk kez alışveriş yapanlara, alışveriş sepetini terk edenlere, sürekli müşterilere ve diğer gelecek vadeden potansiyel müşterilere otomatik olarak e-posta gönderme fırsatını kazanıyorsunuz.

Gelişmiş liste segmentasyonuyla birleştirilen iş akışları, bu platformu e-ticaret işletmeleri için en iyi e-posta pazarlama yazılımlarından biri haline getiriyor. Bu kombinasyon, abonelerinizin sitenizdeki alışveriş davranışlarına göre tasarlanan kişisel e-postalar almaları anlamına geliyor.

  • Markaya özel oluşturulan e-postalar
  • Hangi kampanyanın daha çok işe yaradığını gösteren A/B testleri
  • Hedef kitle segmentasyonu

3. HubSpot

HubSpot, kullanımı son derece kolay bir e-posta pazarlama aracı. Araç, basit ve kullanışlı bir “sürükle/bırak” görsel düzenleyicisine ve birçok hazır şablona sahip. Satın alımlara teşekkür e-postaları göndermeniz veya kampanyalarınızı tanıtmanız gerekiyorsa, bu sizin için iyi bir tercih.

HubSpot özellikle güçlü teslim edilebilirlik yönüyle ve yerel entegrasyona sahip olmasıyla büyük bir popülariteye sahip. Platform ayrıca mesaj içeriklerini ve şablon tasarımlarını A/B testinden geçirmenize ve güçlü segmentasyon ve kişiselleştirme özelliklerini kullanmanıza da olanak tanıyor.

HubSpot, yalnızca pazarlama kampanyanıza değil aynı zamanda satışlarınıza, satış ortaklarınıza ve çok daha fazlasına yardımcı olabilecek birçok özelliğe sahip olan kapsamlı bir platform. Bu nedenle, HubSpot’un büyük markalar ve şirketler için kesinlikle en uygun seçenek olduğunu söylemek mümkün.

  • Kullanımı kolay e-posta düzenleyicisi ve hoş tasarımlı şablonlar
  • Farklı içerik ve şablon tasarımları için mükemmel A/B testleri
  • Kampanyaya özel sayfalar oluşturmaya yardımcı olan güçlü açılış sayfası düzenleyicisi

4. Omnisend

Omnisend, e-ticaret mağazalarının müşteri sadakati oluşturup daha fazla satış yapmasını sağlayan bir e-posta pazarlama yazılımı. Shopify, BigCommerce, WooCommerce ve daha birçok platformla entegrasyona sahip. Bu, verilerinizi sorunsuz bir şekilde senkronize edebileceğiniz anlamına geliyor.

Platformun ücretsiz planı yalnızca e-posta göndermeyi içeriyor. Yine de bu, küçük ve orta çaplı işletmelerin e-posta pazarlama çabalarını desteklemek için fazlasıyla yeterli. Araç, davranışsal tetikleyicilerden yararlanarak e-postalarınızı otomatikleştirmenizi ve daha iyi zamanlamanızı sağlıyor.

Omnisend, pop-up’lar ve açılış sayfalarıyla abone kazandırmaktan, e-posta ve anlık bildirimler aracılığıyla onlarla etkileşime geçmeye kadar birçok konuda size yardımcı oluyor. Ayrıca satışları hızlıca artırmak adına terk edilmiş sepetler için teşvik mesajları gibi otomatik mesajlar yolluyor.

  • Çeşitli müşterileri hedeflemenize olanak tanıyan esnek segmentasyon
  • Tıklama haritası raporları, açılma oranları, satış verileri ve sipariş numaraları dahil olmak üzere ayrıntılı müşteri bilgileri
  • İşletmelerin müşterileriyle etkileşim kurmasına yardımcı olmak için yapay zeka desteği

5. Brevo (Sendinblue)

Brevo, ya da eski adıyla Sendinblue, hem e-posta pazarlama araçlarını hem de müşteri ilişkileri yönetimi ve açılış sayfası oluşturma gibi ek işlevleri içeren başarılı bir platform. Bu araç, yüksek dönüşüm oranları sağlayan kampanyalar oluşturmak için e-posta ve SMS pazarlamanızı birleştirmenizi sağlıyor.

70’in üzerinde tasarım şablonuyla Brevo’nun tasarım araçları görsel açıdan mükemmel bir e-posta oluşturmanıza olanak tanıyor. Ayrıca, tasarımınızın herhangi bir ekran formatında istediğiniz gibi görünmesini sağlamak için sonuçlarınızın ön izlemesini yapabiliyorsunuz.

E-postanızı tasarladıktan sonra, kampanyalarınızı optimize etme ve hedef kitlelerinize ulaşma konusunda manuel çabayı ve tahminleri ortadan kaldırmak için A/B testinden ve bölümlere ayrılmış kişi listeleri gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz. Şayet bütçeniz kısıtlıysa, temel plan da sizin için yeterli olacaktır.

  • Daha fazla müşteriye ulaşmak için hem e-posta hem de SMS pazarlaması
  • Özelleştirilmesi kolay e-posta şablonları
  • Hiçbir teknik bilgi gerektirmeyen, sürükle ve bırak özellikli bir düzenleyici

Sonuç

E-posta pazarlaması, günümüz dijital pazarlama stratejilerinin vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Bu yazımızda incelenen 5 popüler e-posta pazarlama aracı, markalara mesajlarını otomatikleştirerek satışlarını artırma fırsatını sunuyor. E-posta pazarlamasında doğru aracın seçilmesi, markaların hedeflerine ulaşmalarında kritik bir rol oynuyor. Zira doğru strateji, başarıyı şekillendiren en temel unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Siz de işletmenizi bir adım öteye taşımak için listemizdeki araçlardan faydalanabilirsiniz.

Bonus: Markalar için En İyi 10 Yapay Zeka Pazarlama Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar