En İyi Netflix Belgeselleri

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Netflix Belgeselleri. Netflix belgeselleri her geçen gün çok daha fazla çeşitlenerek zengin bir kütüphane oluşturuyor. Özellikle her konu ve hikâyeden belgesellerin bulunması ile Netflix izleyicileri aradığını rahatlıkla bulabiliyor. Tek bölümlük ya da birkaç bölümlük şeklinde ilerleyen Netflix belgeselleri; her kesime uyacak şekilde derlenerek izleyicilere sunuluyor. Bu listemizde de bütün bu belgesellerin arasından en bizlerce en iyilerini derleyerek tavsiyelerde bulunduk. Listemizdeki belgeselleri boş olduğunuzda ya da izleyecek kaliteli içerik bulamadığınızda gönül rahatlığıyla açıp izleyebilirsiniz. İsterseniz lafı fazla uzatmadan en iyi Netflix belgeselleri listemize geçelim.

En İyi Netflix Belgeselleri

Ahtapottan Öğrendiklerim

en-iyi-netflix-belgeselleri
@netflix

Ahtapottan Öğrendiklerim 2020 yılında gösterime giren ve muhteşem bir hikâyeye sahip bir belgeseldir. Craig Foster isimli yönetmenin kaydettiği ve oynadığı belgesel, yönetmenin zaman içerisinde bir bağ kurduğu ahtapot üzerinden ilerliyor. Çok sıradan bir konuya sahipmiş gibi görünüyor. Ancak bu belgesel izlerken oldukça yoğun duygular beslememize neden oluyor. Yönetmenin bu ahtapottan öğrendikleri sıra dışı şeyleri paylaştığı; Ahtapottan Öğrendiklerim 2021 En İyi Belgesel dalında Oscar ödülüne de sahip olmasıyla mutlaka izlenmesi gereken Netflix belgeselleri arasında bulunuyr.

Explained – En İyi Netflix Belgeselleri

en-iyi-netflix-belgeselleri
@netflix

Explained tam olarak yemek arasında ya da kısa molalarda izlenebilr türden bir belgesel serisidir diyebilirz. Ancak “Uzayda yaşam var mı? Elmas nasıl işlenir?” gibi daha pek çok soruya yanıt veren belgeselin her bölümü 20 dakika oluyor. 2018 yılında yayımlanmaya başlanan Explained günlük yaşantımızda olan ancak cevabını hiç araştırmadığımız sorulara yanıt veriyor. Buna ek olarak kısa sürede ilgiyi üzerine çekti. Aynı isimde birkaç belgesele daha ayrılan Explained; Netflix belgeselleri listemizde herkese tavsiye edebileceğimiz bir belgesel olarak yerini alıyor.

Gezegenimiz

@

İzleyecek doğa belgeseli arayan kişiler için Gezegenimiz oldukça yerinde bir tercih olacaktır. Ek olarak 2019 yılında izleyiciyle buluşan belgeselin 8 bölümü de kendi içerisinde son derece muhteşem manzaralar sunuyr. 9.3 IMDB puanı ile birlikte gerçekten başarılı bir yapım olan Gezegenimiz doğanın eşsiz güzelliklerini çok iyi bir şekilde bizlere gösteriyor. Ailecek izlenebileck türden olan bu belgeseli gönül rahatlığıyla en iyi Netflix belgeselleri listemize ekliyorz.

The Roman Empire – En İyi Netflix Belgeselleri

en-iyi-netflix-belgeselleri

Biraz da tarihi bir belgesel arıyorum diyenler için The Roman Empire, oldukça yerinde bir tercih olacaktır. Roma İmparatorluğunu yöneten büyük imparatorların hayatlarını konu alan belgeselde Julius Sezar, Komodus ve Caligula’nın yaşamları anlatılıyor. Diğer yandan toplamda 3 sezon ile birlikte yayımlanan belgeselin içerisinde sıradan tarih öğelerinin dışında çeşitli detaylar da aktarılıyor. Ek olarak Roma’nın tarihini ele alan The Roman Empire tarih meraklıları için mutlaka izlenmesi gereken belgesellerdendir diyebiliriz.

Sam’in Oğulları: Şeytani Tarikatin İzinde

@netflix

En iyi Netflix belgeselleri listemizde son olarak tavsiye edeceğimiz bu belgeselde 70’li yıllara döneceğiz. Bu yıllarda New York’ta vahşice işlenen cinayetleri konu edinen belgesel David Berkowitz adlı seri katilin yakalanmasını ele alıyor. Polisiye konuları sevenler için biçilmiş kaftan olan belgesel içerisinde cinayet konularının nasıl çözümlendiği; ve bu aralarda neler yaşandığı detaylarıyla birlikte anlatılyor. Netflix belgeselleri listemizde bulunan Sam’in Oğulları’nı özellikle polisiye gerilim sevenler için öneriyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar