Dünyanın En Yaşanabilir 10 Şehri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın En Yaşanabilir 10 Şehri– Dünya üzerindeki her şehrin kendine ait farklı bir kültürü, yaşam standardı, hatta farklı bir havası var.

Günümüz teknolojisi sayesinde istediğimiz an istediğimiz ülkeye ışınlanabiliyoruz. Hatta bununla kalmayıp, istediğimiz şehrin sokaklarında dolaşabiliyoruz. Bundan dolayı, nerede yaşayacağınızı ve çalışacağınızı seçmek artık sadece kendi ülkenizde sınırlı değil. Yeni iş teklifi, eğitim, veya farklı bir nedenle bulunduğunuz şehirden taşınmak için plan yapabilirsiniz. Belki de geçici olarak seyahat ettiğiniz yerin yeni yuvanız olmasını isteyebilirsiniz. Fakat, bununla ilgili yeterli bilgiye sahip olmalısınız. Bu bilgileri derlediğimiz Dünyanın En Yaşanabilir 10 Şehri yazımız umarım size keyif verir.

10. Osaka, Japonya (95.1/100)

@pinterest

Japonya’da Tokyo ve Yokohama’dan sonra üçüncü en kalabalık şehirdir. Bir mega metropol şehri olan Osaka, sağlık ve eğitim konusunda oldukça gelişmiştir. Dünyanın En Yaşanabilir 10 Şehri arasında 10. olan bu şehir, Japon kültürünün geleneksel muhafazakarlığını barındırmadığını söyleyebiliriz. Neon renklerle başınızı döndüren bu sokaklarda aynı zamanda Japonya’nın en iyi yemeklerinin yapıldığı restoranlar bulunuyor.

9. Amsterdam, Hollanda (95.3/100)

Zıtlıkların ahenk ile yaşandığı daha güzel bir şehir olamaz! Amsterdan şehrinin güzel kanallarında yapacağınız yolculuk aklınızı başınızdan alacak. Bu kanallarda gezerken bir yandan sizi UNESCO Dünya Mirası Alanı olan tatlı bir kasabayı geziyorsunuz. Bunun yanı sıra, seks müzeleri, farklı otlarla dolu kahve dükkanları, Van Gogh’ larla dolup taşan birinci sınıf müzelere kadar bir dizi kültürel aktiviteyi içinde barındırıyor.

8. Toronto, Kanada (95.4/100)

@kayak

Dünyanın En Yaşanabilir 10 Şehri içerinden sekizincisi birçok alanda dikkatleri üzerine çekiyor. Burada eğitim ve sağlık hizmetleri mükemmelliği ile ün salıyor. Bunun ötesinde, şehri gerçekten parlatan nokta, olağanüstü çok kültürlü nüfusudur.  Yani, Toronto’ ya gittiğinizde farklı yiyeceklere, farklı din dil ve ırktan insanlarla çok fazla karşılaşacaksınız. Misafirperver bir atmosfer hissedeceksiniz.

7. Frankfurt, Almanya (95.7/100)

@jenprocestovatele

Almanya’nın finans merkezi olarak bilinen bu şehir, 2022’de yedinci sırayı aldı. Dünyanın En Yaşanabilir 10 Şehri listesine girmede bu da önemli bir faktör. Frankfurt-am-Main’in mükemmel sağlık hizmetleri ve altyapısı oldukça sağlam. Çelik, beton ve cam gökdelenler kümesi için ‘Mainhattan’ olarak adlandırılan finans sektöründe önemli bir alana sahiptir. 

6. Cenevre, İsviçre (95.9/100)

@iStock

Avrupa’nın en büyük ve en muhteşem gölünün kıyısında yer alan Cenevre, bir şehirden çok uluslararası bir konum merkezidir. Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Kızılhaç Komitesi gibi önemli kurumlara ev sahipliği yapar. Bunun yanı sıra, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası’nın ikinci en büyük şubeleri burada bulunur. 

5. Vancouver, Kanada (96.1/100)

@founderinstitute

Kanada’daki ikinci durağımız bizi bu kez batı kıyısında. Güzellik, stil, kültür veya doğa harikalarının birleşiminden doğan Vancouver’a götürüyor. Çok uluslu vatandaşlarının ahenkle yaşadığı bir şehirdir. Yaşaması aktif bir şehir olan Vancouver, dünyanın en iyi yiyeceklerini kapsıyor. Anlayacağınız Vancouver Kanada’nın yemek yeme başkentidir. Toronto’da olduğu gibi, sağlık ve eğitim için en yüksek puanları hak ediyor. Aynı zamanda dağlık alanları ve okyanus komşuları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

4.Calgary, Kanada (96.3/100)

@turkishairlines

Başka bir Kanada şehrine daha yolculuk yapıyoruz.  Şehir ve doğanın bir başka baş döndürücü karışımından tutun, iç ve dış mekanlarda yaşama kadar birçok konforu bünyesinde barındırıyor. Global statüsü, Kış Olimpiyatları’nın önceki ev sahibi ve ünlü Calgary Stampede’ nin şu anki ev sahibi olarak ve Kuzey Amerika’nın ilk Müslüman belediye başkanı seçilmesiyle de dikkatleri üstüne çekiyor.

3. Zürih, İsviçre (96.3/100)

@travelnoire

Genellikle İsviçre’nin başkenti (aslında Bern) olarak karıştırılan Zürih, dünyanın en büyük ve en zengin şehirlerinden biridir. Macera arayan, yeni fikirleri hayata geçiren ve ‘her şey mümkün’ atmosferi sayesinde olabileceklerin fırsatlarıyla dolup taşan insanlar için harka bir yer. Ayrıca, peri masallarındaki dağlara ve göllere hayran kalmamak elde değil.

2. Kopenhag, Danimarka (98/100)

@gezipgordum

Şehir sakinlerinin sıcaklığı ile tanıdığımız ve bisiklet dostu kültürüyle ünlü Danimarka’daki en güzel şehir şüphesiz Kopenhag olur. Sokaklar, dört tekerlekli araçlar yerine iki tekerlekli araçlarla dolu. Biraz pahalı olmasıyla ünlense de, her bütçe için yapacak bir aktivite barındırıyor. Danimarka’nın tarihsel olarak harika eğitimi, sağlık hizmetleri ve siyasi istikrarının faydalarını da unutmamak gerek.

1. Viyana, Avusturya (99.1/100)

@yoair

Her kategoride en yüksek puanları alan Viyana’nın dünyanın en yaşanabilir şehri olduğuna şaşırmamak gerek. Barok sokaklarından, derin tarihi ve atmosferik sarayları ve parklarına kadar küresel kültür sahnesinde önde gelen bir ışıktır. Ayrıca galerilerden, tiyatrolardan ve opera evlerinden modern ve klasik sanatçılar ve müzisyenlerden oluşan harika bir sanat yuvasıdır. Aynı şekilde, dünyanın dört bir yanından en iyi yiyecekleri kendi benzersiz lezzetleriyle bir araya getiren mutfak kültürüne de sahip. Ancak onu bu listedeki Avrupalı ​​komşularından ayıran en büyük özellik, büyük altyapı ve barınma ile yaşama yaklaşımıdır. Çünkü, birçok şehre kıyasla, ucuz bir yaşamla standartlarınızı üstte tutabilirsiniz.

KAYNAK: FORBES

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar