Milli Teknoloji Hamlesi: Teknofest

https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/teknofest-teknoloji-yarismalari-icin-basvuru-tarihi-uzatildi-41465107

Paylaşmayı unutmayın.

Milli Teknoloji Hamlesi: Teknofest – Bulunduğumuz çağda teknoloji, ülkelerin gelişmişlik düzeyinde büyük katkı sağlamaktadır. Günlük hayatımızın çoğu yerinde var olan teknoloji, ileride hayatımızın büyük bölümünü oluşturacağından kuşkumuz yok. Teknolojini vazgeçilmez olduğunu bilen ülkeler teknolojilerini geliştirmek için birçok çalışma yapıyor. Bugün yapılan çalışmalar sonucunda geleceğin göz kamaştırıcı olduğunu görebiliyoruz. Bugünün teknoloji devleri olan Japonya, Almanya ve Çin gibi ülkeler genç nüfuslarını teknolojiye ve bilimde destekleyerek onlara büyük bir kapı açmakta. Bu ülkelerde yapılan çalışmalar geleceğe ışık tutuyor. Her ne kadar teknoloji devi bir ülke olmasak da ülkemizde ki genç nüfusun teknoloji alanında olarak yaptığı atılımlar gözümüzden kaçmıyor. Teknofest ise gençlerin teknolojik üretimlerini tanıtmaları için onlara büyük şans tanıyor.

Ülkemiz, teknoloji devlerinin arasında yer almak için birçok alanda teknolojik gelişmeler kaydediyor.  Genellikle askeri alanda yapılan bu girişimler dünya çapında etki uyandırıyor. Son zamanlarda büyük ses getiren bir teknolojik atılım da %90’ı milli üretim olan TOGG elektrikli otomobil oldu. Yerli otomobilin de tanıtıldığı TEKNOFEST ülkede ki genç nüfusu destekleyerek onları teknolojiye ayak uydurmalarını sağlıyor.

teknofest
@teknofest

Milli Teknoloji Hamlesi: TEKNOFEST

TeknoFest Nedir?

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknolojik festivalidir. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından düzenlenen bu festivalde ülke çapında geliştirilen teknolojik ürünlerin tanıtımı yapılır. Ayrıca festivalde seminerler, teknoloji yarışmaları, sergiler, paraşüt gösterileri ve akrobasi pilotlarının yaptığı hava gösterileri yer almaktadır. TEKNOFEST’te düzenlenen yarışmalara üniversite ve üzeri – lise – ilk ve ortaokul öğrencileri katılabiliyor. Festivalde ASELSAN, ROKETSAN, BAYKAR gibi önemli firmalar yer alıyor. Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın da hava gösterileri yaptığı bu festival, milli teknolojiyi insanlarla buluşturuyor.

@Eksisifir

TeknoFest 2018

Teknofest ilk olarak 2018 yılında yapıldı. Festivale katılımın fazla olacağı düşünüldüğü için festival, yapımı yeni tamamlanmış olan İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Dört gün boyunca süren bu festivale 1,5 yıldır hazırlanıldığı biliniyor. Teknofest 2018’de 14 farklı alanda yarışma düzenlendi. Yarışlardan bir tanesi Word Dron Cup oldu. Word Dron Cup ’a yurt dışından ilgi fazlaydı. Teknofest 2018’de üç farklı gösteri, izleyenlerin büyük ilgisini kazandı.

1) F1 Aracı – H2R Motosiklet – F16 Yarışı

Dünyada ilk kez gerçekleşen bu yarışta süper hızlı sivil araçları, F16 savaş uçağına karşı yarıştı. F1 aracının da yer aldığı bu yarışta, Kenan Sofuoğlu’nun pilotluk yaptığı H2R motosikleti kazandı. Kıyasıya geçen bu yarışı izleyiciler, göz kırpmadan seyrettiler.

@Habertürk

2) Hava Gösterileri

İzleyicilerin en fazla ilgisini çeken bu gösterilerde Solo Türk, Türk Yıldızları gibi akrobasi ekipleri gösteriler yaptı. Göz kamaştıran bu gösteride F16 savaş uçağı ile gösteri yapabilen Solo Türk pilotları taktire şayan gösteriler yaptılar.

3)Atak Helikopterlerinin Harmandalı Performansı

Aralarında fark uyandıran etkinliklerden bir tanesi de ATAK savaş helikopterlerinin havada harmandalı oynaması oldu. Böylesine ilgi çekici bir etkinlik büyük ilgi topladı.

@Anadoluajansı

TeknoFest 2019

Teknofest’in ikinci yılında, geçen yılda olduğu gibi, birçok alanda yarışmalar ve gösteriler düzenlendi. Yaklaşık 1 milyon 750 bin kişinin katıldığı bu festival artık kullanıma kapalı olan Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi.122 farklı ülkeden toplamda 17 bin 373 takım yarışmalara başvurdu. Festivalde CEZERİ Uçan Araba ilk kez sergilendi. Festivalin sloganı “Ayakları Yerden Kesen Festival” oldu.

@Teknofest

Teknofest 2020

Günümüzde yaşanan Covid-19 salgını nedeni ile gerçekleşmesi tam olarak belli olmayan Teknofest 2020, 22-27 Eylül 2020’ de gerçekleşmesi planlanıyor. Herhangi bir iptal edilme açıklaması henüz yapılmayan Teknofest 2020, Gaziantep’te  düzenlenecek.

Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar