En Çok Tercih Edilen Kültür-Sanat Aktiviteleri (2018- Infografik)

Kültür-Sanat

Paylaşmayı unutmayın.

”Düşünce ve deneyim asIa bir merkezde buIuşamaz, onIar ancak sanat ve eyIem sayesinde birIeştiriIebiIir.” diyor WoIfgang Van Goethe. 2018 yılında düşünce ve deneyimlerimizi nerede buluşturduğumuz ise büyük bir merak konusu. Adgager, FollowAD kapsamında hazırladığı bülten ile bu konuya parmak bastı ve en çok yapılan kültür-sanat aktivitelerinin raporunu hazırladı.

2018 yılında sinemaya gitmeyi tercih edenlerin oranı %62 iken, tiyatro yalnızca %3!

Yıllarca ”Sinema mı yoksa tiyatro mu?” diye tartışıp durduk. Sanatçıların oyunculuk kaygıları arasına aldık bu ikiliyi ve belki de birbirine rakip iki sektör yarattık. Sinema ve tiyatro salonları en iyi oyun ve filmleri kapışırken yıllardır düşüşte olan tiyatro sanatı ile ilgili oranın bu yılda giderek azaldığını gördük. Neden %3?

Araştırma sonuçları doğrultusunda sosyalleşmek için en çok yapılan aktivite bir kültür-sanat aktivitesi değil çünkü insanlar boş zamanlarını daha çok arkadaşları ile buluşmak için değerlendiriyor. Buna rağmen kültür-sanat aktiviteleri arasında sinemaya gitmeyi tercih edenler %62’lik bir orana sahip. Konser? Müze? Sergi? Tiyatro? Geri kalan sanat dalları ne yazık ki hak ettiği değeri görmüyor.

Peki, fiyatlar aynı olsaydı?

Sinema dalının tercih edilme sebebi diğerlerine oranla daha ucuz olması mı? Aslında her sanat dalının birbiri arasında değil kendi içinde fiyat farkı olduğunu biliyoruz. Fakat 2018 karnesine göre fiyatların aynı olması durumunda sinemaya gidenlerin sayısı bir hayli azalırken konser, tiyatro gibi etkinliklere daha çok rağbet sağlanacağını öngörebiliyoruz.

Elbette bazı kırılımlar devreye giriyor. Sonuç olarak en çok tercih edilen Sinema fakat kadın-erkek ve yaş dağılımlarının da önemini tekrar hatırlatmakta fayda var.

Sonuçların 2019 yılında daha eşit dağılımlı olup sanatın her dalının emeğine saygı duyduğumuzu belirterek sizleri infografiğimiz ile baş başa bırakıyoruz.

Kültür-Sanat ocak bülteni

Sanatla kalın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar