En iyi Teknoloji Ekosistemi – Apple Ekosistemi Nasıl Çalışır?

Paylaşmayı unutmayın.

En iyi Teknoloji Ekosistemi Olan Apple Ekosistemi Nasıl Çalışır? – Son birkaç yılda herhangi bir teknoloji incelemesini izlediyseniz, muhtemelen bir teknoloji ekosistemi kavramını tartışan birini mutlaka duymuşsunuzdur. “Ekosistem”, tüketici teknolojisi dünyasında biraz yeni bir terimdir, ancak ekosistemlerin kendisi sonsuza dek var olacaktır. Bu makalede, teknoloji ekosistemlerinin anlamını, faydalarını, Apple’in ekosistemi üzerinden inceleyeceğiz. Apple ekosistemi gibi Huawei, Samsung gibi birçok markanın ekosistemleri mevcuttur. Hemen hemen hepsi aynı mantıkla çalışır ve uygulamaları da birbirine yakındır.

En iyi Teknoloji Ekosistemi Olan Apple Ekosistemi Nasıl Çalışır?

Apple Ekosistemi Nedir?

Teknolojide bir ekosistem, tümü birbiriyle çalışmak üzere tasarlanmış bir cihaz ve hizmet ailesidir. Gerçek bir ekosistem gibi, bu cihazlar arasındaki ilişki onları kendi başlarına olduklarından daha güçlü kılar ve teknoloji şirketleri için onu güçlü bir strateji haline getirir.

Apple kesinlikle ekosisteme sahip tek teknoloji şirketi değil, ancak birkaç nedenden dolayı en başarılı olanıdır. Apple’ın ekosistemi, şu anda ürettikleri her hizmeti ve cihazı kapsar ve hatta cihazlarındaki birçok özelliği içerir.

en-iyi-teknoloji-ekosistemi-apple-ekosistemi-nasil-calisir?
@unsplash

Birden Çok Apple Cihazı

İPhone, iPad, iMac, MacBook, Apple Watch, bir çift AirPod, Apple TV veya HomePod’unuz olsun, Apple aygıtlarınız yararlı şekillerde birbirleriyle çalışmak üzere yapılmıştır. Bu etkileşimleri rekabetten ayıran şey, bu özelliklerin ne kadar iyi uygulandığı ve ne kadar kısıtlayıcı olabileceğidir (ancak daha sonra bunun üzerine).

Apple Ekosistemi Faydaları Nelerdir?

İster Apple’ın ekosisteminde yeni olun, ister adanmış bir hayran olun, muhtemelen erişiminizin olduğunu bile bilmediğiniz birçok özellik vardır. Apple cihazlarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için ekosistemdeki favori özelliklerimizden bazılarını ele alacağız.

en-iyi-teknoloji-ekosistemi-apple-ekosistemi-nasil-calisir?
@unsplash

iOS’ta iMessage İşlevi

Apple ekosisteminin en popüler özelliklerinden biri, Apple’ın yerel mesajlaşma hizmeti olan iMessage’dır. Diğer Apple kullanıcılarına kısa mesaj gönderdiğinizde, metin balonlarının varsayılan yeşil yerine maviye döndüğünü fark edeceksiniz.

Bunun nedeni, Apple cihazları arasında gönderilen mesajların hücresel ağınız yerine Apple sunucularından geçmesidir. Bu size Tapback, mesaj efektleri, Animojis ve uçtan uca şifreleme gibi özellikler sunar. iMessage, geleneksel bir SMS istemcisinden çok bir anlık mesajlaşma aracı gibi çalışır, bu da onu diğer akıllı telefonların habercilerinden çok daha zengin özellikli kılar.

Apple Handoff Özelliği

Apple’ın ekosisteminin bir başka kullanışlı özelliği (amaçlanan) Handoff’tur. Handoff, birden fazla Apple cihazına sahip kullanıcılar için kullanışlıdır. Aynı uygulamayı başka bir cihazda aynı noktada açmanıza olanak tanır, yani iPhone’unuzda bir kitap okuyorsanız, iPad’inizde Apple Books’u açabilir ve aynı sayfada olabilirsiniz.

en-iyi-teknoloji-ekosistemi-apple-ekosistemi-nasil-calisir?
@tapsmart

Handoff, cihazlar arasında geçişi sorunsuz hale getirir. İçeriği cihazlar arasında kolayca taşıyabilir, böylece farklı ekran boyutları ve anında etkileşim araçları arasında seçim yapabilirsiniz.

AirDrop, Bluetooth Aracılığıyla Diğer Apple Cihazlarına Bağlanır

Ekosistemdeki diğer bazı özelliklerden biraz daha az popüler olmasına rağmen, AirDrop kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Bluetooth aracılığıyla diğer Apple cihazlarına dosya, video, resim ve bağlantı paylaşmanıza olanak tanır.

Bu, dosyaları paylaşmanın mesajlaşma veya e-posta göndermekten daha hızlı bir yoludur ve birisinin sizinle paylaşmaya çalıştığı şeyle ilgilenmiyorsanız içeriği reddetmeyi kolaylaştırır. AirDrop’un tek gerçek dezavantajı, Bluetooth kullandığı için, paylaşmak istediğiniz cihaza fiziksel olarak yakın olmanız gerektiğidir.

en-iyi-teknoloji-ekosistemi-apple-ekosistemi-nasil-calisir?
@unsplash

Aynı iCloud Hesabına Giriş Yaparak Tüm Apple Aygıtları Arasında İçerik Paylaşın

Apple’ın ekosisteminin bir başka avantajı, iCloud’un (ekosistemi bir arada tutan figüratif kısım) mümkün kıldığı paylaşılan içeriktir. Satın aldığınız ve kiraladığınız tüm uygulamalar, kitaplar, filmler, müzikler ve fotoğraflar, oturum açtığınız tüm Apple aygıtları arasında paylaşılır.

Apple Ekosisteminde Aile Paylaşımı Özelliği

İçerik paylaşmaktan bahsetmişken, Apple cihazlarını kullanan aile üyeleri, Aile Paylaşımı aracılığıyla içerikleri birbirleriyle paylaşabilirler. Aile paylaşımı, satın aldığınız ürünleri (uygulamalar, kitaplar, filmler ve müzik gibi) ailenizdeki diğer kişilerle paylaşmanıza olanak tanır. Daha genç üyeleri olan aileler için hangi içeriğin paylaşılıp neyin paylaşılmayacağını bile kontrol edebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar