Dünyanın En Tehlikeli Hayvanları

dünyanın-en-tehlikeli-hayvanları

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın En Tehlikeli Hayvanları – Dünya kurulduğu günden bu yana çeşit çeşit hayvanlar gelip geçmiştir. Kimi ebat olarak korkutucu kimi çok küçük görünse de ürkütücü kimi ise çok şirin ve tatlı. Fakat pek çok hayvan hem fiziksel varlıkları ile hemde yaydıkları hastalıklar ile pek çok ölüme sebep olmuşlardır. Dünya genelinde korkunç olarak bilinen hayvanların aslında çok fazla ölümcül olaylara sebep olmadığı görülmüştür.

Dünyanın En Tehlikeli Hayvanları

Ölüm Makinası: Sivrisinekler

Savaşlardan sonra en fazla ölüme neden olan durum sivrisinek sokmasıdır. Küçük ve ebatsız bir canlı olmasına rağmen sebep olduğu yıkım hayli büyüktür. Her yıl ortalama 700.000 insanın ölümüne neden olmaktadır sivrisinekle. Isırık yoluyla kana bulaşan zehir diğer insanlara da geçmektedir. Özellikle pirinç tarlalarında yayılış gösteren sinek bataklık ve sazlıkları üreme alanı olarak kullanmaktadırlar.

Sürüngen Yaratıklar: Yılanlar

@onedio.com

Pek çok kişi tarafından ürpertici olarak bilinen sinsi yaratıklardır yılanlar. Sessizce ve gizlice hareket etme kabiliyetleri ile fark ettirmeden yaklaşan yılanlar tek bir ısırık ile 25 kişinin ölümüne neden olacak kadar güçlü zehirleri vardır. Pek çok zehirli türü bulunan yılanlar için panzehir geliştirmede sıkıntılar vardır. 2016 yılından itibaren dünya genelinde yılan ısırması sonucu ölenlerin sayısı 100.000’e yaklaşmıştır.

Köpekler:

Kimi dost canlısı ve evcildir, kimi ise saldırgan, huysuz ve korkutucudur. Pek çok şehirde sokaklarda başıboş dolaşan köpekler doğal yaşam alanlarının daralması sonucu huysuzlanmaya başlamışlardır. Özellikle kuduz hastalığı bulunan köpekler eğer gerekli aşılar yoksa ölüme neden olabilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı araştırmalara göre kuduz hastalıklarından ölenlerin %98’inin sorumlusu köpeklerdir.

Temiz Su Salyangozu:

@bilim.org

Tek bir ısırık ile skistozomiyazis virüsünün insanlara bulaşmasına neden olan temiz su salyangozu ortalama 20000 insanın ölümüne neden olduğu bilinmektedir.

Öpüşen Vampir Böcekler (Katil Böcek):

Özellikle yüz ve dudak çevresini ısıran bu böcekler, her ısırığında Trypanosoma Cruzi parazitini bulaştırmaktadır insanlara. Böcek ısırdıktan 15-20 gün sonra ortaya çıkmaktadır hastalık. Dünyada her yıl ortalama 45000 kişi bu böcek yüzünden ölmektedir.

Tsetse (Çeçe) Sineği:

@vistano.com

Yetse sinekleri, insanlarda dahil olmak üzere omurgalı hayvanların kanları ile beslenir. En fazla görüldüğü yer Afrika kıtasıdır. Bulaştırdığı virüs nedeniyle uyku hastalığına neden olan sinek yüzünden dünya genelinde yılda 10.000 kişi ölmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar