Disney+ Gözden Kaçırılmayacak Filmler

Paylaşmayı unutmayın.

Disney+ Gözden Kaçırılmayacak FilmlerDisney+ Marvel, Pixar, Star Wars ve klasik çizgi filmler yayınlıyor. Ancak hepsi bu değil. Gözünüzden kaçırdığınıza emin olduğumuz yakın tarihlerde çekilmiş en sevilen filmleri sizler için inceledik.

Disney+ Gözden Kaçırılmayacak Filmler

1- Black Is King

@cnet

Temmuz 2020’de gösterime giren film için bir klipler silsilesi diyebiliriz. Başka bir deyişle Beyonce- The Gift albümünün görsel bir versiyonu. Bu albüm The Lion King filmi için yapılmıştı. Klibin neredeyse tamamında siyahlar yer alıyor. Beyazlar ise hizmetçi ve uşak rollerinde karşımıza çıkıyor. Bunun yanında görselliği ve müziklerin kalitesiyle öne çıkan film, Beyonce severlerden tam puan almış durumda.

2- Mulan

@cnet

Disney, klasik çizgi filmlerini yeniden canlandırmaya devam ediyor. Ancak bu yepyeni 2020 yapımı Mulan’ı izlemek için ya fazladan ücret ödeyeceksiniz ya da 4 Aralık’a kadar beklemelisiniz. Bunun yanında, film klasik Mulan hikayesine yeni bir soluk getiriyor. İlk olarak, ikonikleşmiş müzikleri duyamayacaksınız. İkincisi, daha önce görmediğiniz karakterlerle karşılaşacaksınız. Son olarak sizi karşılayan yüksek aksiyonla görsel bir şölene doyacaksınız.

3- Soul – Gözden Kaçırılmayacak Filmler

disney-gozden-kacirilmayacak-filmler
@cnet

Inside Out’u sevdiyseniz, Soul kesinlikle size göre. Varoluşsal şeritte bir başka yolculuk sunuyor.  Ortaokul müzik öğretmeni Joe, ruhu tesadüfen bedeninden ayrıldığında profesyonel bir caz piyanisti olma hayalini gerçekleştirmenin eşiğindedir. Dahası, The Great Before isimli garip ülkede, hayatının amacını, tutkusunu ve yaşama kıvılcımını öğrenir. Bunun yanında bir Afrikalı-Amerikalı kahramanın yer aldığı ilk Pixar filmi Soul, renkli ve yaratıcı bir şekilde sunulan büyük fikirlerle dolu bir görsel şölen. Pixar’ın yine en iyi yaptığı şeyi yapıyor: Hem çocukları hem de yetişkinleri eğlendiriyor.

4- Timmy Failure: Mistakes Were Made

@cnet

En iyi orijinal Disney Plus 2020 filmlerinden biri ile karşınızdayız. Timmy Failure: Mistakes Were Made, adından da anlaşılacağı kadar eğlenceli bir film. Kısacası, Timmy Failure, hayali en yakın arkadaşı olan kutup ayısı Total’in yardımıyla kişisel ajansını yöneten 11 yaşındaki bir dedektiftir. Bu eğlenceli hırsızlık hikayesinde garip olmak kutlanmaya değer bir özelliktir. Bunun yanında, çocuk filmi diyerek es geçmeyin deriz. Aksine, büyükler için de oldukça eğelenceli bir seyir olacağına eminiz.

5- Hamilton

disney-gozden-kacirilmayacak-filmler
@cnet

Seçkimizdeki son 2020 yapımı film ile karşınızdayız. Daha doğrusu bir tür müzikal tiyatro diyebiliriz. Filmde Amerika’nın kuruluşuna hiphop müziği eşliğinde tanık oluyoruz. Hamilton müzikalinin tüm haklarını satın alan Disney+ müzikalin filmini de çekecek. Ancak pandemi sebebiyle yaşanan aksaklıklardan çekim ertelendi. Bundan dolayı müzikal, filmleştirilerek izleyici film öncesinde hikaye ile buluştu.

6- Apollo: Missions To The Moon

@cnet

National Geographic’in aya inişle ilgili belgeseli, içerdiği nadir arşiv görüntüleri ve sesleriyle insanlığın başarısına ışık tutuyor. Astronotlar, aileleri ve dahil olan diğer binlerce kişi hakkında 12 yıl ve 12 insanlı görev boyunca aya yolculuğumuzu çiziyor. Kısacası Apollo: Missions to the Moon, ABD uzay programına yeni ve kapsamlı bir bakış sağlıyor.

7- Howard – Gözden Kaçırılmayacak Filmler

disney-gozden-kacirilmayacak-filmler

The Little Mermaid, Beauty and the Beast ve Aladdin hayranıysanız, ikonik şarkılarının sözlerinin ardındaki merhum yazarı da tanıyorsunuzdur. 2018 yapımı belgesel, Howard Ashman’ın hayatını ve çalışmasını anlatıyor. Aynı zamanda Disney klasiklerinin yapımlarından oluşan büyüleyici kliplerle dolu bir portresini sevgiyle gözler önüne seriyor. Bunun yanında Ashman ile unutulmaz şarkılara imza atan Alan Menken’in müziği belgesele eşlik ediyor. Howard, söz yazarlığı ve işine olan tutkusuyla ışıldıyor.

8- Queen Of Katwe

@cnet

Sıkıntılara karşı bir zafer hikayesi olan film, pozitif bir şeyler izleme havasındaysanız sizi fazlasıyla tatmin edecektir. En iyi yanı, Uganda satranç tarihindeki ilk ünvanlı kadın satranç oyuncusu Phiona Mutesi hakkında gerçek bir hikayeye dayanmasıdır. Katwe’nin yaşadığı kenar mahallede yaşam sürekli bir mücadeledir. Ancak satranç oynamayı öğrendiğinde her şey değişir. Lupita Nyong’o ve David Oyelowo’nun başrolleri paylaşıyor.

9- Hidden Figures

disney-gozden-kacirilmayacak-filmler
@cnet

Gerçek, canlandırıcı bir hikayeye düşkünseniz, Hidden Figures tam size göre. Film uzay yarışı sırasında NASA’ya yardımcı olan siyah kadın matematikçilerin az bilinen başarılarını gün ışığına çıkarıyor. Aynı zamanda, 2016 yapımı biyografi tarzındaki filmin Oscaradayı olarak göterilmiştir.

10- The Fault in Our Stars – Gözden Kaçırılmayacak Filmler

disney-gozden-kacirilmayacak-filmler
@cnet

Hüzünlü gençlik aşklarını izlemeyi özlediniz mi? John Green’in hit romanından uyarlanmıştır. The Fault in Our Stars, bir destek grubunda büyüleyici Augustus Waters ile tanışan 16 yaşındaki kanser hastası Hazel Grace Lancaster’ı konu alıyor. Bunun yanında ikilinin ortak kitap takıntısı ve münzevi bir yazar arayışı onları Amsterdam’a kadar uzanan bir maceraya götürür. Shailene Woodley ve Ansel Elgort’un üstün performansları sayesinde hem gülecek hem de ağlayacaksınız.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar