Devlerden Teknolojik Ekosistemler

devlerden-teknolojik-ekosistemler

Paylaşmayı unutmayın.

Devlerden Teknolojik Ekosistemler– Ekosistemler, cihazları seçerken hayati bir faktördür, ancak insanlar ekosistemin gerçekte ne olduğunu gerçekten anlıyor mu? Öncelikle buna bakmak gerekir.  Bir cihaz seçmek söz konusu olduğunda, günümüzde dikkate alınan en büyük faktörlerden biri, içinde bulunduğu ekosistemdir. Aslında, kişilerin akıllı telefon kullanmalarının tek nedeninin markanın ekosistemi olduğunu fark etmek önem taşır. Örneğin, Apple kullanıcılarının neden başka bir teknoloji markasına geçmemelerine ilişkin en yaygın nedeni nedir? Ekosistem.

Ekosistem terimi düzenli olarak tartışılıyor, ancak ekosistemin gerçekte ne olduğunu kaç kişi biliyor? Sonuçta Apple ekosistemi, piyasadaki tek teknoloji ekosistemi değil.

Teknolojik Ekosistemler

Ekosistem Nedir?

Genel anlamda bir ekosistem, genellikle cihazların üzerinde bulunduğu işletim sistemiyle karakterize edilir. aha yaygın olarak Android / Google ve Apple ekosistemleri. Ve bu ekosistemler içinde, sistemin en büyük artısıyla çok daha entegre olan akıllı telefonları, tabletleri ve hatta saatleri seçebilirsiniz.

devlerden-teknolojik-ekosistemler

Yeni bir tablet satın almak için mağazadasınız ve mevcut akıllı telefonunuz Android OS üzerinde çalışıyor diyelim. İsteğiniz piyasadaki en son iPad’e göz atmak olsa bile, yapılacak en akıllıca şey bir Android cihaza bağlı kalmak olacaktır.

Duygusal sadakati bir kenara bırakırsak, insanların tek bir markaya bağlı kalma eğiliminde olmasının birçok nedeni vardır: cihazlar arası uygulamalar, kolay yedeklemeler ve genel aşinalık buna dahildir.. Ancak, birden fazla ekosistem arasındaki uyumluluğun artmasıyla örneğin Google Drive’ı şimdi bir iPhone’da kullanabilirsiniz, markalar daha spesifik marka ekosistemleri yaratma görevini üstlendi.

Kıyasıya Rekabet

Kabul etmeliyiz ki, “ekosistem” terimi, genellikle Apple ürünleriyle ilişkilendirilen bir terimdir. Ancak Android işletim sisteminin ve Huawei ve Samsung gibi büyük akıllı telefon markalarının geliştirilmesiyle, konsept artık sadece Apple’a özel değil.

devlerden-teknolojik-ekosistemler
@androidauthority

İlk olarak, Mate 20 Serisindeki tüm akıllı telefonlar, sisteme yerleşik AI tabanlı bir özellik olan HiVision’a sahiptir – sadece ana ekranınızın ortasına doğru aşağı çekin ve arama çubuğunun yanındaki düğmeye tıklayın. İkili NPU kurulumu sayesinde, nesneleri tanımlamak, kalorileri saymak (bir meslektaşım bu noktada her öğünü hesaplıyor), binaları taramak ve daha fazlasını yapmak için AI işlevini kullanabilirsiniz. Nöral İşleme Birimi (NPU), makine öğrenimi algoritmalarında uzmanlaşmış bir mikroişlemcidir.

Buna ek olarak Huawei, Huawei Watch GT ile birlikte iyi çalışan kendi Huawei Health uygulamasını geliştirdi. Günlük egzersiz rutinleriniz sırasında kalp atış hızınızı takip etmenin yanı sıra, uyku düzeninizi izleyebilir ve hatta GPS ile konumunuzu takip edebilirsiniz. Bu özelliklerden bazılarının yalnızca uygulama bir fitness takipçisi / akıllı saat ile eşleştirildiğinde çalıştığını unutmayın.

Huawei ve Apple’dan Teknolojik Ekosistemler

devlerden-teknolojik-ekosistemler
@rojakdaily

Huawei  1+8+ N Ekosistemi Ne Yapar?

10 milyon 5G akıllı telefon satıldı, 240 milyonu dünya çapındaki kullanıcıların elinde… Saatler, PC’ler ve ses cihazlarında Huawei % 170’in üzerinde büyüme yaşadı.  Dünyanın Huawei cihazlarını sevmesinin bir nedeni var. Dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi olarak ve temiz bir başlangıç noktasına sahip. Uygulama ekosisteminin nasıl olması gerektiğini yeniden tasarlıyor ve Huawei evrenini size getiriyor. Huawei 1 + 8 + N ekosistemi, uygulamanıza gerçek evrensel erişim sağlayacaktır – “1” akıllı telefon, “8” cihazlar (PC’ler, Sekmeler, TV, Ses, Gözlükler, Saat, Kulaklıklar) ve ortama ulaşan “N” ekosistemler mobil ofis, akıllı evler, spor ve sağlık, görsel-işitsel öğeler, eğlence ve seyahat ve çok yakın gelecekte, 5G’nin yeteneğinden gerçekten yararlanan eksiksiz bir akıllı ekosistemdir.

Apple Ekosistemi Nedir?

Teknolojide bir ekosistem, tümü birbiriyle çalışmak üzere tasarlanmış bir cihaz ve hizmet ailesidir. Gerçek bir ekosistem gibi, bu cihazlar arasındaki ilişki onları kendi başlarına olduklarından daha güçlü kılar ve teknoloji şirketleri için onu güçlü bir strateji haline getirir.

Apple kesinlikle ekosisteme sahip tek teknoloji şirketi değil, ancak birkaç nedenden dolayı en başarılı olanıdır. Apple’ın ekosistemi, şu anda ürettikleri her hizmeti ve cihazı kapsar ve hatta cihazlarındaki birçok özelliği içerir.

devlerden-teknolojik-ekosistemler
@quora

Birden çok Apple cihazı

İPhone, iPad, iMac, MacBook, Apple Watch, bir çift AirPod, Apple TV veya HomePod’unuz olsun, Apple aygıtlarınız yararlı şekillerde birbirleriyle çalışmak üzere yapılmıştır. Bu etkileşimleri rekabetten ayıran şey, bu özelliklerin ne kadar iyi uygulandığı ve ne kadar kısıtlayıcı olabileceğidir (ancak daha sonra bunun üzerine).

Teknolojik Ekosistemler de Kalma Sebepleri

Teknik faktörlerin yanı sıra, bir markanın ekosistemi içinde kalmanın birkaç pratik nedeni vardır:

1) Uyumlu aksesuarlar

Modern teknoloji trendlerine uygun olarak Huawei MateBook X, bir USB Type-C konektörü ile güçlendirilmiştir – Huawei Mate 20 Serisi altındaki akıllı telefonlar tarafından kullanılan aynı kafa.

2) Ekosistem yazılımı ile veri aktarımı

Google Drive’a Apple cihazlardan ve iCloud’a Android cihazlardan erişebilirsiniz ancak orijinal ekosistemde değilseniz bu hizmetlerin çoğu işlevselliği bir şekilde sınırlıdır.

Bunun yerine Huawei ,Samsung gibi markalar, ana ekrandaki açılır menüden seçeneğin seçilmesi anında aynı ağdaki başka bir Huawei telefonuna / telefondan veri aktarmanıza olanak tanıyan Huawei Share gibi tescilli özellikler sunar.

3) Aşinalık

İster deneyimli bir uzman olun, ister akıllı cihazlarınızı keşfetmeye yeni başlıyor olun, kimse belirli bir sisteme alışmanın değerini inkar edemez.

Ekosistemler, bugün piyasadaki tekliflerin sürekli olarak daha iyi ve daha iyi hale gelmesiyle seçim yapmak zor bir şey olabilir. Ancak aşikar olan, uygulanabilir bir seçenek olan tek bir ekosistemin olmadığı gerçeğidir. Bunun yerine, çok sayıda seçenek var. Android tabanlı bir cihaz setiyle gitmeye karar vermiş olsanız bile, Huawei, Samsung  gibi üreticiler kendilerine ait marka ekosistemleri oluşturmuşlardır. Ayrıca gelecekte de bu sistemleri geliştirmenin çalışmaları sürdürülmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar