En İyi Ücretsiz VPN Programları (2020)

en-iyi-ucretsiz-vpn-programlari

Paylaşmayı unutmayın.

Ücretsiz VPN programları – VPN programları, sanal bir ağ oluşturan ve bilgisayarı o ağ üzerinden internete bağlayan programlardır. Gündelik bir dille açıklamak gerekirse, VPN programları mevcut ağınız yerine sizi Dünya’nın herhangi bir yerindeki başka bir ağ üzerinden internete bağlar. Bu da internette bir nebze daha gizli dolaşmanızı ve kısıtlamalara takılmamanızı sağlar.

Ülkemizde ilk olarak Youtube yasakları ile kullanılmaya başlanan VPN programları, daha sonra Twitter’a getirilen kısıtlamalar sebebiyle kullanıcı sayısında zirveye ulaşmıştı. Son günlerde yeniden gündeme gelen sosyal medya yasakları, VPN programlarının kullanımını tekrar arttıracak gibi görünüyor. Biz de ihtiyaç halinde hiç uğraşmadan hızlıca kurup kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz VPN programları hakkında bir liste hazırladık. 

ücretsiz vpn programları
Görsel: Kenan Atmaca

Ücretsiz Vpn Programları

• Opera Browser VPN

Opera Browser VPN, klasik Opera tarayıcısına gömülü şekilde gelen bir VPN uygulamasıdır. Yani Opera tarayıcısının son sürümünü kullanan herkesin ücretsiz ve sınırsız bir şekilde kullanabildiği bir programdır. En iyi ücretsiz VPN programları arasında ilk sıraya yazmamızın sebebi de kolay kullanımı ve tamamen ücretsiz oluşudur. Hem bilgisayar hem de mobil cihazlarda kullanılabilir. Kullanmak için Opera tarayıcısını cihazınıza kurup, ayarlardan VPN’i açmanız yeterlidir. Ücretsiz VPN programı arıyorsanız ilk tavsiyemiz Opera’dır. Opera denendikten sonra diğer seçeneklere bakılmalıdır. Çünkü genelde diğer seçeneklere bakmaya gerek bırakmaz. Opera’yı bilgisayarınıza kurmak için tıklayınız.

ücretsiz vpn programları - opera vpn
Görsel: Pupila

• Proton VPN

Proton VPN, ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan bir VPN programıdır. VPNpro.com’un yayınladığı incelemeye göre en iyi VPN servisidir. Bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlarda da kullanılabilmektedir. Ücretsiz versiyonunda kullanıcılar Japonya, Hollanda veya ABD üzerinden internete bağlanabilmektedir. Sadece üç ülke seçeneğinin olması, yoğunluğun olduğu zamanlarda sayfaların açılma hızını olumsuz etkilemektedir. Ancak, Proton VPN ücretsiz sürümünde de kullanıcılara sınırsız veri hakkı tanır. Güçlü bir şifreleme sistemi vardır, bu sebeple güvenlik konusunda endişeleri olan kullanıcıların tereddüt etmeden tercih edebileceği bir servistir. Proton VPN’i bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

ücretsiz vpn programları - proton vpn
Görsel: GvG

• Windscribe

Windscribe, en çok kullanılan VPN servislerinden biridir. Ücretsiz seçeneği sınırsız veri imkanı sunmuyor. Her ay 10 GB veri hakkı tanıyor. En iyi ücretsiz VPN programları arasında göstermemizin ilk nedeni kolay kullanımıdır. Oldukça basit bir ara yüzü vardır. Kullanımı kolaydır ve internet hızını ciddi anlamda düşürmediği için torrent kullanımına da uygundur. Windscribe, ücret ödemeden kullananlar için 10 ayrı ülkeden internete bağlanma hakkı tanır. Ücretsiz VPN programları arasında, dahili reklam engelleyici içeren nadir VPN programlarından biridir. Windscribe’ı bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

ücretsiz vpn programları - windscribe
Görsel: Youtube

• Hide.me

Hide.me, tıpkı Windscribe gibi aylık 10 GB ücretsiz veri hakkı sunan bir servistir. Sunduğu avantajlar sayesinde ücretsiz VPN programları arasında öne çıkmasına rağmen az bilinir. Askeri düzeyde şifreleme sistemine sahiptir. Türkiye dışında beş farklı noktadan internete bağlanma imkanı sunar. Hide.me, internet hızını düşürmeyen bir VPN servisidir. Yani HD videolar da bu program ile rahatlıkla izlenebilir. Bilgisayarınıza Hide.me indirmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Hideme, hide me logo
Görsel: macworld

• Tunnel Bear

Tunnel Bear de basit kullanımlar için ücretsiz VPN programları arayan kullanıcıların işini görebilecek bir servistir. Basit kullanımdan kastımız indirme yapılmayan kullanımlardır. Çünkü Tunnel Bear, ücret ödemeyen kullanıcılara aylık sadece 500 MB veri hakkı tanır. Bir tweet atarak aylık veri hakkınızı 1.5 GB’a çıkarmanız da mümkündür ancak bu da düşük bir miktar olduğu için Tunnel Bear servisini indirme işlemleri yapacak kullanıcılara tavsiye etmiyoruz. Ancak kolay kullanımı, şık ara yüzü sebebiyle, aylık 1.5 GB’lık VPN verisi ile yetinebilecek kullanıcıların seveceği bir programdır. Tunnel Bear 22’den fazla ülkeden internete bağlanma imkânı da sunmaktadır. Cihazınıza Tunnel Bear indirmek için tıklayınız.

Tunnel bear logo
Görsel: Appleuzmanı

👉🏼 Az Bilinen Twitter Gelişmiş Arama Özellikleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar