En Orijinal Aksiyon Filmleri

Paylaşmayı unutmayın.

En Orijinal Aksiyon Filmleri – Aksiyon filmi, bir veya daha fazla kahramanın ön plânda olduğu, genellikle ayrıntılı dövüş sahneleri, şiddet ve çılgın kovalamaca sahneleri içeren bir film türüdür. Bu tarz filmlerde genellikle eylemler hep kahraman için zaferle sona ermektedir. Aksiyon filmlerinde genellikle, yaşamını tehdit eden durumlar karşısında becerikli, kötü bir adam veya ajan gibi karakterler tercih edilmektedir. Bu film türü, geçmişten günümüze o kadar çeşitlenmiştir ki, saymakla bitmez. Ancak bazı senaryolar vardır ki, aksiyon filmleri arasında efsaneleşmiştir. İşte onlardan bir kaçı.

En Orijinal Aksiyon Filmleri

Kara Şövalye (IMDB: 9,0)

en-orijinal-aksiyon-filmleri
@beyazperde

Kara Şövalye, Christopher Nolan’ın yönettiği bir süper kahraman filmidir. DC Comics’in kurgusal karakteri Batman’den uyarlanan bir filmdir. Hatta 2005 tarihli Batman Başlıyor filminin devamıdır. Kara Şövalye’nin senaryosunu Christopher ve kardeşi Jonathan Nolan yazmıştır. Hikâyeyi ise David S. Goyer oluşturmuştur.  Konusu ise, halk için büyük bir tehdit oluştura n Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarılmasına dayanır. Tabii ki bu sorumluluğu üstlenen Batman’ dir. Fakat Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar.

Shershaah(IMDB: 8,9)

@youtube

Shershaah, Vishnuvardhan tarafından yönetilen ve Sandeep Shrivastava tarafından yazılan 2021 Hintçe biyografik bir savaş filmidir. Film, Param Vir Chakra ödüllü Kaptan Vikram Batra’nın ordudaki ilk görevinden Kargil Savaşı’ndaki ölümüne kadar olan hayatını anlatıyor. Burada, Batra rolünde Sidharth Malhotra ve kız arkadaşı Dimple Cheema rolünde Kiara Advani yer alıyor. Yüzbaşı Vikram Batra 1999’daki Kargil Savaşı sırasında şöhrete kavuşmuştur. Hatta herkesçe bilinen bir isim haline gelmiştir. Çünkü yılmaz ruhu ve düşman askerleri Hindistan topraklarından kovalarkenki cesareti takdire şayan idi.

Avengers: Endgame (IMDB: 8,9)

en-orijinal-aksiyon-filmleri
@BBC

Avengers: Endgame, Marvel Comics’in İntikamcılar adlı süper kahraman grubundan uyarlanmıştır. Anlayacağınız, Marvel Studios tarafından yapımı üstlenilen ABD süper kahraman filmidir. Öyle ki, 2018 yapımı Avengers: Sonsuzluk Savaşı filminin devamı niteliğindedir. Yani bu film ikinci Marvel Sinematik Evreni filmidir. Film, ABD’de 26 Nisan 2019’da vizyona girdi. 21 Temmuz tarihiyle elde ettiği 2,79 milyar dolar hasılatla tüm zamanların en yüksek hasılatını yapan film oldu.

Başlangıç (IMDB: 8,8) – En Orijinal Aksiyon Filmleri

@primevideo

Başlangıç, Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bilimkurgu türündeki ABD filmidir. Film yayınlanmasından kısa bir süre sonra son 25 yılın en iyi filmleri arasında gösterilmiştir. Filmin konusuna gelelim: Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Öyle ki, uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerine inmektir. Amacı, değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur.

Matrix (IMDB: 8,7)

en-orijinal-aksiyon-filmleri

Matrix, Wachowski Kardeşlerin yazıp yönettiği bilimkurgu-aksiyon filmidir. 1999 yılında gösterime girdi. Matrix ABD’de 171.479.930 $, ABD dışında 288.900.000 $ olmak üzere toplam 460.379.930 $ hasılat elde etti. Bu filmin konusu ise, yaygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson gecelerini “Neo” adı altında program kırar. Bunun sonucunda Matrix’ i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyayı sorgular. Aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyondan ibaret olduğunu öğrenir. Ve kendini bu durumdan kurtarmak için Morpheus’ un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simülasyona tekrar girecek. Daha sonra Matrix’ in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.

Adalet Birliği (Zack Snyder) (IMDB: 8,1)

@podertgloria

DC Comics’in süper kahraman takımı Adalet Birliği’nden uyarlanan Amerikan yapımı süper kahraman filmi. Bu film, DC Extended Universe’ in beşinci yapımı olarak ayarlandı. Filmi Zack Snyder yönetirken senaryo Chris Terrio tarafından yazıldı. Konusu biraz vefaya dayalı aslında. Çünkü Bruce Wayne, Superman’ in nihai fedakarlığının boşuna olmadığını düşünüyordu. Buna karşılık Bruce,dünyayı bir tehdide karşı korumak için bir meta-insan ekibi kurma planları yapar. Bunun için güçlerini Diana Prince ile hizalar. Görev, Bruce’un hayal ettiğinden daha zordur. Çünkü ekibin her bir kahramanı cesaretlerini kazanmak için geçmişlerindeki şeytanlarıyla yüzleşmelidir. Bunun yanı sıra bir araya gelmelerine izin vermeli ve bir kahramanlar ligi oluşturmalıdır.

Tenet (IMDB: 7,4) – En Orijinal Aksiyon Filmleri

en-orijinal-aksiyon-filmleri
@tirto.ID

Tenet, Christopher Nolan’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı bir aksiyon filmidir. Hatta başrollerinde kaliteli oyuncuların Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri ortak yapımı casus filmi. Hikayesi, 5 harflik Latin palindromlarından biri olan Sator Karesi’ne dayanmaktadır. Eski Hristiyan kaynaklarında da yer alan bu palindromun en eski örnekleri Pompeii Harabeleri’nde bulunmuştur. Fakat Sator karesi’nin gizemi hala çözülememiştir. Tenet, yayınlandığı ilk hafta sonunda 53 milyon dolar hasılat ederek önemli bir başarıya imza attı. COVID’ in getirdiği sınırlamalara rağmen elde edilen bu başarı da sinema sektörünün canlanmasına ön ayak olacak

Önemsiz Biri (IMDB: 7,4)

@youtube

Önemsiz Biri, Ilya Naishuller tarafından yönetilen ve Derek Kolstad tarafından yazılan yeni bir Amerikan aksiyon gerilim filmidir. Konusu ise, Hutch Mansell (Bob Odenkir), TSSB’ den muzdarip, ılımlı bir aile babasıdır. Öylesine bir gecede, iki hırsız banliyödeki evine girer. Fakat hırsızlara karşı ailesini savunmaz. Çünkü başka bir travmatik deneyime neden olacağını düşünür. Bundan dolayı ailesini savunmayı reddeder. Komşusu aynı iki hırsız tarafından saldırıya uğrayınca Hutch harekete geçer. Ve iki hırsızı öldürerek komşuya yardım eder. Ancak Mansell ve ailesi, Mansell’ lere karşı misilleme yapmakla tehdit eden intikamcılarla karşı karşıya kalır.

KAYNAK: IMDB, VİKİPEDİ

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar