En Çok Zaman Kaybettiren Aktiviteler – Zaman Kıymetli

Paylaşmayı unutmayın.

En Çok Zaman Kaybettiren Aktiviteler – Zaman Kıymetli – Gününüzü gereksiz aktivitelerle mi geçiriyorsunuz? Sonrasında, o zamanı geri alabilmeyi dilersiniz. Hepimiz bir noktada bundan suçluyuz. Hepimiz gün içinde aynı zamana sahibiz. Her şey sizin zamanınızı nasıl harcamayı seçtiğinize bağlı. Zaman kaybettiren faaliyetlerden kaçınmak hayatınızda büyük bir fark yaratabilir.

En Çok Zaman Kaybettiren Aktiviteler – Zaman Kıymetli

Şikayet

@unsplash

Kimse sızlanarak istediğini elde edemez. Bunun yerine sormayı deneyin. Daha sonra sorarak öğrenmeyi, öğrenerek geliştirmeyi deneyin. Haluk Tatar adlı yazarın sırf bu konu hakkında kaleme aldığı bir kitap var. Okumanızı tavsiye ederim. – Haluk Tatar “Zafer Sızlanılarak Kazanılmaz”

Dedikodu

@unsplash

Dedikodu, sadece kadınların değil, erkeklerinde sıkça yaptığı ve bu süreçte uzun bir süre geçirdiği bir aktivitedir. Ancak bu erkekler yapsa bile yaptığını kabul etmediği bir durumdur. Ayrıca eğer bir iş yaparken bunu yapıyorsanız o iş asla bitiremezsiniz. Bu yüzden bu maddenin üzerini silin ya da azaltın.

TV İzlemek

TV
@stocksnap

TV izlemek hayatımızın bir  parçası olsa da bazıları bunu biraz daha fazla abartıyor olabilir. Günün büyük bir çoğunluğunu TV karşısında geçirmek bir çoğunun yaptığı kötü bir alışkanlıktır. Diğer yandan şu unutulmasın ki hiç kimse kanepede oturarak hedeflerine ulaşamadı.

Negatif İnsanlarla Takılmak

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler-zaman-kiymetli
@unsplash

Negatif insanlari aslında negatif olduklarının bilincinde değillerdir, ancak çevrelerindeki insanların enerjilerini de tüketirler. Sürekli olumsuzluk yayarlar, yapılan hiç bir işi beğenmezler. Aynı zamanda olumsuz yorum yaptıkları o şeyler için öneri istediğinizde ise cevap veremezler. Bu anlamda dikkatli olun, bu tavır bulaşıcıdır.

Ertelemek

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler-zaman-kiymetli
@unsplash

Odanızı toparlamayı ya da anne-babanızı ziyaret etmeyi ya da çok istemenize rağmen istediğiniz bir kitabı okumayı sürekli boş işler yüzünden erteliyor musunuz? Yapmayın… Bazen ertelemek, pişman olacağınız şeylere neden olabilir. Unutmayın eylem eylemsizliği her zaman yener.

En Çok Zaman Kaybettiren AktivitelerKararsızlık

Concept of businessman choosing the right door

Bir işe başlarken ertelemek konusunda en büyük etken Kararsızlıktır. Kararlarınızı net bir şekilde verin yoksa hayat onları senin için yapabilir ve bu durumdan çok mutlu olmayabilirsiniz.

Boş Haberler İzlemek

@unsplash

O kadar çok haber sitesi ve kanalı var ki, ne izleyeceğiniz sizin seçiminiz ancak bu hafta hangi ünlünün tutuklandığını bilmeniz gerekiyor mu? Ona karar vermelisiniz. En iyisi, sizin için önemli haberlere karar vererek Medya diyeti yapın.

Video Oyunları Oynamak

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler-zaman-kiymetli
@unsplash

Çok vakit almadan elbette oyun oynanabilir, ancak bu gününüzün tamamını alıyor ise dikkat etmeniz gerekiyor. Yapmanız gereken onca iş varken video oyunlarıyla vakit geçiriyorsanız bilin ki Angry Birds işleri sizin yerinize halletmez.

Abur Cubur Yeme

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler-zaman-kiymetli
@unsplash

Bu davranış genellikle bir başka boş vakit aktivitesi ile birlikte gelir. TV izlerken atıştırmak istenebilir. Abur-Cubur yani kötü atıştırmalıklar sizi ve bedeninizi kötü etkiler. Aktif bir şeyler yapın ve vücudunuzu harekete geçirin.

En Çok Zaman Kaybettiren AktivitelerBeklemek

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler-zaman-kiymetli
@unsplash

Siz eyleme geçmedikçe hiç bir şey kendiliğinden olmaz. Bir hedefiniz var ise çalışın. Bir şey yapmak istiyorsanız, şu an başlayın. İyi planlayın, iyi ilerleyin ama bununla vakit kaybetmeyin. BAŞLAYIN!

Uzun ve Gereksiz Telefon Konuşmaları

@unsplash

Kimi zaman terapi gibi gelse de bunu kontrol altında tutmalısınız. Eğer biri ile görüşmek ve bir şeyler anlatmak istiyorsanız zamanı kısıtlı ve değersiz kısımlardan ayırmalısınız. Örneğin; yürürken, toplu taşıma kullanırken…

Alışveriş Merkezlerinden Çıkamamak

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler-zaman-kiymetli

Bulunduğunuz şehirde çok fazla etkinlik yapma fırsatınız yoksa muhtemelen AVM’si bol olduğu için zamanın büyük çoğunluğunu oralarda geçirirsiniz. Ancak bu durum alışkanlık haline gelir. Sürekli takılır iseniz hem vaktinize hem nakitinize olumsuz etki eder. Bu zamanı azaltın ve ihtiyaçlarınızı internet üzerinden yapmaya çalışın.

İnternette Hiç Durmadan Vakit Geçirmek

z kuşağı için sosyal medya hayattır
@Pete Linforth

İnternette zaman geçiriyorsanız, engin bir denizde yüzdüğünüzü unutmayın. Bir şey başka bir şeye öncülük eder. Bir süre sonra ilk amacınızı unutmuş olarak kendinizi bulabilirsiniz.

Sosyal Medya ve Durum Güncellemesi

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler---zaman-kiymetli
Multiethnic Group of People Socail Networking at Cafe

Sürekli sosyal medyada vakit geçirmek istiyorsanız bunun nedeni sağlık sorunu olarak karşınıza çıkabilr. Her dakika ve her saniye girmemeye çalışın. Bir ortam içinde bile orada ne oluyor diye düşünüyorsanız bu bir problemdir. Diğer yandan sürekli paylaşım yapmanız gerekmiyor. Öğle yemeğinde ne yediğinizi kimsenin bilmesine gerek yok.

En Çok Zaman Kaybettiren AktivitelerYapılacaklar Listesi

en-cok-zaman-kaybettiren-aktiviteler-zaman-kiymetli
@Tumisu

Bu görevi bir yere yazdınız ama listenize bakmadınız. Sonra pişman olmamak için listenizi kontrol etmeyi, bitirdiklerinizi tiklemeyi unutmayın. Ayrıca o listeden azalan her bir madde sizi motive edecek ve daha rahat bir yaşam süreceksiniz.

En Çok Zaman Kaybettiren AktivitelerBugün?

Bazen yaptığınız şey değil, yapmayı bıraktığınız şey önemlidir. Aynı zamanda gününüzü bu zaman kaybından koruyun. Bu sayede gün içinde biraz daha fazla zamana sahip olursunuz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar