Elektrikli Araç Yarışına Bir Yeni İsim: Sony

sony-vision-s-elektrikli-arac

Paylaşmayı unutmayın.

Elektrikli Araç Yarışına Bir Yeni İsim: Sony – Geçtiğimiz on yıl içinde teknolojinin büyük sıçrayışlarına tanık olduk. İnternet ile bilgiye ulaşmak kolaylaştı ve birçok alanda otomasyonlar sayesinde çılgın bir furya başladı. Artık Uzay yarışında sadece ülkeler değil, şirketlerde yer alıyor. Telefonlar bir profesyonel kamera işlevi görebiliyor ve onlarla filmler çekiliyor. Yüzlerce gelişmeden bahsedebiliriz ancak bunların en başında yer alan Tesla ve Elon Musk ile elektrikli araçlar geliyor. Oldukça başarılı girişimi ile elektrikli otomobil sektörünün lideri olan Tesla, bu alanda yüzlerce patente de sahiptir.

tesla-araçlar-elektrikli-arac
@electrek.co

Elektrikli otonom araçları ile sürücüsüz olarak sadece uydular yardımı ile bile hareket edebiliyorlar. Tesla bu sektöre geçtiğimiz 10 yıl içinde çok şey kattı ve artık lider konumda olmasına rağmen, her geçen gün rakipleri artıyor. Sony firması da bu alanda ki geleceğin farkında olduğu için yarışa katıldı.

Elektrikli Araç – Sony

sony-vision-s-elektrikli-aracsony-vision-s-elektrikli-arac
@sony

Geçmişten bugüne teknolojinin birçok alanında faaliyet gösteren Sony, elektrikli araba konusunda da çalışmalarını başlatmıştır. Dünya çapında olan CES 2020 fuarında gösterimi yapılan Sony Vision-S model elektrikli otomobil ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi toplamıştır. Tanıtılan araçta toplamda 33 farklı sensor bulunmaktadır. Bu sensörler sayesinde dışarısı çok daha iyi algılanabilmekte ve en ufak hata payı bile bırakılmamaktadır. 360 derece ses özelliği ile birlikte de dışarıdan gelen herhangi bir tehlikeyi çok önceden algılayarak olası kazaların önüne geçebilmektedir. Sony elektrikli araba olarak sunduğu Vision-S modelinde buna benzer daha birçok kamera bulunmaktadır.

Daha ilk örnek (prototip) olarak gösterilen araç henüz tam olarak bitmiş değildir. Aracın geliştirilme aşamasında Bosch ve BlackBerry gibi büyük markalar da destek vermiştir. Aracın ne zaman piyasaya sunulacağı ya da henüz hangi aşamada olduğu açıklanmadı. Birçok elektrikli araç meraklısı Sony’nin çıkaracağı bu aracı heyecanla beklemektedir. Sony elektrikli araba olarak sunacağı bu araç ile birlikte elektrikli otomobil piyasasına damga vuracak gibi duruyor.

sony_vision_s_elektrikli-arac

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere elektrikli araba konusunda en iddialı olan Tesla sürekli yeni projelerle karşımıza çıkmaktadır. Aynı tarz projeleri Sony’den de bekleyen birçok kişi bulunmaktadır. Şu an için Vision-S’in sadece konsept videosu olsa da yakın zamanda satışa sunulacak gibi duruyor. Satışa girdiği fiyatın ne olacağı ve Türkiye fiyatları hala merak konusu olmaktadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar