Apple, Iphone Cihazları Pil Sorununa Çözüm Buldu

Paylaşmayı unutmayın.

Apple, Iphone Cihazları Pil Sorununa Çözüm BulduApple, kullanıcılarına sunduğu iOS 14 güncellemesi içerisinde birçok problemin olduğunu kabul etti. iOS 14 işletim sistemi içerisinde bazı sorunların olduğunu kabul eden Apple, ilk defa bu güncellemede birçok özelliği hizmete sunmuştu. Kullanıcılar iOS 14 ile ilgili birçok şeyden şikayet ediyor lakin en çok şikayet batarya sorunu hakkında geliyor. Peki iOS 14 işletim sisteminde yer alan başlıca pil sorunları neler?

Apple, Iphone Cihazları Pil Sorununa Çözüm Buldu

iOS 14’teki Pil Sorunları

Apple, bir yazı yayınlayarak iOS14 işletim sisteminde batarya sorunlarıyla ilgili 7 büyük sorun olduğunu dile getirmişti. Bu sorunları çözmek için sundukları çözüm ise, tüm içeriği ve ayarları silmek olduğunu söyledi.

apple,-iphone-cihazlari-pil-sorununa-cozum-buldu
@log

Birçok kullanıcı, iPhone cihazlardaki artan pil tüketimi probleminden şikayetçi oldukçarı için Apple Support Twitter sayfasına akın etti. Twitter’da birçok problemi dile getiren kullanıcılar, en çok pil tüketimi ve bataryadan şikayetçiler.

Hızlı pil tüketimi sorunu, iPhone kullanıcılarının son günlerde yaşadığı en büyük problem olmuş durumda. Apple’ın son yazılım güncellemesi olan iOS 14’le birlikte getirdiği batarya sorunlarından dolayı kullanıcılar bir hayli şikayetçi. Tüm bunlardan dolayı da şunu söyleyebiliriz ki; iPhone 12 serisi daha küçük pillere sahip olursa oluşan risk artacaktır. Özellikle Qualcomm şirketi 5G modemleri tercih ettiği için, cihazlar üzerinde daha fazla güç tüketiliyor ve bu problemden dolayı da aşırı hızlı pil tüketimi oluyor.

iOS 14 Pil Sorunları Çözümü

apple,-iphone-cihazlari-pil-sorununa-cozum-buldu
@digitalreport

Apple‘ın yayınladığı ve kullanıcıların şikayetçi olduğu yazılım güncellemesindeki aşırı pil tüketimi problemini ortadan kaldırmak için yapacağınız bir yöntem mevcut. Firmanın yayınladığı kılavuza göre, iPhone ve Apple Watch arasındaki eşleştirmeyi kapatarak iki cihazı da iCloud’a yedeklemeli ve sonrasında da iki cihazı da fabrika ayarlarına döndürmeniz öneriliyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 14 yazılım güncellemesinin ardından kullanıcılardan büyük tepki toplayan Apple şirketi sorunu çözebilmek için çözüm üretmeye başladı. Lakin çözüm olarak sundukları yöntem her ne kadar kullanıcıların hoşuna gitmese de yoğun pil tüketimini azaltmaya yardımcı olduğu bir gerçek. Birçok kullanıcı cihazların zaten aşırı şarj tüketiminden şikayetçi olmasına rağmen yazılım güncellemelerinde oluşan bu problemlerin ayrı bir sıkıntı oluşturması da ayrı bir dert oluyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar