En İyi Grafik Tabletler – Hangi Tableti Almalıyım?

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Grafik Tabletler – Hangi Tableti Almalıyım? – Dijital sanat, sanatın üretilişinde bilgisayarın veya tabletin önemli bir rol aldığı ve somut bir görüntünün üretilmesi şeklinde gerçekleşen sanata denir. Geçmişte dijital sanatı genelde pixel çizim içinde renklendirme şekilde yapılırken günümüzde grafik tabletleri sayesinde bu sanat dalı çok gelişmiştir. Sanatçılar ve son zamanda öğrencilerde çok sık düzeyde grafik tableti kullanımına geçmiştir.

Piyasada birçok farklı özellikte farklı görünümlü grafik tabletleri bulunuyor. Bazılarında tabletin ekranını değil bilgisayarınızın ekranını kullanıyorsunuz. Bazılarında ise kalemin dokunmatik özelliği hassastır. Bu farklılıkların yanında grafik tabletlerinde fiş veya bluetooth ile bilgisayara bağlanma konusunda farklılık vardır. Peki, Grafik tableti alırken neye dikkat etmeliyim? En iyi grafik tabletler hangisidir? Gibi soruların cevaplarını bu yazımızda size sunuyoruz.

En İyi Grafik Tabletler – Hangi Tableti Almalıyım?

Grafik Tableti Alırken Neye Dikkat Etmeliyim?

en-iyi-grafik-tabletler-hangi-tableti-almaliyim
Photo by Balázs Kétyi on Unsplash

Bir ürün alırken neye dikkat ediyorsanız aslında grafik tableti için birçok şeye dikkat etmelisiniz.  Bunlardan bazıları şunlardır;

  • Cihazın boyutuna ve cihazın size sunduğu maximum çalışma alanına dikkat etmelisiniz. Bazı grafik tabletlerinde ekran bilgisayar olduğu için buna da dikkat etmelisiniz.
  • Bana göre en çok dikkat etmeniz konu kalem hassaslığı ve kalemin özellikleridir. Kalem ne çok hassas ne de çok bastırarak çizmek zorunda bırakmayacak bir kalem olması gerekiyor. Bu özelliği de anca deneyerek anlayabilirsiniz.
  • Tabi ki de isteğe bağlı olarak fiş veya bluetooth ile çalışan grafik tabletleri vardır. Bu özelliğe de dikkat etmek gerekir.

Kısacası sizin kullanma amacınıza ve bir grafik tabletinden almayı düşündüğünüz verilere göre seçim yapmalısınız.

En İyi Grafik Tabletler Hangiledir?

@hepsiburada
  • Veikk VK1200 Grafik Tablet:

En iyi grafik tableti olarak hem uygun fiyatlı hem de ekranlı bir tablet olan Veikk’in VK1200 modeli öne çıkıyor. 1920x1080p ekran çözünürlüğüne sahip bu tablet, 8192 seviyesinde kalem basınç hassasiyetiyle ürün – fiyat karşılaştırmasına bakılarak popüler bir tablettir.

en-iyi-grafik-tabletler-hangi-tableti-almaliyim
@store.wacomturkiye
  • Wacom CTL -672 Medium Grafik Tablet:

Önereceğimiz bir diğer ürün ise Wacom CTL -672 Medium grafik tabletidir. Kalemin pilsiz ve kalem basınç hassasiyetinin 4096 seviyesinde olması bu tableti öne çıkarıyor.  Tabletin ekran kullanım alanı ise 8,5 x 5,3 tür. Ek olarak windows ve mac ile uyumlu olan bu cihaz ekranda çizdiğiniz bir çizimi kâğıtta çizmiş gibi göstermeyi vaat ediyor. 

@store.wacomturkiye
  • Wacom Cintiq 16 Grafik Tablet:

Wacom’un bu modeli özellik profesyoneller ve profesyonel çalışmak isteyen kişiler için gayet uyumlu bir tablettir. Kalemi eğimli kullanabilme ve kalem basınç seviyesi 8192 seviyesinde olan bir tablettir. Kalemi pilsiz olup, ekran çözünürlüğü 1920x1080p olan tableti rahatlıkla kullanabilirsiniz.

en-iyi-grafik-tabletler-hangi-tableti-almaliyim
@amazon.tr
  • Huion HS610 Grafik Tablet:

En iyi grafik tabletlerinde ki ürünlerden biri olarak da Huion HS610 grafik tabletidir.  Kullanım yüzeyi 254×159 mm olan ürün profesyoneller için gayet kullanışlı bir üründür. Son olarak çözünürlüğü 5080 LPI olan bu ürün Android, MacOS ve Windows ile uyumlu çalıştığı için çoğu kullanıcı da memnundur.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar