Deadpool: Ben Asla Kendimi Satmam!

deadpool

Paylaşmayı unutmayın.

İlk filmi ile gönüllerimize taht kuran anti kahraman Deadpool ikinci filminin tanıtımları ile bizleri fazlasıyla heyecanlandırmayı başardı ve meraklı bir bekleyiş içerisine soktu. Her yeni görselde ve her yeni videoda bu heyecan ve merak biraz daha artıyor. Karakteri canlandıran Ryan Reynolds’un da başarısı bu noktada azımsanamaz elbette. Marvel yarattığı evren ve karakterler ile çizgi romanlardan sonra filmleri ile de bizleri fazlasıyla mutlu etmeyi başarıyor ayrıca.

Deadpool her ne kadar anti süper kahramanım dese de o bizler için harika bir kahraman! Ve şunu söylemeliyiz ki süper kahraman filmleri ile marka ortaklıkları bir yerde kaçınılmaz bir hal alıyor. Süper kahraman filmleri ile markalar arasındaki bu ilişki çoğu zaman doğal olmayan sonuçlara yol açabiliyor. Örneğin “Filmde araba kovalamacası var mı? Öyleyse bunu bir araba reklamında kullanalım!” Zekice!

Bir nevi “ürün yerleştirme” diyebileceğimiz bu olayın -ki bunun en güzel örneklerinden birini daha önce Hızlı Ve Öfkeli İle Ürün Yerleştirmede Farklı Bir Boyut yazımızda vermiştik- doğal bir şekilde filmde yer alması gerekiyor. Ürün yerleştirme konusunu biraz eleştirdiğimiz ve sosyal medyada da büyük yankı uyandıran bir başka yapım ise Fi dizisi idi. Şimdi de Deadpool üzerinden bir örnek vermek istiyoruz.

Deadpool

@adweek

Bu görsel ilk bakışta Deadpool – Devour ortaklığı şeklinde yorumlanabilir. Deadpool niçin dondurulmuş yiyeceklerle bu kadar ilgili? Hayır, ilgili değil. Bunu öyleymiş gibi gösterense 30 saniyelik bir spot. Görünen o ki brüt bir anlaşma ile Deadpool’un kendisine sadık kalmasını sağlamak ve onun ne yaptığını insanlara göstermek için Wildness’taki yaratıcı ekip beklenmedik bir şekilde yaratıcı bir süper kahraman video spotu hazırlamış.

Devour reklam spotu şu şekilde:

Küçük kız Deadpool’a “Deadpool’u mu satıyorsun?” diye sorduğunda cevabı “Elbette!” oluyor. Bir rivayete göre ise Deadpool Devour PR ekibine yaptığı açıklamada “Ben daima asla kendimi satmayacağımı söyledim.” demiş ancak kendisinin de ifade ettiği gibi “Ama babacık eve ekmek getirmeli. Birden fazla yolla.” Tabii ki!

Elbette filmin işe yarıyor olmasının tek nedeni ürünlere bu şekilde göz kırpması değil. Deadpool’u izlediyseniz bilirsiniz ki o, gece boyunca dışarıda olup sabah saat 4’te bu sandviçlerden birini mikrodalgada pişirerek yiyen bir adamdır.  Buradan çıkarmamız gereken ders ise yani ders çıkarılacak bir durumsa, bir süper kahraman ortaklığı yapacaksanız, en azından karakterin ürünü kullanıyor gibi göründüğü bir film olsun.

Netice olarak söylemek istediğimiz bir marka – karakter ortaklığı yapılacaksa bu durum bir doğallık arz etmeli, ürün karakter ile alakalı olmalıdır. Haricinde biz izleyiciler çok eğlenirken markalar bu konuda biraz üzülebilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar