Dünyadaki En Büyük Uçaklar

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyadaki En Büyük Uçaklar – Lojistik; geçmişten günümüze kadar hem değişmiş hem de ciddi anlamda gelişim göstermiştir. Özellikle de hava taşımacılığı; hem kargo anlamında hem de yolcu bakımından büyük bir yükü üstlenmektedir. Birere teknoloji harikası olarak değerlendirebileceğimiz uçaklar sayesinde hem taşımacılık hem de yolculuk çok daha hızlı bir hale gelmiştir. Bu içerikte dünyanın en büyük 5 uçağı konusunu işleyeceğiz. Uçakların boyutunu okuduğunuzda çok şaşıracağınıza eminiz. Listede yer alan uçakların her biri devasa boyutlara sahip. İşte Dünyadaki En Büyük Uçaklar;

Dünyadaki En Büyük Uçaklar

Stratolaunch

dunyadaki-en-buyuk-ucaklar
@Chip

Stratolaunch, dünyanın en büyük uçaklarından bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Görüntüsüne bakıldığı zaman adeta iki uçak birleştirilerek yapılmış gibi gözüken Stratolaunch, yaklaşık olarak 73 metre uzunluğunda olması ile dikkat çekiyor. Ayrıca uçağın kanat açıklığı da hayli yüksek. Kanat açıklığı 117 metre olan uçak, bu konuda en yakın rakiplerine bile ciddi fark atıyor. Uçağın boş ağırlığı ise yaklaşık 226 ton. Uçağın kullanım amacı ise alçak dünya yörüngesine roket ya da kargo taşımak. 

Antonov An-225 Mriya

dunyadaki-en-buyuk-ucaklar
@airlinestravel

Antonov uçağı sahip olduğu yapısından dolayı her havalimanına iniş yapamıyor. Kargo taşımacılığı amaçlı kullanılmakta olan uçağın ön tarafından kargo yüklenmesi yapılabiliyor. Kanat açıklığı 88 metre olan uçağın uzunluğu ise 84 metre. Boş ağırlığı 285 ton olan uçak, çok fazla tekerleğin üstünde oturuyor. Mriya’yı havalandırmak içinse altı tane jet motoru kullanılıyor.           

Airbus A380-800

dunyadaki-en-buyuk-ucaklar
@Wallpaper

Listede yer alan uçaklardan birisi de hepimizin yakından tanıdığı bir uçak üreticisi olan Airbus’a ait. Airbus A380, tam olarak 850 yolcu kapasitesine sahip olması ile dikkat çekiyor. Ayrıca bu özellik uçağa, dünyanın en büyük yolcu uçağı unvanını da kazandırıyor. A380 özellikle de dünyanın en büyükleri arasında yer alan havayolu firması Emirates tarafından tercih ediliyor.

Uçağı satın alan birçok havayolu firması yeterli sayıda yolcu bulamadığı için yeni siparişler vermekten kaçınıyor. 4 adet jet motoruna sahip olan A380, sahip olduğu yüksek boyutlardan dolayı her piste iniş gerçekleştiremiyor. A380’in kanat açıklığı tam 79 metre, uzunluğu 72 metre olan uçağın boş ağırlığı ise tam 277 ton. 

Antonov An – 124  – Dünyadaki En Büyük Uçaklar

@Aydinlik

An-124 tam olarak, yine bu listede yer almakta olan, An-225 Mriya’nın küçük kardeşidir diyebiliriz. Aynı şirket tarafından üretilmekte olan uçağın teknik özellikleri Mriya’ya çok benziyor. Rus Hava Kuvvetleri tarafından askeri taşımacılık amacıyla kullanılan An-124, segmentinin en büyükleri arasında yer alıyor. Uçağın kanat açıklığı 73 metre, uzunluğu ise 68 metre boyutunda. 175 ton boş ağırlığa sahip olan uçak, 1986 yılından bu yana kargo amaçlı kullanılıyor. 

Boeing 747-8 

Am 1. Juni 2012 startet die Boeing 747-8 auf ihren ersten Linienflug nach Washington.

Dünyanın en büyük uçakları listemizin son üyesi Boeing 747. Uzun yıllardan beri hem kargo hem de yolcu taşımacılığında aktif olarak kullanılan uçak, özellikle de yolcu taşımacılığı anlamında en büyüklerden bir tanesi. 68 metre kanat açıklığı ve 76 metre uzunluğa sahip olan uçak, gücünü 4 adet jet motorundan alırken boş ağırlığıysa 220 ton.   Boeing serisinin en büyük uçaklarından olan 747-8, birçok farklı versiyona sahiptir. Bunlar 100, SP, 200, 300, 400 ve en büyükleri 8 olan modelidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar