Dünyanın En İyi Havayolu Şirketleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın En İyi Havayolu Şirketleri – Travel + Leiusure tarafından havayolu kullanıcılarına yönelik yapılan anketle havayoluyla seyahat yapan yolcuların uçuş deneyimleri değerlendirildi. 11 Ocak ile 10 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılan ankette en iyi havayolu şirketleri arasında yer alan şirketler seçildi. Ek olarak anketin değerlendirilmesi ise yolculuk, uçak içi hizmetler, kabin konforu, müşteri hizmetleri ve yemek gibi konular değerlendirilmiş. İşte dünyanın en iyi havayolları;

Dünyanın En İyi Havayolu Şirketleri

Singapore Airlines – 91.96 puan

Dünyanın en iyi havayolu şirketi dendiği zaman akla ilk gelen hiç şüphesiz ki Singapore Airlines olacaktır. Singapur Hava Yolları, Travel + Leisure’nin anketlerinde 26 kez üst üste zirvede yer aldı. Özellikle de Premium kabinlerde, yolculara sunduğu hizmetlerle yolcuları adeta büyülediğini söyleyebiliriz. Şirketin lüks süitlerinde seyahat eden birçok yolcu kendilerini adeta evlerinde gibi hissettiklerini ifade ediyor. Yine aynı şekilde birçok yolcu uçuş görevlilerinin sürekli yardım etmeye meyilli olduklarını ve genel olarak uçak içi hizmetlerin diğer havayollarına kıyasla çok daha gelişmiş olduğunu ifade ediyor. Hatta bu hizmetlerden fazlasıyla etkilenen bir yolcu ‘Singapore Airlines, yıllardır kullanmakta olduğum favori havayolu şirketi. Başka şirketlerle yolculuk yapmak zorunda kaldığımda çok amatör şirketler olduklarını hissediyorum.’ Dedi. 

Qatar Airways – 91.35 puan 

@

Katar merkezli bir havayolu şirketi olan Qatar Airways, listede ikinci sırada yer alıyor. Uçak filosu sayısı 100’ün üzerinde olan şirketin; Orta Asya, Afrika, Uzak Doğu, Avrupa, Orta Doğu, Güney Asya, Okyanusya, Güney Amerika ve Kuzey Amerika’da 100’den fazla uçuş noktasında kullanıcılarına hizmet veriyor. Ek olarak ankete katılan yolcuların en çok övdüğü şirketlerden bir tanesi de Qatar Airways oldu. 

EVA Air – 89.82 Puan – Dünyanın En İyi Havayolu Şirketleri

@talaviation

Listede dikkatleri en çok üzerine çeken havayolu şirketi EVA Air oldu. EVA Air, ABD – Asya arası yaptığı uzun mesafeli uçuşlarla birlikte adından söz ettirmeyi başardı. Ek olarak firmanın en beğenilen özellikleri servis ve yemek imkanları olarak öne çıkıyor. Son olarak ise şirketin müşterilerine sunmuş olduğu hizmetlere ve genel kaliteye bakıldığında yükselişin tesadüf eseri olmadığı rahatça anlaşılıyor. 

Emirates – 89.64 Puan – Dünyanın En İyi Havayolu Şirketleri

@hisglobal

BAE merkezli havayolları şirketi Emirates, havayolu şirketleri sıralamasında 4. Sırada yer alıyor. Emirates, dünyanın en genç uçak filolarından bir tanesi olmasıyla ön plana çıkıyor. Ayrıca Emirates’in filosunda, hepsi geniş gövdeli olmak üzere, 259 adet uçak var. Bu uçakların 159 tanesi Boeing, 100 tanesi ise Airbus. Uçuş rotaları bakımından dünyanın en büyüklerinden olan Emirates; 75’in üzerinde ülkeye 140’tan fazla noktaya uçuş gerçekleştiriyor. 

La Compaigne – 89,32 Puan

@JetPhotos

Paris merkezli Fransız havayolu şirketi La Compaigne listenin 5. Sırasında yer alıyor. Diğer yandan Fransa ile ABD arasında uçuş gerçekleştiren şirket, yalnızca bussiness class sınıfında uçuşlara sahip. Ayrıca 2 uçaklık bir filoya sahip olan firmanın uçaklarında yalnızca 76 koltuk bulunuyor ve bu koltuklar düz yatağa dönüşebiliyor.

Turkish Airlines – 89.17 Puan

@DailySabah

Turkish Airlines, dünyanın en çok noktasına uçuş düzenleyen havayolu şirketi olmasıyla biliniyo. 127 ülkeye sefer düzenleyen firma, 49 iç hat ve 243 dış hatta 292 şehirde 300 havalimanına uçuş gerçekleştiriyor.  Korona virüs ile geçtiğimiz sene ve bu sene bir çok uçağını yere indiren bayrak taşıyıcı firmamız Turkish Airlines; daha önce bir çok birinciliği de elinde tutuyordu.

Japan Airlines – 87.59 Puan – Dünyanın En İyi Havayolu Şirketleri

dunyanin-en-iyi-havayolu-sirketleri
@SkyTraxRatings

Dünyanın 6. Büyük havayolu olan şirket, önceleri yalnızca iç seferler düzenlerken; 2001 yılında JAS ile birleşerek hacmini genişletti. 

Virgin Atlantic Airways

dunyanin-en-iyi-havayolu-sirketleri
@BBC

Virgin Atlantic Airways, uzun mesafe uçak seferleri düzenlemesiyle ön plana çıkan bir havayolu şirketi. Ayrıca şirket; Birleşik Krallık, Kuzey Amerika, Asya, Ortadoğu, Karayipler ve Avustralya bölgelerinde faaliyet gösteriyor.

 Korean Air – 85.39 Puan

dunyanin-en-iyi-havayolu-sirketleri

Yolcu sayısı bakımından ilk 20’de yer alan şirket, kargo taşımacılığında üst sıralarda yer alıyor. Ayrıca Çin’de hizmet gösteren en büyük iki yabancı havayolu şirketinden birisi

Air New Zeland – 84.85 Puan

Son olarak Yeni Zelanda’nın en büyük havayolu şirketi olan Air New Zeland, listenin son sırasında konumlanıyo. 114 uçaklık filosuyla hizmet veren şirket, 2014 yılında dünyanın en güvenli havayolu seçilmişt. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar