E-posta Pazarlamasında İlham Olabilecek 6 Örnek!

Paylaşmayı unutmayın.

E-posta pazarlaması, getirisi en karlı pazarlama kanallarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kullanıcı sayısı gitgide katlanarak artan sanal ortamlarda pazarlama faaliyetlerinizi öne çıkarmak için optimizasyona dikkat etmeniz, en son teknolojiyi takip etmeniz ve yaratıcı olmanız gerekiyor. Bu 3 kritik unsur olmadan gönderdiğiniz e-postalardan alacağınız verim düşük olacaktır.

E-postalarında yaratıcı dizaynları ve yeni dinamikleri kullanan pazarlamacılar günümüzde çok daha değerliler. Fakat böyle bir e-posta göndermek standart bir e-posta göndermekten oldukça farklıdır. Yürüttüğünüz reklam kampanyası için ilham kazanmanın en iyi yolu genellikle bu tarzda başarıya ulaşmış kampanya örneklerinden yararlanmaktır. İşte bu kampanya örneklerinden bazıları;

 

1.Knomo – Mobil optimizasyon için ölçeklendirilebilir tasarım

Bir İngiliz markası olan Knomo’nun masaüstü ve mobil cihazlar için attığı e-postalarda aşağıda görebilirsiniz. Masaüstü versiyonda tasarım daha basit ve yazılar daha büyük. Mobil versiyonda da işler çok farklı değil. Bu tarzda ölçeklendirilebilir e-postalar kullandığınızda zamandan tasarruf sağlar ve her boyuttan ekranda e-postalarınızın düzgün bir şekilde görüntülendiğinden emin olursunuz.

 

 

2.River Island – Karma bir düzene sahip etkili tasarım

Bir İngiliz markası olan River Island ise kodlama olarak bilinen tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Ekrandaki çizgi ayarlarını değiştirip bütün seçenekleri tek bir seferde karşımıza çıkartıyor. Ekran genişlikleri farklı olduğu için de versiyonlar biraz farklı ama genel yapı tabii ki aynı.

 

 

3.Feel Unique- E-postalarınızda Gif kullanın !

Feel Unique, e-postalarında Giflerden faydalanıyor. E-postalarınızda basit ama akıllıca yöntem olan Gif kullanımı, e-postalarınızın öne çıkmasını sağlar ve okuyucuyu daha fazlasına bakmaya teşvik eder.

 

4.Acid – İnteraktif e-posta

Acid, kullanıcıları için alışverişlerinde kullanabilecekleri, indirim sağlayan bir kod üretmeye yarayan interaktif bir e-posta düzenledi. Bu taktik tabii ki insanları çekti ve katılımı arttırdı.

 

5.B&Q – Faydalı Etkileşim

Müşteriye güzel bir şekilde hitap etmek için illa şık ve küçük özelliklere sahip olmanız gerekmez. Müşteri için kullanışlı şeyler yapabilirsiniz. B&Q’nun gönderdiği bu e-postalarda, alacağınız ürünü ekranda yer alan taslak bir odaya ekleyip nasıl duracağına bakabiliyorsunuz.

 

6.Sainbury’s- İnteraktif ve etkin platform!

Sainsbury’s, müşterilerine gönderdiği e-posta üzerinde, müşterilerin kendilerine özgü tercihlerini kullanarak ürün seçmesine ve onları değiştirmesine olanak sağladı.

 

kaynak : http://www.smartinsights.com/email-marketing/email-creative-and-copywriting/6-sophisticated-examples-dynamic-content-emails-2017/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar