Ecobranding Hareketi İle Çevre Dostu Logolar

çevre dostu logolar

Paylaşmayı unutmayın.

Biz Mi Kalıcıyız, Yeryüzü Mü?

Biz insanlar olarak sizce de Dünya’ya biraz(!) hoyrat davranmıyor muyuz? Sanki bizimle yaşam sona erecekmiş gibi Dünya üzerinde yalnızca insanlar varmış gibi değil miyiz? Evet, yaşamda yalnızca “an”a odaklanmalı ancak bu tüketim çılgınlığına da dönüşmemeli öyle değil mi? Ağaçlar katledilerek beton binalara dönüştürülmemeli mesela, fabrikalar kurularak sanayileşerek sular ve denizler kirletilmemeli… Yaşam bizle bitmeyecek, kalıcı olan biz değiliz yeryüzü… Tam da bu nedenle en ufak bir konu olsa bile çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca tek canlı biz değiliz ki tek canlılar bizsek bile neslimiz devam ediyor ve yaşam alanına ihtiyacımız var.

kuraklık ve etkileri

@_Marion

Bunları hepimiz biliyoruz ancak bir kez daha değinelim ve asıl meseleye gelelim istedik. Şimdi sizlere Ecobranding hareketinden söz edeceğiz. Öncelikle bu hareketin doğuşuna sebep olan noktalara bir bakalım.

Görünürlük markalar için oldukça önemli olduğundan, logolarını her yerde görmek ve göstermek istiyorlar. Ancak bu davranışları yalnızca mali açıdan değil ekolojik açıdan da bir harcamaya neden oluyor. Bu doğrultuda aşağıda sıralayacağımız logolar, maliyetleri azaltmanın basit bir yolu ile hazırlanmış ve daha az mürekkeple tasarlanmış. Ecobranding adı verilen bu hareket, markaları daha çevre dostu bir duruma getirmek ve aynı zamanda üretim maliyetlerinde de tasarruf etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kavramsal bir deney.

Ecobranding, logolarda daha az mürekkep kullanarak maliyetin düşürülmesini amaçlıyor. Bu aynı zamanda milyonlarca logonun basılmasının çevresel etkilerini de azaltacak bir düşünce olarak karşımıza çıkıyor. Sizce de mükemmel bir fikir değil mi?

McDonald’s’tan Apple’a, H&M’den FedEx’e kadar görebileceğiniz tüm logolar, birer basitleştirilmiş örnek ve her logo özünü korumuş bir şekilde yer alıyor. Tüm bunlar sağlanırken de hem üretici hem de çevre için maliyeti uygun bir seviyeye çekiyor.

Şimdi bu optimize edilmiş logoları hep birlikte inceleyelim ve orijinallerinden eksik bir yanları var mı görmeye çalışalım.

İşte Çevre Dostu Logolar

McDonald’s

çevre dostu logolar

@Ecobranding

H&M

H&M çevre dostu logo

@Ecobranding

Apple

apple çevre dostu logo

@Ecobranding

Coca Cola

coca cola çevre dostu logo

@Ecobranding

FedEx

fedEx çevre dostu logo

@Ecobranding

Nike

nike çevre dostu logo

@Ecobranding

Luis Vuiton

Luis Vuiton çevre dostu logo

@Ecobranding

Starbucks

 

 

 

starbucks çevre dostu logo

@Ecobranding

Ups

ups çevre dostu logo

@Ecobranding

Biz tasarımlarda bir eksiklik görmüyor, bütçe ve çevre dostu logolar görüyoruz. Peki, siz?

Kaynak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar