Dünya Üzerindeki Hayalet Yerleşim Yerleri

hayalet yerleşim yerleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünya Üzerindeki Hayalet Yerleşim Yerleri – Dünya kurulduğu günden itibaren yerleşik hayata geçiş son hızla devam etmiş ve sürekli olarak yapılaşma ortaya çıkmıştır. Gelişen dünya koşulları ve kalabalıklaşan şehirlere, kimi yapılar yetmemiş ve kullanım ömrünü tamamladığı için ıskartaya ayrılmıştır.

Hayalet Yerleşim Yerleri

Çöldeki Hayalet Yerleşim Kolmanskop kasabası:

@pinterest.com

Namibya ülkesinin güneyinde yer alan ,kent merkezine 15 km uzaklıkta bulunan bir yerleşimdir. Afrika kıtasının pek çok ülkesi maden bakımından zengindir. Namibya ülkesi ise elmas madeni bakımından oldukça verimli bir ülke olduğu için insanlar fakirlikten kurtulmak için maden yataklarının yoğun olduğu Namib kentindeki Kolmanskop kasabasına yerleşti. Fakat tam çölün ortasında kurulan bu yerleşim bir süre sonra şiddetli kum fırtınaları ve rüzgarlara maruz kalınca bütün yerleşim binaları kum altında kaldı . 1950’li yılarda başlayan kentleşme akımı kum fırtınaları sayesinde yarım kaldı ve kasaba Texas film setlerini andıran görüntüye büründü.

Yüzen Orman : SS Ayrfield Gemi

1911 yılında İngiltere tarafından yapılan ve 2. Dünya Savaşı döneminde Amerikan askerleri için cephane ve gıda taşımacılığında kullanılan gemi , savaş sonrası yine yük taşımacılığı alanında kargo üzerine hizmet vermiştir. 1970 yılına kadar çalışmaya devam eden gemi en son Sydney limanında demirlemiştir. O tarihten itibaren parçalara ayrılmayı bekleyen gemi .denizin altında yer alan türlü türlü canlılar ve deniz habitatı sayesinde farklı bir görünüme kavuşmuş ve yüzen bir ormana dönmüştür.

Maunsell Deniz Hisarları

@bilim.org

İkici dünya savaşı döneminde deniz adası konumunda olan her tarafı denizlerle çevirili olan Birleşik Krallık Cumhuriyetini ( İngiltere) korumak ve çevreden gelecek tehlikeleri daha önceden görmek için gözetleme kuleleri şeklinde yapılmıştır.

Lawndale Tiyatrosu

@pusulahaber.com.tr

Amerika’nın Chigago kentinde yer alan tiyatro binası 2000 yılına kadar hizmet vermiş ve o dönemden sonra kullanım kapatılan tiyatro 2010 yılında restore çalışmalarından sonra kiliseye çevrilmiştir.

Czestochowa Tren Garı

@onedio.com

Polonya ülkesinde Czestochowa kentine uzun dönem hizmet veren tren garı kentin farklı bölgelere kayması sonucu önemi kaybederek film setlerine hizmet vermiştir.

Bodiam Kalesi (İngiltere)

@orangesmile.com

1380 yılında İngiltere ve Fransa arasındaki Yüzyıl savaşlarında , İngiltere askerlerini korumak amacıyla inşa edilmiş bir kaledir.

Pripyat kasabası

@listelist.com

Ukrayna tarihte nükleer facia ile bilinen bir ülkedir. Pripyat yerleşimi ise nükleer reaktörlerden birisine en yakın bölgedir. Nükleer tesisin güvenli alanı olan 30 km’lik sınırın içinde kaldığı için boşaltılmak zorunda olan ve daha sonra yağmalanan bir yerleşim yeridir. Radyasyon yoğun olduğu için insanlar uğramamaktadır bölgeye ve bu nedenle de bakımsızlığın hat safhada olduğu bir kasabadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar