E-Postalasak Da Mı Pazarlasak?

eposta

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzün vazgeçilmezi mobil cihazlar, pazarlama dünyasının Darwin’i olmaya devam ettiği gibi oluşturduğu temel teknikleri de muhafaza etme konusunda üstün bir başarı sergiliyor. Konu başlığında da belirtildiği gibi “e-posta” hala pazarlama dünyasının en başarılı klişe yöntemi olarak popülaritesini korumaya devam ediyor. Bir başka deyişle “e-posta” ile pazarlama markalara sunduğu “safe mode” sayesinde ilerleyen dönemde de karşımıza çıkmaya devam edecek gibi görünüyor.

Nasıl görünmesin ki? Mobil cihazlar, hem B2B ve B2C alanlarında imkanlar sağlıyor. Bu mobil cihazlar, pazarlama dünyasının iştahını kabartmaya devam ederken elektronik-posta kullanımı konusunda da en sağlam temeli oluşturuyor. Eskiden hedef kitleye yalnızca gazete ve TV gibi mecralar üzerinden ulaşabilirken, şimdi e-posta yöntemi her mecra üzerinden kullanıcısına anlık olarak ulaşabiliyor. Son model bir otomobilin tanıtım günlerinden, hasta randevu hatırlatma sistemine kadar artık her şey sahip olduğumuz mail adresleri üzerinden yürüyor, planlanıyor ve markayı kaçınılmaz başarısına taşıyor.

eposta

@mikaylamallek

Gerçi 1989 yılında doğan ve bildiğimiz internet anlayışı üzerinden çok sular aktı. Her şeyden önce “Dijital Pazarlama” doğdu, büyüdü ve gelişti. “Leblebi” bile yazdığımız hesap makinelerinin ve hesap makineli ve telefon rehberli olması yetmezmiş gibi bir de televizyon sesini açıp kapatabilen kol saatlerinin yerine bile neler geldi. Değişim, o kadar hızlı gerçekleşti ki değişimi yakından takip eden her nesil kendi içerisinde bir ikon haline geldi. Birçok yenilik medya pazarlama profesyonellerinin kullanımına sunuldu ve e-posta, başından sonuna kadar bu değişimin vazgeçilmez bir parçası oldu. Bazı durumlarda etkisi azaldı. Hatta günümüzde çoğu yönteme göre unutulduğu bile söylenebilir. Fakat doğru bir kullanımda en etkili e-pazarlama yöntemlerinden birisi olduğunu tüm yetenekleriyle gözler önüne seriyor.

Her şeye rağmen en avantajlı doğrudan pazarlama yöntemi hala e-posta olarak görünüyor.

Elektronik posta ile pazarlama aslında pazarlama dünyasının duayeni doğrudan pazarlamanın yeni halini oluşturuyor. “Doğrudan Pazarlama” kelimesini her kullandığımızda bize Bizimkiler dizisini hatırlatıyor olsa da markaların e-posta yöntemiyle kişiselleştirdikleri pazarlama teknikleri aslında aynı sıcak etkiyi ister istemez yaratıyor. Markanın, tarafımıza adımızla ulaşmasından ya da adımıza yazılmış %5’lik bir indirim imkanının hepimiz tarafından mutlulukla karşılandığını çok iyi biliyoruz. Bu durum ise e-posta ile pazarlamanın sağladığı avantajlardan sadece biridir.

Dijital dünyanın en hızlı geri dönüş sağlayan kampanyası bir e-posta uzağınızda yer alıyor.

Her şeyden önce dijital ortamlarda gerçekleşen bütün kampanyalar doğa dostu (Green Marketing) bir tutum sergiliyor. Buradan çevreci bir hedef kitleyi bile arkanıza alabilirsiniz ki günümüzde birçok kullanıcı faturalarını bile e-posta olarak talep ediyor. Hatta markalar fatura amacıyla veri tabanlarına kaydettikleri kullanıcılarına yine aynı yöntem ile birçok ayrıcalık sunmaya devam ediyor.

eposta

@taduuda

Genel olarak düşündüğümüzde sanal alemde dolaşmak için bir kimliğe ihtiyacımız var. Bu ihtiyaç doğrultusunda oluşturduğumuz kimliklerin sonuna eklediğimiz “@” ve “.com” uzantıları ise bizleri birer potansiyel hedef kitleye dönüştürürken, pazarlama dünyasının iştahını kabartmaya devam ediyor. Çünkü e-posta üzerinden pazarlama takip edilmesi kolay bir yöntem olduğundan dolayıdır ki kimler tarafından açılıp okunduğundan, ne kadar dönüş sağlandığına kadar birçok istatistik sunabiliyor. Yoksa düşük maliyetle, istenilen mesajın mevcut ve potansiyel hedef kitleye direkt olarak ulaşabilmesi zaten günümüzde bilinmeyen şeyler değil. Sadece geri dönüş oranına bakıldığında bile bu yöntem, hala liderliğini korumaya devam ediyor.

Elektronik posta pazarlamasının güzel örneklerini “E-posta Pazarlamasında İlham Olabilecek  6 Örnek!” başlıklı yazımızda inceleyebilirsiniz.

Ayrıca bu bilgileri sizinle paylaşmakla da kalmıyor, bu kadar bilgi yetmezmiş gibi bir de toplu e-posta gönderimi yapabileceğiniz çözüm ortağımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Inbox ile “E-Posta Pazarlamanın Ötesine Geçin!”…

Kaynaklar:

Deloitte – Global Mobil Kullanıcı Araştırması

tr.wikipedia.org – E-Mail Pazarlama

sumome.com – 2017 E-Mail Marketing Trends

socialmediatr.com

nonprofithub.org

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar