Dünyanın En Az Ziyaretçisine Sahip Ülkeleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın En Az Ziyaretçisine Sahip Ülkeleri – Seyahat etmek birçok insana günlük rutinlerinden kaçma ve kendilerine biraz zaman ayırma şansı sunuyor. Sevdiklerinizle biraz zaman geçirebileceğiniz mükemmel bir yer bulduğunuzu hayal edin. Öyle bir yer ki; sessiz, romantik, sadece ikinizin olduğu bir yer. Etrafta kimse ama kimse yok. Birçoğumuz için, gerçekten ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey mahremiyettir. Bu mahremiyeti sağlayan, kalabalıktan uzak birçok ülke vardır. İşte onlardan birkaçı.

Dünyanın En Az Ziyaretçisine Sahip Ülkeleri

Cook Adaları

Yıllık Ziyaretçi Sayısı: 169.000

Cook Adaları, 700.000 mil kare Pasifik Okyanusu’na dağılmıştır. Ülkenin turizm sayısı bir yılda 8.000 ziyaretçi arttı.

@vacations&travel

Rarotonga’ da gelişen bir organik yiyecek sahnesini, sağlam bir kafe kültürünü ve tatil eğlencesi için birçok bar ve kulüpleri barındırıyor. Hem modern kültürden parçalar barındırıp, hem de bir o kadar başka bir dünyada gibi hissettiğiniz başka bir yer olamaz.

Bunun yanı sıra şnorkelle dalış ile tanınan adalar, rengarenk mercan balıklarıyla doludur. Hatta bir balinaya bile rastlamanız mümkün! Bu güzel çeşitlilik dünyanın en göz kamaştırıcı su altı manzaralarından bazılarını sunar.

Samoa

Yıllık Ziyaretçi Sayısı: 164.000

@tripadvisor

Cook Adaları Güney Pasifik’teki en büyük ada ülkelerinden biridir ve en büyük iki adasından biri, tüm Cook Adaları’na sığacak kadar büyüktür. Yeşille örtülmüş, pırıl pırıl denizle çevrili ve şelalelerle bezenmiş bu volkanik adalar zinciri, Polinezya güzelliğini destansı bir ölçekte göstermektedir. 

Samoa’nın kendine has yapısı, biyolojik çeşitliliği, dalış imkanları, eski volkanlarda yürüyüş, dağ bisikleti ve lav tüplerini keşfetme gibi macera dolu bölgeyi doğayla bütünleştirip insanlara sunan en büyük cazibe merkezlerinden biridir. 

Buradaki yerel halkın neredeyse yüzde yüzü etnik Samoalılardan oluşur. Bu da gümrüklerin binlerce yıldır korunmasını sağlıyor. Samoa kültüründeki amaç mutluluğa teşvik etmek, çevrenin korunmasına teşvik etmek ve sıkı aile bağlarını oluşturmaktır. Bu da atalardan kalan kültürel bir miras olan Fa’a Samoa’ ya (Samoan Yolu) saygıdır.

Moldova

Yıllık Ziyaretçi Sayısı: 160.000

dunyanin-en-az-ziyaretcisine-sahip-ulkeleri
@dailyhunt

Bu küçük Avrupa ülkesi çok uzun zamandır çok az kişi tarafından bilinen ve sevilen bir sırdı. Ancak son zamanlarda bu güzel ülke sır olmaktan çıktı. Geçen yıl turizmde yaklaşık yüzde 20 artış görüldü.

Romanya ve Ukrayna arasında sıkışmış olan ülke, kırsal görüşleri ve şaşırtıcı derecede sağlam şarap kültürü ile ünlüdür. Geziniz büyük ihtimalle 15. yüzyıla kadar uzanan başkent Kişinev’ de başlayacak. Kişinev’ deki ziyaret tamamlandıktan sonra, çoğu ziyaretçi Chisinau’ nun sadece 10 mil kuzeyindeki yeraltı şarap mahzenleri ile tanınan (tam olarak 75 mil) Cricova’ ya geçer. Daha sonra, Raut Nehri’nin kıyısında, Mağara Manastırı’nın uçurum kenarındaki dini odalar ve manastır hücrelerini içerdiği 2.000 yıldan daha eski bir arkeolojik kompleks olan Orheiul Vechi’ yi de göz ardı edemeyiz tabii.

Yeni Kaledonya

Yıllık Ziyaretçi Sayısı: 120.000

@bilet

Güney Pasifik’teki bir dizi adadan oluşan bu Fransız bölgesinin ulaşımı zordur. Ancak bu da çekiciliğinin bir parçası. Yeni Kelonya  UNESCO Dünya Mirası listesindeki ülkenin ikonik bir lagün olma eğilimindedir. 

Yeni Kaledonya kültürü, Fransız ve Melanezyalıların bir karışımıdır ve güçlü konukseverlik anlayışıyla bilinir. Ziyaretçiler, birçok kuş türü için bir rezerv olan, koruma altına alınmış Blue River Park’ı keşfedebilir. Veya Port Moselle’ deki marinanın yakınındaki renkli bir pazar olan Le Marche’ de yerel halkla omuz omuza gezebilirler. Tabii olmazsa olmazlardan sallanan palmiye ağaçlarıyla kaplı pudramsı kumların ortasında keyif yapmadan gidilmez.

St. Kitts ve Nevis

Yıllık Ziyaretçi Sayısı: 116.000

dunyanin-en-az-ziyaretcisine-sahip-ulkeleri
@travelpulse

İki ayrı adadan oluşan bir Karayip ülkesi olan St. Kitts ve Nevis geniş plajları, şaşırtıcı dağları ve sahildeki kumul arabalarından ağaçların gölgelerine kadar bambaşka bir atmosfere sahiptir. Bu iki ada, benzer şekilde güzel ve kültürel açıdan dinamik olsalar da, temel farklılıklara sahiptir.

St. Kitts, hareketli Basseterre’ deki Frigate Bay’ in çılgın enerjisine kadar barlar ve gece hayatı ile konuşulur. Ancak Nevis, daha sakindir. Daha çok ziyaretçilerini yürüyüş yollarında damarlı sakin plajlarını keşfettirir. Bunun yanında küçük lüks otellerde sizi şımartmaya davet ederek daha durgun bir ortam sağlar.

Dünyanın En Az Ziyaretçisine Sahip Ülkeleri -Palau

Yıllık Ziyaretçi Sayısı: 116.000

dunyanin-en-az-ziyaretcisine-sahip-ulkeleri
@gonomadtravel

İster inanın ister inanmayın, Palau dünyanın en yeni ülkelerinden biridir. Hatta resmi olarak 1994 yılında kendi ülkesini ilan etmiştir. Bir zamanlar Pasifik Adaları BM Güven Bölgesi’nin bir parçasıydı. Ancak bugün, Filipin kültürünün hakimiyetindedir ve en çok yükselen kireçtaşı kayalıkları, yemyeşil ormanları ve denizle çevrili volkanik adalarıyla tanırız.

Palau dalış yapmak için en güzel yerlerden biridir. Çünkü adaların etrafı, resifler ve enkazlar ile çevrilidir. 2.000 balık türü de dahil olmak üzere çeşitli deniz yaşamı ile iç içedir. Yani küçük bir “Sualtı Dünyası” dır. Palau’yu çevreleyen sulara “su altı Serengeti” adı verilmiştir.

Dünyanın En Az Ziyaretçisine Sahip Ülkeleri – San Marino

Yıllık Ziyaretçi Sayısı: 84.000

dunyanin-en-az-ziyaretcisine-sahip-ulkeleri
@expatwoman

San Marino, başlıca turistik bölgede bulunan, az ziyaretçiye sahip olan başka bir yerdir. Kuzey-orta İtalya’da bulunan, biraz ironik olarak -bir ülke içinde bulunan bu ülke- İtalya’nın eski şehir devleti ağının kalan son kalıntısıdır ve dünyanın en eski cumhuriyetlerinden biridir. Tuhaf olan, sakinlerinden daha fazla turist barındırmasıdır(84.000’e karşı 33.500).

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar