2021’de Profesyoneller için En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar

2021'de Profesyoneller için En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar

Paylaşmayı unutmayın.

2021’de Profesyoneller için En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar – Piyasada yüksek çözünürlüklü kameralar ararken, sensör boyutunun da piksellerin kalitesinde büyük bir rol oynadığını bilmek önemlidir. Gerçekten en iyi yüksek çözünürlüklü kameraları arıyorsanız, iki nokta çok önemli: büyük sensörler ve bol megapiksel.

Bununla birlikte, kesinlikle mümkün olan en büyük sensörü öneriyoruz. 43,8×32,9 mm ila 53,7×40,2 mm arası genelde orta formattır. Bununla birlikte, beklediğiniz gibi orta format kameralar pahalı olabilir. Bu nedenle, tam çerçeve kameralar; tüketiciler için en uygun fiyatlı yüksek çözünürlüklü kamera seçeneği olarak genellikle dikkatleri üzerine çeker. 

Tabii megapiksel sayısı söz konusu olduğunda yukarıda bahsedilenleri tahtından indirebilecek başka seçenekler de var. Örneğin özel yapım ve endüstriyel tip kameralar. Bununla birlikte, 400 MP fotoğraf sunabilen Hasselblad H6D-400C; çoklu çekim modu ve 151 MP çözünürlüğe sahip Phase One XF IQ4; her ikisi de ticari kamera olarak kabul edilse de kolayca satın almak pek mümkün değil. 

Piyasadaki en iyi yüksek çözünürlüklü kameralar hakkında daha fazla fikir sahibi olabileceğiniz, en iyi beş seçimi bir araya getirdik. 

2021’de Profesyoneller için En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar

1. Fujifilm GFX 100S

Fujifilm Gfx 100S Aynasız Orta Format Fotoğraf Makinesi - En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar
Photo by @hepsiburada.com
  • Tip: Aynasız
  • Sensör: Orta Format
  • Megapiksel: 102 MP
  • Maksimum Video: 4K/30p

GFX 100’e kıyasla daha kısa pil ömrüne sahip olsa da, fiyat olarak neredeyse yarısı.

Bununla birlikte, GFX 100S’nin AF sistemi iyi bir seviyede. Canon’un otomatik odaklama sistemi kadar harika değil ancak tek bir nesneye odaklarsanız, otomatik odak sorun olmaz. Ancak, o spor ve vahşi yaşam kameralarından biri değil. Bunun yerine, orta format kameraların ortak alanları olan natürmort, portreler ve manzaralarda daha başarılı.

Fiyat ise Fujifilmshop‘da ve hepsiburada‘da aynı: 49.995 TL

2. Hasselblad H6D-100C

Hasselblad H6D-100C - En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar
Photo by @Hasselblad.com
  • Tip: DSLR
  • Sensör: Orta Format
  • Megapiksel: 100 MP
  • Maksimum Video: 30 fps’de 4K

100 MP çözünürlüğe sahip orta format bir sensör sunar. Ancak profesyoneller arasında itibarını daha da pekiştirmesine gerçekten yardımcı olan şey, eşsiz 4K video özelliğidir. Bununla ilgili ilgi çekici olan şey, 100C’nin video çekerken tüm sensör alanını kullanması ve bunun sonucunda mükemmel sığ alan derinliğine sahip çekimler yapmasıdır. 

Ayrıca markanın önceki modelleriyle karşılaştırıldığında H6D-100C; yeni en yüksek deklanşör hızları, yeni bir HC lens yelpazesi ve yeni bağlantı portları dahil olmak üzere çok sayıda yeni gelişmeye sahip.

Kötü yanı ise, diğer orta format kameralara kıyasla son derece pahalı.

Şuan için sadece Amazon‘da yer alıyor. Ancak stoklarda yok. Fiyat ise 296,109.72 TL

3. Sony A1

Sony A1 - En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar
Photo by @novafotograf.com
  • Tip: Aynasız
  • Sensör: Full frame
  • Megapiksel: 50,1 MP
  • Maksimum Video: 30 fps’de 8K

Sony A1, muhtemelen her fotoğrafçının aradığı hepsi bir arada pakete sahip en iyi kameralardan biridir. Bu da onu profesyoneller için çok yönlü bir kamera yapar. Her şeyi tek bir gövdede toplayarak size piyasada çok yönlü bir ürün sunar.

Ayrıca, güçlü Canon EOS R5 gibi maksimum 8K video çözünürlüğü sunar. Ancak bunun aksine A1, 8K çözünürlükte kameraların kolayca ısınması gibi eski sorunlardan muzdarip olmadığı için; filmlerinizde size daha uygun bir özgürlük verecektir. EOS R5 ile karşılaştırıldığında A1, 30 dakikaya kadar 8K kayıt yapabilir.

Tüm bunların sonucunda, diğer full frame modellere göre oldukça pahalı.

Sony anlaşmalı mağazalardan en uygun fiyat, havale seçeneği ile fotozeynep.com adresinde: 75,999.04 TL.

4. Sony A7R IV

Sony A7R IV
Photo by @fotoaksesuar.com
  • Tip: Aynasız
  • Sensör: Full frame
  • Megapiksel: 61 MP
  • Maksimum Video: 30 fps’de 4K

Sony A7R Mark IV, herhangi bir Sony kamera modelinde en yüksek çözünürlük olarak kabul edilen 61 megapiksel ile oldukça iyi bir çözünürlüğe sahip. 

Hepsinden önemlisi, 5,76M noktalı EVF’e, yerleşik 5 eksenli görüntü sabitlemesine ve günümüzde birçok profesyonel fotoğrafçı tarafından aranan çift UHS-II kart yuvasına sahip. Ayrıca size dosya aktarımı için Wi-Fi, Bluetooth ve NFC gibi çeşitli seçeneklere sahip. Ek olarak, geçmişteki A7 serisi modellerde genellikle bir sorun olan daha iyi kavrama; bu modelde sorun olmaktan kalkmış.

Amacınız yalnızca bol ayrıntılar ve gerçekçi renklerle harika fotoğraflar üretmekse, mükemmel ir tercih olacaktır. Bununla birlikte, yüksek çözünürlük yeteneğine rağmen, maksimum 30 fps’de 4K videolarda takılı kalması yürek parçalayıcı. Bu da, onu neden bu sıraya yerleştirmeye karar verdiğimizi açıklıyor. Ancak fotoğraflarda yaratabileceği güzellik göz önüne alındığında, piyasadaki diğer aynasız kameralar arasında büyük bir rakip olmaya devam ettiğini söylemek mümkün.

En uygun fiyat fotoaksesuar.com‘da: 29.629,17 TL. Diğer satıcılar ise; 30.999,00 TL ile fotografium.com ve 31.999 TL ile Hepsiburada.

5. Fujifilm GFX 50R

Fujifilm GFX 50R Aynasız Orta Format - En İyi Yüksek Çözünürlüklü Kameralar
Photo by @fujifilmshop.com
  • Tip: Aynasız
  • Sensör: Orta Format
  • Megapiksel: 51,4 MP
  • Maksimum Video: Full HD

Piyasadaki en uygun fiyatlı orta format kamerayı istiyorsanız ve Hasselblad’ın sunabileceğinden daha fazla işleve ihtiyacınız varsa; Fujifilm GFX 50R size göre bir seçim olacaktır.

GFX 50R’nin sensörü, beklediğiniz tam boyutlu orta format sensör değil. Bu da neden diğerlerinden daha düşük maliyetli olduğunu açıklıyor. Bununla birlikte, tam çerçeve bir sensörden en az %60 daha büyüktür. Hatta 51,4 milyon piksele hitap edecek kadar büyüktür.

Spor veya vahşi yaşam kategorisine yönelik diğer kameralarla karşılaştırırsanız tam bir fiyasko olabilir. Ancak GFX 50R, yüksek çözünürlük kapasitesine sahip orta format bir kameradır.

Gövdesi herhangi bir stabilizasyon özelliği sunmaz. Ancak optik stabilizatörlü bir lens ile düzeltilebilir. 3,2″ eğilebilir dokunmatik LCD parlak ve dokunmatik odak işlevi için oldukça etkili.

Kötü yanı ise 4K mevcut değil.

Fujifilmshop ve hepsiburada fiyatı 23.995 TL.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar