Dünyanın İlk Otonom Özel Drone Havalimanı

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın İlk Otonom Özel Drone Havalimanı – Bağımsız bir kaynakta paylaşılan haber bağlamında, Çin menşeli bir şirketin dünyada bir ilk oluşturacak şekilde otonom uçan araçlar açısından bir hava limanı inşa ettiği bildirildi. Geliştirilen proje ile ilgili fikir aslında uçan otomobil üreticisi EHang şirketi tarafından ortaya atıldı. Haberlerde anlatıldığı üzere şirket, Çin’in güney bölgesinde yer alan 2 milyon nüfusa sahip Hezhou şehrinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile birlikte turizm odaklı bir terminal inşaatını devam ettiriyor. 

Dünyanın İlk Otonom Özel Drone Havalimanı

İnşa edilen havalimanının 2020 yılının son dönemleri gelmeden önce açılması hedefleniyor. EHang şirketi bu hedefi ile birlikte özellikle iki kişilik taşıma kapasitesine sahip olan otonom uçak araçlarını 20 adet olmak üzere şehir çevresinde hava gezileri gerçekleştirme açısından kullanacak.

Şirket, terminali toplam olarak 3 katlı şekilde inşa etmeyi planlıyor. Yine terminalin 2500 metrekare gibi bir alana sahip olacağı ifade edildi. Ayrıca terminalin en üst katında otonom uçan araçların kullanabilmesi açısından dört adet iniş sahası bulunacak. 

dunyanin-ilk-otonom-ozel-drone-havalimani

Ana Hedef Turizm

Şirket projeyi gerçekleştirirken ana hedefinde kentin turistik açıdan daha fazla tanıtılmasını ve kente turist çekilmesini bulunduruyor. Tarihi ve doğal olarak birçok farklı özelliğe sahip olan Hezhou şehrinin daha fazla turist çekilebilmesi için Çin’in bu şekilde bir etkinlik düzenleme kararı aldı. Güney bölgesine seyahat eden turistlerin bu etkinlikten yararlanma vasıtasıyla kente akın bekleniyor.

İnşa edilen havalimanı aslında sadece otonom uçan araçların kullanacağı bir terminal olarak inşa edilmiyor. Yapılan inşaat ile birlikte ortaya çıkan projenin farklı amaçlarından birisini de ticari yolculuklardır. Bu açıdan bazı düzenleme ihtiyaçları bulunan otonom uçan araçlar için kullanışlı bir test alanı oluşturmak olarak görülüyor. 

dunyanin-ilk-otonom-ozel-drone-havalimani

Bir Çok Yeniliğin Başında: Ehang

EHang şirketi, yakın geçmişte gerçekleştirdiği çalışmalar ile birlikte pilotsuz hava taksilerini özellikle ABD’de kullanarak ilk test uçuşlarını başarılı bir şekilde tamamladı. Ayrıca şirket, farklı bir çalışma olarak Norveç’te elektrikle çalışan iki koltuklu yolcu jetleri için test gerçekleştirmek açısından gereken izinler aldı. 

Şirket hem ABD hem de Norveç’te birçok farklı çalışma ile birlikte bu konuda sektöre öncülük etmiştir. Bu unvana sahip olurken, daha önemli ve örnek oluşturacak çalışmaları ise kendi ülkesinde gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Özellikle turizmin gelişmesi açısından ve teknolojiye katkı sağlamak açısından Çin’de şirket tarafından birçok yeni proje sağlanıyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar