2020 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Filmler

Paylaşmayı unutmayın.

2020 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Filmler- Küresel salgınla beraber dünyanın neredeyse her yerinde sinema sektörü büyük ölçüde etkilendi. Bu nedenle, Türkiye’de de 2020’nin ilk çeyreğinde her ne kadar sinemalara gidebildiysek bile yılın geri kalanında kısıtlamalar nedeniyle seyirci sayısı diğer yıllara göre büyük ölçüde azaldı. Bununla birlikte, yaklaşık 17 milyon kişi perdeyi ziyaret etti. Büyük bölümü yerli filmler için olsa da yabancı filmlere arasından da önemli yapımlara sinemalar ev sahipliği yaptı.

2020 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Filmler

1. Parazit | IMDb Puanı: 8,6

2020-yilinda-turkiyede-en-cok-izlenen-yabanci-filmler
@beyazperde

Seyirci Sayısı: 331.059

Hasılat: 4.752.956 TL

92. Oscar Ödüllerinde, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerinin sahibi olan Parazit, bu yıl Türkiye’de en çok izlenen yabancı yapım. Ayrıca ilk kez İngilizce olmayan bir filmin, En İyi Film seçilmesiyle birlikte de Oscar tarihine geçti. Aynı zamanda Altın Palmiye Ödülü’nün de sahibi olan başarılı film, Time dergisi tarafından yılın en iyi 10 filminden birisi olarak seçildi. 2019’da perdeyle buluşan Güney Kore yapımı bu filmin Türkiye’de de popüler olduğunu söylemek mümkün.

2. Yırtıcı Kuşlar (Ve Muhteşem Harley Quinn) | IMDb Puanı: 6,1

@beyazperde

Seyirci Sayısı: 319.721 

Hasılat: 6.116.083 TL

Popüler oyuncu Margot Robbie’nin, Harley Quinn karakterini canlandırdığı Yırtıcı Kuşlar adlı film, Türkiye’de en çok izlenen ikinci yabancı yapım. Ayrıca Yırtıcı Kuşlar, genç bir kızı kötü bir suç lordundan kurtarmak için verilen mücadeleyi konu almakta.

3. Kirpi Sonic | IMDb Puanı: 6,5

2020-yilinda-turkiyede-en-cok-izlenen-yabanci-filmler
@beyazperde

Seyirci Sayısı: 314.198

Hasılat: 5.556.318 TL

Belki de dünyanın en çok tanınan komedi oyuncusu Jim Carrey’in yer aldığı Kirpi Sonic, yılın en çok izlenen üçüncü yapımı. Film, popüler video oyunu karakteri Sonic’in aksiyonlu macerasını bizlere sunmakta. Ayrıca yapımcılar tarafından filmin serinin ilk filmi olduğu açıklandı. Film serisinin diğer yapımının da önümüzdeki yıllar karşımıza çıkacağa benziyor. Aynı zamanda sevilen yapım, 2020 yılında en yüksek hasılata sahip olan filmler listesinde altıncı sırada.

4. Dolittle | IMDb Puanı: 5,6

2020-yilinda-turkiyede-en-cok-izlenen-yabanci-filmler

Seyirci Sayısı: 293.337

Hasılat: 5.334.224 TL

Ünlü oyuncu Robert Downey Jr. ve tanınan seslendirme kadrosuyla yılın en çok izlenen filmlerinden birisi de Dolitte. Film, kraliçenin hastalığına çare bulmak amacıyla macera dolu bir yolculuğa çıkan Dr. John Dolitte’ın hikayesini bizlere sunmakta. Aynı zamanda Dolittle dünya çapında 250 milyon dolar hasılat elde etti. Bununla birlikte 2020’nin en yüksek hasılat yapan yedinci filmi oldu.

5. Tenet | IMDb Puanı: 7,5

2020-yilinda-turkiyede-en-cok-izlenen-yabanci-filmler
@beyazperde

Seyirci Sayısı: 231.714

Hasılat: 5.035.353 TL

Şüphesiz ki Christopher Nolan, her filmiyle birlikte izleyenleri hayran bırakan efsane bir yönetmen. Bu yıl yayınladığı filmi Tenet, Türkiye’de geçtiğimiz yıl en çok izlenen beşinci yapım oldu. Ayrıca film, 363 milyon dolar hasılat elde etti. Bununla birlikte yıllın en çok hasılata sahip olanlar arasında beşinci sırada yer almakta.

Box Office Türkiye Tarafından Hazırlanan Listenin Tamamına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar