Doğru Reklam Ve Pazarlama Kanalları Nelerdir ?

pazarlama-kanallari

Paylaşmayı unutmayın.

Doğru Reklam Ve Pazarlama Kanalları Nelerdir ? – Gün be gün dijital platformların içeriğinin sıkça değişimlere ve ileri teknoloji deki sıçrayışın kullanıcı odaklı gelişmelerine sürükleniyor olmak en az reklamlar kadar göz kamaştırıcı olmalı. İşte tam da bu nokta da sizlere doğru pazarlama kanallarının nasıl bir stratejiyle odak noktasını kaybetmediğinden söz edeceğiz.

https://pixabay.com/tr/

Nedir Bu Dijital Pazarlama Kanalları?

Geleneksel pazarlama ve reklamdan sizi uzaklaştırarak teknolojinin devinim kazanmasıyla bir anda içimize sızan ve bizleri etkisi altına alarak aslında içimize sinmesiyle beraberinde gelen bir çok faktörü bir arada sunmaktadır. Marka birliğinin arttırılmasına yönelik radyo, televizyon, bilbollar sınırlı kalmayarak reklam algısının güçlendirerek alternatif seçenekleri bir araya getirmiştir. İnternet ve mobil başta olmak üzere sosyal ağları da bünyesine kazandırarak daha da kuvvetlenen dijital pazarlama kollarını yakından tanıyabiliriz.

Doğru Reklam Ve Pazarlama Kanalları

1) E-Mail

Kısacası çevrimiçi platform olarakta isimlendirebilceğimiz bu kanal tam olarak ürün ve hizmeti pazarlamada en yüksek etkiye sahiptir. Yapay zekanın da ivonesyon kazandırması ile verilerin yönetiminde kolaylıklar sağlamaktadır. Kitle endeksi düşük olan bütçeleri dahi şans sunması da kullanıcıya hitap ederek daha geniş bir istatistik sunuyor. Yani etkin olarak bir pazarlama kanalı olmakla beraberinde daha geniş kitleye ulaşım için en iyi model olarak görüyoruz.

2) PPC Reklamlar

Pay Per Click

https://unsplash.com/@launchpresso

“Tıklama Başına Maliyet” olarakta bilinen bu kanal da reklamların tıklanma oranı ile ödemenin gerçekleştiğini anlamaktayız. Son zamanlar da çokça tercih edilen firma ve işletmelerin sıkça kullandığı bir kanaldır. Dijital pazarlama kanalının kolu olan bu platform potansiyel müşteriye hızla ve kolayca ulaşıyor. Böylece kar marjı ile yola çıkan firma ve şirketlere veri analizlerinde optimize olanakları arttırıyor. Hedef kitleyi test ederek çözümleyen PPC anahtar kelimeleri ile ürün ve hizmetin pazarlamasında marka bilinirliğini arttırması yanı sıra, alıcıyı teşvik etmek için fırsatlar sunuyor.

3) Seo

Search Engine Optimization (SEO)

https://unsplash.com/@merakist

Websitesi arama motorların en üst sıralarına ne dersiniz? Organik ziyaretçilerine arama motorlarında en üst sıralama da çıkması ile performans sağlayan bu kanal bir çok işletmenin ilgi odağıda olmaktan alı konulamıyor. Özellikle Google, Facebook, Twitter vb sosyal platformlar eşliğinde avantajlı kılıyor. Algoritma kuralların ve sayfa otoritesinin birlikteliği ile iyileştirici optimize elde ediyor. Kısacası anahtar kelimelerin internet kullanıcılarının desteği ile trafiği yoğun hale getiriyor.

4) İçerik Pazarlama

Markaları daha çok müşteriyi eğitmen bür strateji geliştirerek besleyici bir rol üstlenir. Kısacası aşina olunan duyguyu bilgi değeri taşıyarak kitleye hitap eder. Çok yönlü özelliği ile içerik pazarlama e-kitaplar, bloglar, sosyal içerikler, webinarlar v.b seçenekler ile karşımıza çıkabiliyor. Konsepti insanların hikayelerini değerli kılması sonucu ilgi çekiyor. Bu sebeple de kurucusu olan Joe Pulizzi’nin de söylediği gibi “Ağızdan ağıza pazarlama her zaman çok önemli oldu. Günümüzde bu internetin gücü yüzünden her zamankinden çok daha önemli” sözleriyle de anlam ifade etmektedir. Çünkü içerik pazarlama Content Marketing karlı bir yaklaşım olarak alıcıya ulaşıyor. Sadakatli ve avantajlı olması son dönemlerde en çok tercih edilmesine neden olmuş ve böylece 2019 yılından bu yana daha popülaritesini korumuştur. Değer temeli güden content marketing ile markalar müşteriye daha hızlı ulaşmaktadır.

5) Affiliate Pazarlama

Bu kanalın amacı oldukça sade ve kar marjlıdır. Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere Satış ortağı linki paylaşarak müşteriye hitap eder akabinde ise müşteri ürünü tıklayarak sepetine ekler ve tabiki de satın alma olayı gerçekleşir böylece satış ortağı komisyon kazanır. Birbirine zincirleme performansıyla kademe kateden bir kanaldır. Hani şu çılgınlar gibi sepetimize eklediklerimiz, hatırladınız mı?

6) Viral Pazarlama

Virüse benzetilmesiyle nitelendirilen viral pazarlama kullanım alanları markanın firma reklamında kullanılarak sosyal medya aracılığıyla virüs kavramını etkinleştirerek marka mesajını bir video eşliğinde müşteriye ulaştırma hedefine sahiptir. Viral pazarlama kanalı ile ağızdan ağıza veya kulaktan kulağa yöntemini tam manasıyla geri planda bırakarak teknolojinin ileri düzey biçimini internet aracılığıyla dijital platformda yerini kazanmıştır. Reklam ağını mesajlar ve videolar ile desteklemektedir. Başarılı briefler sonucu kullanıcıya hitap ederek tanıtımı yapılan ürünü en iyi şekilde sunmakta böylece güvenilir ve doğru bir strateji uygulamasıyla gündemini korumaktadır.

Dijital dünyanın insanoğlu ile buluşması birçok sektörde faaliyet göstermektedir. Arz-talep ilişkisini de kuvvetlendirecektir. Doğru pazarlama ve reklamları kullanıcıya ulaştırması ile harekete geçirecek markaların ürünlerini tercih etmek kadar güvenilirliğininde söz konusu olduğunu söylemeliyiz. Yani doğru reklam ve pazarlama bütünlüğü yanı sıra güvenilir ve doğru bilgi akışına da günümüz teknolojisi ve sosyal ağlarında ihtiyaç duyulduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Pazarlama kanallarının da kullanıcı dostu olmasına ve özellikle spekülasyon reklamların müşteriye ulaşmasını filtrelemesine internet kirliliğinin de dikkate alınarak dijital hayatın içerisinde yer verilmelidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar