Dijital Pazarlamanın Üç Etkili Hukuk Örneği

hukuk ve dijital içerik pazarlama örnekleri

Paylaşmayı unutmayın.

İçerik B2B pazarlamanın önemli bir parçasıdır ve tarihsel olarak kişisel ilişkilere çok fazla güvenmeyen endüstriler bile müşterilere ve potansiyel müşterilere ulaşmak için içerik pazarlamasından yararlanmaktadır. Hukuk hizmetleri de istisna değildir. Avukatlar için reklam yasağı olmayan ülkelerde hukuk firmaları ve avukatlar reklamları ile adlarını duyurabilmektedirler. Ancak ülkemizde avukatlar için reklam yasağının varlığı, avukatları ve hukuk firmalarını reklam olmayan reklamlara yönlendirmektedir. Bu sebeple hukuk firmaları tarafından hazırlanan içerikler artmakta, bu içeriklerin potansiyel müvekkil adaylarının dikkatini çekme ihtimali üzerinde durulmaktadır. Böylece reklam yasağına aykırı davranmadan firma hakkında tanıtım yapmak mümkün hale gelmektedir. Dolayısıyla ülkemiz hukuk sektörü için de içerik pazarlamasının önemi açıktır. İçerik pazarlamasını etkili bir şekilde kullanan üç hukuk firması örneğine bakalım ve ülkemiz ile farklarına bir göz atalım.

Venable LLP Blog ve Web Sitesi

Washington DC merkezli bir hukuk firması olan Venable LLP, çeşitli yasal konular hakkında görüş bildirdiği bir yasal blog ve web sitesi portföyü işletmektedir. Birçok hukuk bürosunun blogu var ancak Venable’ın çalışmaları çeşitli nedenlerle dikkate değer. İlk olarak, bloglarına firmalarının web sitelerinde yer veren birçok hukuk firmasının aksine, Venable bloglarını kendi web sitelerinde kendi alan adlarıyla bulundurur. Dolayısıyla bu onların marka kimliği oluşturmalarını kolaylaştırırır.

İkincisi, Venable’ın blogları açıkça tanımlanmış pazarlara odaklanmaktadır ve doğrudan bu pazarlardaki potansiyel müşterileri hedef alır. Örneğin, All About Advertising adlı blogda, “reklamverenler ve pazarlamacılar için düzenlemeler ve davalarla ilgili gelişmeleri” yayınlar. Blockchain Reports adlı diğer blogunda blockchain alanındaki yasal gelişmelerle ilgili bilgileri sunar. Ve daha sonra, veritabanlarından videolara kadar her şeyi sunan ve Venable’a potansiyel müşterileri ile daha derin ve daha etkileşimli yollarla iletişim kurma imkanı veren tam web siteleri, BiologicsHQ ve Post Grant HQ var.

Cooley GO

Çoğu Silikon Vadisi hukuk firması gibi, Palo Alto merkezli Cooley LLP de birçok yeni Startup ile çalışıyor. Hukuk firmalarının önemli meblağlar talep edebilecekleri temel davalar artık yerini günümüz meseleleri ile şekillenen davalara bırakıyor. Dolayısıyla, bir hukuk firması gelecek nesil girişimcileri etkileme şansını elde etmek için, şirketler gibi girişimcilere ücretsiz olarak değerli içerik sunabilecekleri dijital teklifler geliştiriyorlar. Cooley GO böyle bir teklif.

Bağımsız bir web sitesi olan Cooley GO, Startuplar için çalışanların işe alınması, mülkiyetin yapılandırılması ve fon yaratılması gibi içerikler sağlar. Ayrıca, endüstri eğilimleri hakkında bilgilere yer verir ve Startup ​​kurucularının muhtemel olarak karşılaşabilecekleri bir dil sözlüğü içerir. Fakat Cooley GO yalnız bundan ibaret değildir. Yeni bir işletme kurmak, sermaye toplamak ve gizlilik anlaşmaları oluşturmak için otomatik olarak belge üreten bir özellik olan Cooley GO Docs, hukuk firmalarının geçmişte oluşturmak için sık sık binlerce dolar istedikleri belgelere kolayca ulaşılmasını sağlar. Kullanıcılar gerekli bilgileri sağladığında Cooley GO, kullanıcıların daha sonra uygun şekilde düzenleyebilecekleri veya dosyalayabilecekleri bir dizi kişiselleştirilmiş indirilebilir belge üretir.

Jackson Lewis İnternet Seminerleri, Videolar ve Yayınlar

Jackson Lewis hizmet ve iş hukuku alanında çalışan bir hukuk firmasıdır. Jackson Lewis, müşterileri ve potansiyel müşterileri çekmek için kapsamlı içerikten yararlanmaktadır. Web sitesinde çok sayıda internet semineri, video ve yayın vardır. Yayınlar mevzuat değişikliklerine dair makalelerden, bültenlerden, özel raporlardan ve podcastlerden oluşur.

Jackson Lewis bu tür bir içerik sunan tek hukuk firması değildir. Ancak Jackson Lewis’in web sitesi, 250’den fazla arşivlenmiş internet semineri ve 4000 yayın içermesi sebebiyle dikkate değerdir. Aynı zamanda iyi organize edilmiştir ve içeriği filtrelemek kolaydır.

Örneğin, istihdam yasaları eyaletten eyalete büyük ölçüde değişebildiğinden, Jackson Lewis, kullanıcılara içeriğin uygulandığı duruma göre filtre uygulama olanağı sunar. Yayınlar için ise, kullanıcılar uygulama alanına ve endüstriye göre de filtre uygulayabilirler. Örneğin, istihdam yasaları eyaletten eyalete büyük ölçüde değişebildiğinden, Jackson Lewis, kullanıcılara içeriğin uygulandığı duruma göre filtre uygulama olanağı sunar. Yayınlar içinse, kullanıcılar uygulama alanına ve endüstriye göre de filtre uygulayabilirler.

Jackson Lewis,çağının lideri olmak için içeriğinin bir kısmını akıllıca kullanır. Örneğin, yaklaşmakta olan bir internet semineri için veya arşivlenmiş bir semineri indirmek için kullanıcıların şirketleri, iş unvanları ve çalışan sayısı dahil olmak üzere iletişim bilgilerini sağlamaları gerekir. Ek olarak, bazı durumlarda, Jackson Lewis bazı uygulama alanlarındaki hukuk firmalarının dijital içeriği bir gelir akışına nasıl dönüştürebildiklerini gösteren seminerlerine erişim için de ücret almaktadır.

Ülkemizde de avukatlar TBB Reklam Yasağı Yönetmeliği’nin izin verdiği ölçüde mesleki faaliyetlerini internet üzerinden sürdürmek, müvekkillerini bilgilendirmek, mesleki makalelerini ve bilimsel çalışmalarını yayımlamak amacıyla internet sitesi açabilir. Ancak neredeyse her hukuk firmasının bir internet sitesi olmasına rağmen firmalar içerik üretme kısmına pek eğilmiş değiller. TBB Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’deki baroya kayıtlı toplam avukat sayısı 116.779 olarak açıklandı. Avukatların potansiyel müvekkillere ulaşabilmesi adına hukuk ve içerik pazarlamasının bir arada yer almasının ne kadar gerekli olduğu avukat sayısındaki artış da göz önüne alındığında görülmelidir.
Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar