Apple Başarısı – Başarıdan Başarıya Koşmaya Devam Ediyor

Paylaşmayı unutmayın.

Apple Başarısı – Başarıdan Başarıya Koşmaya Devam Ediyor – Apple hemen hemen her yıl yeni bir teknolojik aletini piyasaya sürüyor. Ve özellikle Iphone ailesine yönelik olan lansmanlar düzenliyor. Bu sene de yepyeni bir teknolojiyle karşımızda. Pandemi nedeniyle online bir lansman düzenlenecek bu yıl Eylül ayında. Lansmanın amacı ilk 5G kullanılan Iphone 12 serisini tanıtmak.

Apple yaptığı tasarımlarla ve teknolojisiyle şirket değerini yıllardır katlayarak yoluna devam eden bir şirket .Tabi sürekli olarak başarıyı kovalayan ama rakiplerini de hafife almayan da bir şirket. Peki Apple nasıl başardı?

Apple Başarısı – Başarıdan Başarıya Koşmaya Devam Ediyor

İlk Iphone Serisi Nasıl Piyasaya Sunuldu?

Steve Jobs ilk Iphone serisi olan Iphone Orıgınal cihazını 2007 Yılında tanıttı.Ve dünya çapında ilgi odağı oldu.Çünkü diğer telefon marklarında olmayan özellikler vadediyordu Iphone Orıgınal serisi. Geniş bir ekran ve sadece bir fiziksel  tuş .

@history.com

Tamamen dokunmatik olan kapasitif bir ekrana sahipti ilk Iphone. Aynı zamanda diğer özellikleri de cezbediciydi. O zamanlar hiçbir telefonun sunamadığı müzik dinleme özelliğini sunuyordu. Kamerası da o zamanki çoğu telefonun sunmadığı derecede iyiydi diyebiliriz. Piyasaya sunulan ilk akıllı telefon kategorisindeki cihaz olan Iphone serisi 2G destekliydi. İlk Iphone serisi piyasa da 6.1 milyon satış rakamı kaydetmiştir. Yeni yeni piyasaya giren ve ilk ürününe göre gayet iyi bir satış miktarı.

Apple Başarısı – İlk Seriden Günümüze

apple-basarisi-basaridan-basariya-kosmaya-devam-ediyor
@businessinsider

Apple daha önce de dile getirdiğimiz gibi sürekli yenilenme yolunda ilerleyen bir şirket. İlk ürününde bu yana çok fazla yol kat ettiği konusunda hem fikiriz. Özellikle ilk Iphone serisine bakıp şuan yeni tasarımı yapılan Iphone 12 serisi arasında çok fazla değişim var.Değişmeyen tek şey sanırım Iphone ürünlerinin şekli .Fakat alıştığımız klasik Iphone yuvarlak hattı bu seride olmayacak bir özellik .Daha önce Iphone 4,5 ve SE serilerinde gördüğümüz paslanmaz çelik çerçeveler hiçbir bombeye sahip olmadan cihazların etrafında dolaşacak.

Aslında Apple bu seride geçmiş serileriyle beraber yeni teknolojiyi harmanlamış gibi duruyor. Ve klasik kutu içeriğinin de olmayacağı gündeme gelen ve tartışmalara yol açan bir konu .Klasik Iphone kutu içeriğinde kablolu şarj aleti, EarPods kablolu kulaklık kutunun vazgeçilmeziydi. Fakat bu seride tamamen kablosuz bir şekilde bir kutu içeriği bizi bekliyor sanırım.

Iphone 12 Serisi

apple-basarisi-basaridan-basariya-kosmaya-devam-ediyor
@feedride

Duyurulduğu ilk zamandan beri bizi heyecanlandıran ve merak uyandıran serinin lansmanı Eylül ayında yani aslında birkaç hafta sonra .Klasik Iphone görüntüsünden ve özelliklerinden farklı hatta çok farklı bir seri bizi bekliyor. Bu seride ilk olarak hep üç model şeklinde seri çıkartmaya alışık olduğumuz Apple bu sefer dört model çıkarıyor. Iphone 12 , Iphone 12 Max,Iphone 12 Pro ve Iphone 12 Pro Max .Iphone 11 ile sektörde öncülüğünü kanıtlayan Apple bu seriyle de yerini rakipleri karşısında sağlamlaştıracağa benziyor. Birazcık Iphone 12 serisinin  özelliklerinden bahsedelim.

  • 4 farklı model olduğunu dile getirmiştik.ve bu modellerin 3 farklı boyutu ve 2 farklı çerçevesi var.Yani aslında hepsi birbirinden farklı diyebiliriz.
  • Bu seride daha büyük lensler ve arka kare kamera modülü kullanılacak.
  • 12 Pro ve Pro Max LIDAR sensörü nedeniyle 4 daireli kamera modülü de farklı olacak.
  • Aynı zamanda Iphone da alışık olmadığımız renk seçenekleri de olacak .Örneğin Iphone 12 Ve 12 Max renkleri şu şekilde;

Beyaz, siyah, yeşil, sarı, mor, kırmızı ve turuncu (yeni)

apple-basarisi-basaridan-basariya-kosmaya-devam-ediyor
@morningtick
  • Iphone 12 Pro ve 12 Pro Max renkleri de çok çok farklı Uzay grisi, gece yeşili, altın, gümüş ve lacivert (yeni) Klasik Iphone uzay grisi rengi her seri de olduğu gibi yine klasik.
  • Tüm modellerde OLED ekran paneli
  • Iphone 12 ve 12 Max için 60 Hz yenileme hızı,Iphone 12 Pro ve Pro Max için 120 Hz yenileme hızı
  • Tüm  modellerde Mart ayında ortaya çıkan A14 Bionic işlemci kullanılacak.
  • Klasik kablolu şarj aleti ve EarPods kablolu kulaklık kullanılmayacak onun yerine tamamen kablosuz özellikler ile bu işlemler yapılacak.
  • İlk 5G kullanılan akıllı telefon olarak piyasaya sürülecek.
  • İşletim sistemi IOS 14 kullanılacak.Ve fabrikadan IOS 14 işletim sistemi yüklü olarak çıkan ilk Iphone serisi olacak.
  • Kameralarında 120 ve 240 FPS’de 4K çözünürlüklü video kaydı ve

geliştirilmiş Smart HDR ve gece modu göze çarpan özellikler arasında.

Özelliklerine kısaca bu şekilde değinmek mümkün şuanlık.

Muhtemel Fiyat Tahminleri

Fiyatı henüz net bilgiler olmamasına rağmen muhtemel şu şekilde olması tahmin ediliyor;

  • iPhone 12: 649 ABD doları+
  • iPhone 12 Max: 749 ABD doları+
  • iPhone 12 Pro: 999 ABD doları+
  • iPhone 12 Pro Max: 1099 ABD doları+

Tabii Türkiye fiyatları vergiler,kur farkları v.s ile daha üst segmentler de olabilir.Şirket satışları arttırmak için fiyat düzenleme yoluna da gidebilir.Bunu daha önce de yapmıştı.

Apple yine Iphone 12 serisiyle yıla damgasını vuracağa benziyor. Ve rakiplerinden sıyrılarak yine sektörde yerini güçlendirerek arttırmaya devam edecek.Steve Jobs ‘dan sonra şirketin Ceo ‘luğuna devam eden Tim Cook ‘un başarılı stratejileri sayesinde şirket kar oranlarını arttırmaya devam ediyor. Ve gelecek dönemlerde de durumun değişmeyeceği düşünülüyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar