Dijital Pazarlama Etkisi – İşletmelerin Büyümesinde Büyük Etkiye Sahip

dijital-pazarlama-etkisi-isletmelerin-buyumesinde-buyuk-etkiye-sahip

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital Pazarlama Etkisi – İşletmelerin Büyümesinde Büyük Etkiye Sahip – Günümüz koşullarında birçok işletme dijital pazarlama etkisi stratejilerine yönelerek çok daha hızlı bir büyüme ivmesi yakalayabiliyor. Bu yıl yaşanılan korona virüs salgını da gösteriyor ki herhangi bir işletme eğer dijital pazarlamaya ödem vermezse çok büyük bir müşteri kitlesini kaybedebiliyor. Genel olarak insanların İnternet üzerinden alışveriş ya da çeşitli araştırmalar yapması artık işletmelerin fiziksel faaliyetlerinin etkisini azalmıştır. Bu noktada ise sadece dijital pazarlama araçları üzerinden ilerleyen işletmeler bile normal kazançlardan daha fazlasını elde edebiliyor.

Dijital Pazarlama Etkisi – İşletmelerin Büyümesinde Büyük Etkiye Sahip

Dijital Pazarlamanın İşletme Gelirlerine Etkisi

Baston Consulting Group (BCG) araştırmalarına göre dijital pazarlama işletmelerin normal koşullarda elde ettiği geliri %33 arttırabilme özelliğine sahiptir. İşletmeye sağladığı %44 işlem maliyetlerini düşürme etkisiyle beraber kısa zamanda eskiye göre daha fazla kâr elde etmeyi de mümkün kılıyor. Buna bağlı olarak işletmeler eğer dijital pazarlama araçları yardımıyla hizmetlerine devam ederlerse kendi markalarını daha büyük bir kitleye tanıtabilirler. Aslında herkesin bildiği ancak pek fazla uygulamadığı bu pazarlama tekniği işletmenin geleceği açısından da oldukça önemlidir. Önümüzdeki yıllarda birçok sektörün tamamen İnternet üzerinden faaliyet göstereceğini de hesaba katarsak dijital pazarlamaya bir an önce yönelmek şart olmaktadır.

Dijital Pazarlama Teknolojileri Yetkin İnsana İhtiyaç Duyuyor

dijital-pazarlama-etkisi-isletmelerin-buyumesinde-buyuk-etkiye-sahip
@unsplash

Dünya çapında araştırmalara imza atan BCG tarafından elde edilen bir diğer bilgiye göre ise dijital pazarlama sadece kendi başına istenen performansı gösterememektedir. Bu performansı ise daha ileri bir boyuta taşımak için yetkin bir insan yardımına ihtiyaç duyulmaktadır. Dijital pazarlama teknikleri olarak çeşitli müşteri kampanyaları, indirimleri ve müşteriyle iletişimler insan gücü sayesinde daha sağlıklı gerçekleşebilmektedir. Stratejik bir karar alımında da dijital pazarlama teknolojileri yeterli düzeyde olamadığı için sadece ilgili yazılıma güvenmemek gerekiyor.

EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül tarafından yapılan açıklamaya göre dijital pazarlama etkisi ve dijital pazarlama işletmeler için büyük bir kaldıraç etkisi yaratmaktadır. Beklenenden daha kısa sürede %50’ye kadar büyüme avantajıyla birlikte işletmelerin yaptığı işlem analizlerinde de son derece faydalı olmaktadır. Dolayısıyla da hem günümüz koşulları gereği hem de geleceğin mutlak İnternet’e yönelimi doğrultusunda dijital pazarlama araçları ve teknolojileri her işletme için mutlaka değerlendirilmesi gereken bir işlemdir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar