En İyi Çevrimiçi Eğitim Platformları ve Sertifikasyonları

en-iyi-cevrimici-egitim-platformlari-ve-sertifikasyonlari

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Çevrimiçi Eğitim Platformları ve Sertifikasyonları – İnsanlık var olduğu ilk günden bu yana her zaman yeni bilgiye sahip olup kendini daha donanımlı hale getirmek istemiştir. Bu konuda, eski çağlarda kitaplar ve okulların sağladığı fayda günümüzde teknoloji sayesinde sağlanmaktadır. Teknoloji çağı bilginin anlık olarak binlerce kilometre uzağa dahi ulaşmasını sağlamaktadır. Örnek olarak günümüzde online eğitim, internetin sunduğu büyük nimetlerden biri olarak tüm dünya insanlarına büyük bir katkı sağlamaktadır. 

Yeni bir meslek edinmek, kişisel gelişim, yeni bir hobi kazanmak veya bilgelik elde etmek gibi birçok konuda online eğitimlerden yararlanılmaktadır. Yani matematik, kimya, piyano çalmak, video kurgu yapabilmek, habercilik veya aşçılık gibi konularda online eğitimler alınabilmektedir. 

Özellikle 2020 yılının dünya genelinde koronavirüs (buradan koronavirüs bize neler öğretti? makalemize ulaşabilirsiniz) etkisiyle insanlara kötü bir sürpriz yapması ve evde kalma zorunluluğu getirilmesi, internet kullanımına da yüksek oranda arttırmıştır. Bu kapsamda da online eğitim platformları ve sertifikalar çok önemli bir konuma ulaşmıştır. Bu nedenle özellikle Türkçe alt yapısı ile rahatlıkla kullanabileceğiniz birçok online eğitim platformunu beraber inceleyebiliriz. 

En İyi Çevrimiçi Eğitim Platformları ve Sertifikasyonları

Udemy

en-iyi-cevrimici-egitim-platformlari-ve-sertifikasyonlari-udemy

En İyi Çevrimiçi Eğitim Platformları ve Sertifikasyonları listemizin ilk sırasında; Ücretli veya ücretsiz binlerce farklı eğitim programı sunan çevrimiçi bir platform olarak Udemy, Türkçe olarak da kullanılabiliyor. Dünyanın en büyük online eğitim firmalarından biri olması ile birlikte aslında kurucusunun da bir Türk olması, kullanım avantajını daha yüksek bir hale getiriyor. 

Dünyanın milyar dolarlık ilk Türk internet şirketi kurucusu olarak bilinmektedir. 35 yaşındaki Eren Bali sayesinde dünyaya kazandırılan bu platformda, katıldığınız eğitimlerde sertifika sahibi dahi olabiliyorsunuz. Elbette aldığınız sertifikanın geçerliliği her noktada net bir şekilde kabul görmese de platform üzerinde kariyerinizi ve kendinizi geliştirmek için birçok kursa katılabilirsiniz. Platformda dil eğitimleri, sosyal bilimler, sahne sanatları, sözel eğitimler ve akademik eğitimler konusunda birçok farklı tercih gerçekleştirebilirsiniz. 

Coursera.org

en-iyi-cevrimici-egitim-platformlari-ve-sertifikasyonlari-coursera

İnternet dünyasının bilinen en eski online eğitim platformlarından biri olarak Coursera, birçok farklı üniversite ile işbirliği içerisindedir. Bu sayede özellikle mühendislik, biyoloji, matematik, bilgisayar veya fizik gibi birçok farklı alanda eğitim alabilirsiniz. Platformda birçok farklı ders için online kayıt gerçekleştirdikten sonra içeriklere ücretsiz şekilde ulaşabilirsiniz. Ancak sistem içerisinde sunulan ödevleri tamamlamak ve sertifika sahibi olmak istediğinizde, gereken ödemeleri yapma şartı bulunuyor. Fakat yine farklı bir avantaj olarak da her bir kurs için özel olarak burs başvurusu yapılabiliyor. 

Khanacademy.org

en-iyi-cevrimici-egitim-platformlari-ve-sertifikasyonlari-khanacademy

Çevrimiçi Eğitim Platformları ve Sertifikasyonları listesinin globalde zirvesinde yer alan bir oluşum ile devam ediyoruz. Khanacademy, özellikle okulların kapanması ile birlikte eğitim hayatına evde devam eden ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklar için ücretsiz bir platform olarak tercih edilebilir. Platformda çok başarılı Türkçe dersler sunulurken, alışılmış eğitim sisteminin değiştirilmesi ve geliştirilmesi için hizmet veriliyor. Özgür bir eğitim hedefi ile kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Khanacademy herkesin dünya standartlarında ücretsiz bir öğrenim imkanına sahip olması amaçlanıyor. 

Khanacademy’de sunulan eğitimler, başta öğrenciler olmak üzere iş adamları, öğretmenler ve ev hanımları tarafından tercih edilerek ücretsiz şekilde temin edilebilir. 10.000 üzerinde ders videosu ile birlikte çok geniş bir kütüphane yer almaktadır. Bunlar fizik, sanat, sanat tarihi ve aritmetik gibi birçok farklı konuda kendinizi geliştirmek için bu ücretsiz online öğrenim platformunu kullanabilirsiniz. 

Udacity.com

en-iyi-cevrimici-egitim-platformlari-ve-sertifikasyonlari-udacity

Genellikle yazılım üzerinde duran ve bu yönde kurslar ile eğitim programları hazırlayan Udacity, bir online eğitim platformu olarak birçok ders için ücretli kayıt şartı talep ediyor. Ancak business bölümü içerisinde ücretsiz dersler sunulmak ile birlikte sertifika imkanı yer alan dersler de seçilebilir. Üstelik aldığınız sertifika, küresel anlamda geçerlilik oluşturmaktadır. 

Duolingo

Duolingo
@donanımgunlugu

Duolingo, bilgisayar başında yabancı dil öğrenmek için seçilebilecek en iyi platform olarak görülebilir. Çok basit ve Türkçe bir kullanıcı arayüzü yer almak ile birlikte okuma, yazma, konuşma ve dinleme gibi birçok farklı pratik ile eğitimler veriliyor. Eğitimler sırasında kimi zaman basit oyunlar kimi zaman ise pratik uygulamalar sağlanıyor. Kullanışlı bir mobil uygulama sayesinde de tercih edilebilecek bu ücretsiz dil eğitim platformu, başlangıç seviyesinde bir dilin öğrenmesi için tercih edilebilir. 

Edx.org

@valamis

Çalışma sistemi ile bir nevi Coursera benzeri bir sistem oluşturan bu platform, sayesinde de özellikle akademik eğitimler açısından avantaj elde edebilirsiniz. Günümüzde 30’un üzerinde farklı alanda online ders imkanları sunması ile birlikte kayıt işlemleri ve ders içeriklerine ulaşım ücretsiz şekilde sağlanabilir. Bazı derslerde ödev çalışmalarına da ücretsiz erişim bulunurken, sertifika sahibi olmanız için ödeme yapmanız gerekiyor. 

Google Digital Garage

Google tarafından sunulan servisler ve sağlanan dijital pazarlama gibi farklı alanlarda profesyonel bir hale gelmek için ücretsiz ve sertifikalı eğitimler açısından bu platform tercih edilebilir. Platform sayesinde özellikle başlangıç seviyesinde dijital pazarlama öğrenebilirsiniz. 

MIT Opencourseware

Dünyada akademik eğitim denildiğinde akla gelen ilk kurumlardan biri olan MIT tarafından öğrencilere verilen dersler, ücretsiz olarak bu platform üzerinde elde edilebilir. Kayıt gerçekleştirmeden dahi MIT üzerindeki ders içerikleri ve notlarını PDF halinde elde edebilir, video ve materyallere erişim sağlayarak, İngilizce kaynakları elde edebilirsiniz. 

Curious.com

Seçtiğiniz bir çok farklı konu üzerinde 5-15-30 dakika gibi farklı ders içeriklerini mail olarak aldığınız bu eğlenceli platform, sadece 5 dakika içerisinde ise birçok farklı konuda eğitim imkanı sağlıyor. Örnek olarak 5 dakikalık bir süre içerisinde fizik problemleri konusunda veya sinema tarihi konusunda birçok farklı metin dosyasına ulaşabilirsiniz. 

Bilgeis.net

Türkiye ve Avrupa Birliği ortaklığı ile finanse edilen bu platform ise ODTÜ destekli bir şekilde yazılım ve teknoloji kapsamındaki kurslara ulaşmanızı sağlıyor. Ücretsiz bir şekilde katılım sağladığınız bu kurslar sonrasında ODTÜ tarafından onay verilmiş bir sertifika sahibi olabilirsiniz. Ancak elde ettiğiniz sertifika, daha çok bir yetkinlik belgesi olarak görülebilir. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar