Deniz Kenarındayken Okunacak Kitap Önerileri

Paylaşmayı unutmayın.

Deniz Kenarındayken Okunacak Kitap Önerileri. Tatiller bazen deniz kenarında kitap okumak için oldukça iyi fırsat olabiliyor. Eğer sağlam bir kitap önerisi de alınmışsa deniz kenarında keyifli vakit geçirmek mümkün oluyor. Bu listemizde ise deniz kenarında okuyabileceğiniz birbirinden farklı kitapları derledik. Deniz kenarında okunabilecek kitap önerileri listemiz sayesinde tatilinizdeki boş vakitleri iyi değerlendirebileceksiniz. Hadi o zaman lafı fazla uzatmadan listemizdeki kitaplara geçelim.

Deniz Kenarındayken Okunacak Kitap Önerileri

Ben Kirke

Madeline Miller

@nezih

İl olarak yılın en iyi kitabı seçilen Ben Kirke, son derece dikkat çeken hikâyesiyle birlikte okuyucuları kısa sürede etkisine alıyor. Ek olarak kitabın yazarı Madeline Miller’in oldukça akıcı dili sayesinde anlatım ve tasvirler zihinde canlanıyor. Kitapta ise kadın yaşamının sıradan ve sıra dışı bir hikâyesi geçiyor. Kitap önerileri listemizde bulunan Ben Kirke sizi sürükleyici bir hikâyenin içerisine alacak.

Yaşlı Adam ve Deniz

Ernest Hemingway

@nezih

Sürükleyici bir hikâyeye sahip olan Yaşlı Adam ve Deniz, Ernest Hemingway’in ölümsüz eserlerinden biri oluyor. Kitabın hikâyesine değineck olursak da Kübalı bir balıkçının yaşadıkları anlatılıyor. Balıkçının açık denizde Gulf Stream’e kapılan dev bir kılıçbalığıyla gerçekleşen müthiş mücadelesi yer alıyr. 

Seyahat Sanatı – Deniz Kenarındayken Okunacak Kitap Önerileri

Alain de Botton

Deniz kenarında okunaca kitap önerileri listemizde yer alan Seyahat Sanatı, seyahat severlerin seveceği türdendir. Alain de Botton kaleminden geçen kitap konu olarak seyahat etmeyi işliyor. Oldukça sürükleyici bir anlatımı bulunan kitapta farklı şehirler ve yazarların rehberliğine eşlik ediyoruz. Seyahat eden ya da etmeyen herkesin keyifle okuyabileceği Seyahat Sanatı mutlaka okunması gereken kitaplardan oluyor.

Sophia veya Tüm Hikâyelerin Başlangıcı

Refik Schami

Genel olarak şiirsel bir üslupla yazılan kitap iyilik, kötülük, sevgi ve nefret gibi kavramları ele alyor. Kitap önerileri listemizde bulunan kitabın içeriğinde ise bu kavramların arasındaki denge oluşturuluyor. Ayrıca Refik Schami tarafından yazılan kitap farklı bir bakış açısı kazanma açısından tavsiye edilyor. 

Balıkçı ve Oğlu

Zülfü Livaneli

deniz-kenarindayken-okunacak-kitap-onerileri
@sakinkitap

Toplumsal konulara duyarlı olmasıyla tanınan Zülfü Livaneli bu kitabında da Ege balıkçılarına yöneliyor. Son yıllarda öne çıkan göçmencilik kavramına yönelen kitap, kısa sürede okuyucuyu etkisi altına alıyor. Ayrıca Mustafa, Mesuda ve Samir bebek karakterleri ile birlikte oldukça farklı bir hikâyeye tanıklık ediyoruz. Deniz kenarında okunack kitap önerileri olarak Balıkçı ve Oğlu kitabını mutlaka herkesin okuması önerilyor.

Var mısın? Güçlü Bir Yaşam için Öneriler

Doğan Cüceloğlu

deniz-kenarindayken-okunacak-kitap-onerileri
@ciceksepeti

Son olarak “Var mısın” biraz daha kişisel gelişim tarzında kitap isteyenler için bu kitap çok yerinde bir kitap önerisi olacak gibi duruyor. Diğer yandan Doğan Cüceloğlu tarafından yazılan kitapta hayattan pek çok konu işlenyor. Hayatın anlamı, umutsuzluk, yaşam ödülü, zihin ve akıl gibi kavramlar hakkında sorulara yanıt veriliyor. Ayrıca bildiğimiz ancak daha önce düşünmediğimiz pek çok konuya bu kitap sayesinde farklı bir bakış açısı edinebiliyoruz. Ayrıca Kitap önerileri listemizde bulunan kitap, zorluklarla başa çıkılması için gereken gücü açığa çıkarmaya çalışıyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar