En Güçlü Marvel Karakterleri – 15 En Güçlü Karakter

Paylaşmayı unutmayın.

En Güçlü Marvel Karakterleri – 15 En Güçlü Karakter – Çizgi roman tarihine bakıldığında devasa bir karakter kataloğu karşımıza çıkıyor. Kısaca diyebiliriz ki 8000’den fazla karakter var. Bunların sadece küçük bir kısmını büyük ve küçük ekranlarda izledik. Dahası pek çok kişi Marvel markasının kapsadığı geniş nüfuslu evren hakkında çok az şey biliyor. Ekranlarda oldukça güçlü birkaç kahraman ve kötü adam görmüş olsak da, en güçlü Marvel karakterlerinin büyük çoğunluğu çizgi roman sayfalarından henüz çıkmadı. Bu yazımızda size yeteneklerin kullanımına göre en güçlü 15 Marvel karakterini sıraladık. 

En Güçlü Marvel Karakterleri – 15 En Güçlü Karakter

15. Vulkan

X-Men şöhretinden Scott ve Alex Summers’ın kardeşi Gabriel Summers, Omega seviyesinde bir mutanttır ve kardeşlerinden çok daha güçlüdür. Aslında o kadar güçlüdür ki, Şiar İmparatorluğunun İmparatorluğunu devralmıştır. Vulcan, suyu, rüzgarı, toprağı, ateşi, elektriği, ışığı ve karanlığı kontrol etme yeteneğine sahiptir ve bu güçleri ölümcül büyüklükte bir patlamaya yönlendirebilir. Mutantlardan güç çekmeyi bile öğrendi. Ayrıca yakındaki herhangi bir kaynaktan gelen enerjiyi algılr, bastırır ve manipüle edebilir. Black Bolt kadar güçlü varlıklarla savaştı. Dahası aynı anda X-men, Inhumans ve Starjammers ile tek başına savaştı.

14. Hulk / Skaar

en-guclu-marvel-karakterleri-15-en-guclu-karakter

ArtıkHulk’u tanımayan yoktur. Dr. Bruce Banner sinirlendiğinde olan budur. Temel olarak, yoluna çıkan her şeyi yok eden dev, yeşil, durdurulamaz bir canavara dönüşür. Bu özellik, deneysel bir gama bombası patlamasına maruz kaldığında iyi doktoru ele geçirdi ve büyük miktarlarda gama radyasyonu emmesine neden oldu. O zamandan beri, Hulk, Bruce Banner’ın vücudunu sinirlendiği anlarda devraldı ve onu parlak ama kırılgan bir bilim adamından, yürümeye başlayan bir çocuk zekasına sahip dev bir yeşil öfke canavarına dönüştürdü. Yumruklarıyla Dünya büyüklüğünde meteorları yok etti.

 Skaar, Hulk’un alternatif bir gerçeklikteki oğludur. İstatistiklerini tam olarak analiz etmek için ekranda yeterince görünmedi. Ancak gücünün sevgili yaşlı babasınınkini aştığını gördük. Ayrıca Wolverine’inkinden daha büyük bir iyileştirme gücüne sahip. Skaar’ı öne çıkaran güçleri arasında uzaydan dünyaya düşmek ve hayatta kalmak var.

13. Apocalypse – En Güçlü Marvel Karakterleri

Apocalypse, teknik olarak Hulk’tan daha güçlü olduğu için listede bu konuma geliyor. Ayrıca telepati, telekinezi ve şekil değiştirme gibi çok sayıda başka yeteneği de var. Ve bu sadece güçlerinin yüzeysel kısmıdır. Doğan ilk mutantlardan biridir En Sabah Nur. Eski Mısır’da dünyaya geldi ve garip görünümü nedeniyle dışlandı. Doğuştan gelen yetenekleri ile Rama Tut’un mezarında ve bir Celestial uzay gemisinde keşfettiği teknolojiyi birleştirerek, kısa sürede o zamanlar Dünya’nın en güçlü varlığı haline geldi. 

12. Thor / Odin

en-guclu-marvel-karakterleri-15-en-guclu-karakter

Çizgi romanlarda, İskandinav Gök Gürültüsü Tanrısı gezegenleri yok edebilir, havayı kontrol edebilir, uzayda ışık hızında uçabilir. Thor isterse Wolverine’in metal iskeletini parçalayabilir.

Odin tabi ki Thor’un babası. Bu nedenle, gerekirse Thor’u dize getirecek kadar güçlü. Marvel sinematik evreninin aksine ölümsüzdür. Dahası büyülüdür. Kendi dayanıklılığını artırmak için diğer tüm Asgardlıların güçlerini emecek güçtedir. Ancak Odin’in gücünün asıl kaynağı Odinforce’dur. Bu gücün sınırları hala bilinmiyor. Ancak şimdiye kadar onu ölü varlıkları diriltirken, deneklerinin yaşam güçlerini manipüle ederken, telepati yaparken ve sihirli yeteneklere sahip silahları büyülerken kullandı.

11. Hercules

Herkül Olympos tanrısı Zeus’un oğludur. Uzay boşluğunda hayatta kalma ve kozmik saldırılara direnme gücü vardır. Burada Thor’un üstünde yer alıyor çünkü teknik olarak ikisinden de daha güçlü. Aslında, birçok otorite tarafından Marvel’in şimdiye kadar yarattığı fiziksel olarak en güçlü karakter olarak kabul ediliyor. Efsaneye göre gökyüzünü omuzlarında tutarak Atlas’ın yerini almıştır. Daha yakın zamanlarda, çizgi romanlarda 99.000.000.000.000 ton ağırlığında olduğu iddia edilen Manhattan adasını tek başına hareket ettirdi. Ayrıca, savaşta hem Thor’u hem de Hulk’u yendi. Herkül aynı zamanda ölümsüzdür.

10. Dr. Strange

Dr. Strange, listede bulunan önceki seçimlerimizden bazılarının fiziksel hünerlerine sahip değil. O, dünyanın en güçlü büyücüsüdür. Sihir üzerindeki hakimiyeti karşı konulamazdır. Işınlanma, zaman yolculuğu, astral seyahat, boyutsal yolculuk ve bir dizi başka harika büyülü şey yapacak yeteneği vardır. Güçleri yıllar içinde büyük ölçüde değişti ve bazen tanımlanamadı. Ancak neredeyse gücü sınırsızdır. O, Zaman Taşı’nın koruyucusu ve kullanıcısıydı.

9. Captain Marvel

en-guclu-marvel-karakterleri-15-en-guclu-karakter

Kaptan Marvel, Thor gibi, çizgi romanlarda büyük ekranda olduğundan daha güçlü. Carol Danvers, çılgınca güçlü, yok edilemez, yıldızlararası uçuş yeteneğine sahip ve insanlara foton ışınları gönderecek güçlere sahiptir. Ayrıca yerçekimini ve ışığı kontrol edecek, dahası radyasyon ve büyüyü manipüle edip, emecek etkisi vardır. 

8- Gladiator – En Güçlü Marvel Karakterleri

Gladyatör, Shi’ar imparatorluk muhafızlarının lideridir ve Juggernaut, Thor ve Hulk’tan daha güçlüdür. Uçabiliyor, uzayda hayatta kalabiliyor ve süper hızlı, süper dayanıklı ve süper güçlü, seviyeleri kendine güveniyle artıyor. Kendine tam olarak inandığında, tüm gezegenleri yok edecek gücü vardır. Bir söylentiye göre, Gladyatör yıldızları da çökertti ve karadelikleri yok etti. Yorulmadan günlerce savaşacak dayanıklılığı var. Gözlerinden Hulk’un derisini yakabilecek kadar yoğun enerji ışınları yayılır. Gladyatör, Marvel evreninin Süpermen’idir. 

7- Scarlet Witch

en-guclu-marvel-karakterleri-15-en-guclu-karakter

Wanda Maximoff’un sinematik ve çizgi roman varlığının kökenleri farklı olsa da, her iki versiyonun da muazzam bir gücü var. Onu bir mutant, bir bilim deneyi, bir cadı veya üçü olarak kabul edebilirsiniz. Uçabilir, düşmanları enerjiyle patlatabilir, telekinezi ve telepati yapabilir. Ayrıca olasılığı değiştiren büyüler ve kaos büyüsü yapacak gücü vardır. Ancak daha da önemlisi, gerçekliğin dokusunu değiştirme yeteneğini taşır. Çizgi romanlarda, mutant nüfusun %90’ından fazlasını tek bir düşünceyle öldürdü ya da gücünü azalttı. Listede daha önce yer alan birkaç figürün dünyaları yok ettiğini biliyoruz. Ancak Wanda’nın gerçekliği psişik olarak kontrol etme yeteneği onu diğerlerine göre güçlü kılar.

6- Hope Summers

Diğer bir Omega seviyesindeki mutant olan Hope Summers, Scarlet Witch’in dünyadaki mutant nüfusunun %90’ından fazlasını öldürmesinden/güçlerini kesmesinden sonra doğan ilk mutanttı. Dünya nüfusunun çoğu tarafından bir tehlike olarak görüldüğü için geleceğe götürüldü. Hope, üç büyük farkla diğer mutantların yeteneklerini özümseme gücüne sahiptir. Onlara temas etmez, bu süreçte öz yeteneklerini kaybetmez ve güçleri sonsuza kadar elinde tutar. Scarlet Witch’i bir dövüşte yendiği için listede bu rütbeyi alıyor.

5- Legion

Legion, babası Charles Xavier sayesinde şimdiye kadar doğmuş en güçlü mutantlardan biridir ve Omega düzeyinde sıralamaya sahiptir. Güçleri temelde sınırsızdır. Ancak dissosiyatif kimlik bozukluğu sonucu meyadana gelen parçalanmış psişe güçlerini kısıtlıyor.  Aslında üvey babasının öldürülmesini izlemenin travması psişik bir bölünmeye neden oldu. Bu olay onu birçok kişiliğe büründürdü. Ancak dizi ve çizgi roman boyunca David, Scarlet Witch’den farklı olarak pirokinezi, telepati, süper güç, süper hız, süper şifa, zaman yolculuğu, zihin kontrolü yapabildiğini gösterdi. Dahası, gerçekliği de çarpıtabiliyor.

4- Proteus

Proteus (Kevin MacTaggert), özellikle gerçekliği çarpıtma yeteneğine sahip başka bir Omega seviyesindeki mutanttır. Proteus’un çok çeşitli ve çok yönlü güçleri vardır. Marvel evreninde ve çoklu evrende herhangi bir yere ışınlanma, kuvvet alanları oluşturma, molekülleri bir dereceye kadar manipüle etme ve gezegenleri bir düşünceyle yaşanabilir hale getirme gücü vardır. O, Astral Plane’e seyahat edebilen birkaç varlıktan biridir. Telepatik ve telekinetik yetenekleri üst düzeydedir. Proteus, doğal haliyle, onu temelde ölümsüz yapan saf enerjiden oluşan bir varlıktır. Ama bu onu kozmik yapmaz. Ne yazık ki hayatta kalmak için zaman zaman insan konaklar kullanmak zorundadır. Onlarla işi bittiğinde, temelde zombilerden başka bir şey kalmaz.

3- Sentry – En Güçlü Marvel Karakterleri

en-guclu-marvel-karakterleri-15-en-guclu-karakter

Sentry, Kanada’nın bir Kaptan Amerika yaratma girişimidir, ancak 100.000 kat daha güçlüdür. Çizgi romanlara göre, bir milyon patlayan güneşin gücüne sahip. Sentry, Carnage’ı ikiye böldü ve She-Hulk, Thor ve Captain Marvel’ı aynı anda dövdü. Işık hızında uçuş ve Profesör X’in çok ötesinde telepatik güçlere sahip. Ölüleri hayata döndürme gücü vardır. Duyuları o kadar gelişmiştir ki, bir kelebeğin kalp atışını duyabilir. Kendisinin karanlık ayna versiyonu olan Void ortaya çıktı ve Sentry onu kendisinin bir parçası olarak kabul edip birleşerek daha da güçlü bir varlık yaratana kadar ortalığı kasıp kavurdu. Sentry moleküler manipülasyon gücüne sahiptir ve Molecule Man’i savaşta yenmiştir. Ne yazık ki, Sentry yetenekleri üzerinde tam kontrole sahip değildir. Dahası işler riske girdiğinde devralmak için genellikle ikinci kişiliği olan Void’e güvenir. Ayrıca, Sentry’nin yiyeceğe veya suya ihtiyacı yoktur ve ölümsüzdür.

2- Franklin Richards

en-guclu-marvel-karakterleri-15-en-guclu-karakter

Fantastic Four üyeleri Reed Richards ve Susan Storm Richards’ın oğlu Franklin Richards, ebeveynlerinin ekibinin herhangi bir üyesinden çok daha güçlü. Çocuk Omega düzeyinde bir mutant, genellikle gelecek potansiyeli açısından Marvel Evrenindeki en güçlü mutant olarak sınıflandırılıyor. Sadece bir düşünceyle gerçekliği değiştirme ve cep evrenler yaratma yeteneğine sahiptir. Bu listedeki en güçlüler gibi, molekülleri manipüle etme gücüne sahiptir. Ayrıca, telepati, telekinezi, zaman yolculuğu, enerji projeksiyonu, önsezi, süper dayanıklılık ve astral projeksiyon yetenekleri vardır. 

1- Molecule Man – En Güçlü Marvel Karakterleri

en-guclu-marvel-karakterleri-15-en-guclu-karakter

Molecule Man, her şeyi yapacak güçtedir. Molecule Man, eski adıyla Owen Reese, atom gücüyle çalışan bir cihazı içeren acayip bir kazada doğdu. Kaza, Reese’e her şeyin moleküllerini kontrol etme gücü verdi. Tabii ki, ilk içgüdüsü dünyayı ele geçirmekti. Güçleri annesinden kaynaklanan psikolojik sorunlar yüzünden sekteye uğradı. Temel olarak evrendeki tüm madde formlarını, hatta Marvel çoklu evrenini manipüle etme gücü vardır. Atomik veya atom altı seviyedeki nesneleri veya varlıkları dönüştürebilir, böylece bir maddeyi tamamen farklı bir şeye çevirebilir. Moleküler düzeyde, nesnelerin veya insanların şeklini değiştirebilir, güçlü enerji okları atabilir ve hiper uzayda ve boyutlar arasında seyahat edebilir. Sıra dağları hareket ettirdiği gösterilmiştir. Ayrıca . Aslında istediği zaman Dünya’yı, hatta evreni yok edebilirdi. Bu listenin başında çünkü Uatu’nun kendisi, Molekül Adam’ın Marvel çoklu evrenindeki en güçlü varlık olduğunu ilan etti.

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar