Daha Verimli Olmak İstiyorsanız Çalışma Alanınızı Gözden Geçirin!

Paylaşmayı unutmayın.

Çalışma masanız, bilgisayarınızın masaüstü ve e-posta kutunuz artık çalışma alanınızı tanımlıyor. Eğer bir ofiste tam zamanlı çalışıyorsanız bu, günde ortalama 8 saat çalıştığınız anlamına geliyor. Ve haftada 5 gün, yılda 48 hafta. Bir yılda toplam 1920 saat çalışıyorsunuz. Kulağa çok üretken ve verimli geliyor; ancak ne kadar öyle? Çeşitli engelleyiciler var mı? Bu engelleyicilere karşı engelleyici başka formüller var mı?

Dublin Office Centre’ın hazırladığı infografik, bu 3 çalışma alanınızla ilgili verimliliğinizi artırabilecek, iş yaşamınızı organize edebilecek bazı öneriler sunuyor:

Sakin Bir Masa

pixabay – @rawpixel

Günde ortalama 8 saatinizi geçirdiğiniz için üzerine biraz düşünmek gerek elbette.

Dağınıklık kaos yaratır; temiz, düzenli bir masa üretkenliğinizi artırken bir yandan da daha organize olmanızı sağlar.

Masanızda saat bulundurmamalısınız; çünkü zamanı sürekli kontrol etmek, strese girmenize ve pek çok şeyi aynı anda yapmaya çalışmanıza neden olabilir. Çok görevli yani multitasking çalışmaya zorlayabilir sizi. Beynimiz çok görevli çalışmaya uygun olmadığı için, bu sizin vakit kaybetmenize, daha fazla hata yapmanıza ve strese girmenize neden olabilir. Saate bakmak yerine, yapmanız gerekenleri sıralayarak her iş için alarm kurmak daha iyi bir yöntem olabilir.

Masanızın dağınık olmaması ruhsuz ve eğlenceden yoksun olacağı anlamına gelmez. Üzerine, stresli hissettiğiniz anlarda size iyi gelebilecek fotoğraflar koyabilirsiniz.

Şekerden uzak durun ve kan şekerinizi sabit tutacak badem, sade yoğurt, meyve ve sebzeli humus gibi yüksek proteinli atıştırmalıklar yiyin.

Masanızın üzerinde bitkilere yer açın. Bitkiler, üretkenliğinizi tetiklerken aynı zamanda masanızın etrafındaki havayı da filtreler.

Metabolizmanızı hızlandırmak, enerjik ve uyanık hissetmek için suyunuza limon suyu ekleyin. Böylelikle bağışıklık sisteminizi de güçlendirirsiniz.

8 saat oturmak kulağa korkunç geliyor, değil mi? Uzun süre hareketsiz kalmak, sadece fiziksel sağlığınızı olumsuz etkilemekle kalmıyor aynı zamanda konsantrasyonunuzu ve verimliliğinizi de düşürüyor.

Masanızın ve sandalyenizin ergonomik olduğundan emin olun.

Gereksizlerden Arındırılmış E-Posta

pixabay – @geralt

Dosyaları depolamak için kullanılan bir klasör olmadığı için silinenler kutunuzu boşaltın.

Yalnızca tekrar kullanabileceğiniz gönderilmiş dosyalarınızı saklayın.

Sürekli mailleriniz kontrol etme alışkanlığından kurtulun. Bu sizi hem ciddi anlamda yavaşlatır hem de sık sık bölünmenize ve verimli çalışamamanıza neden olur. Yeni bir maile cevap vermek için yapmakta olduğunuz işi bırakmayın.  

E-posta kutunuzu, çeşitli e-posta yönetim araçları kullanarak da düzenleyebilirsiniz.

Gereksizlerden Arındırılmış Masaüstü

pixabay – @rawpixel

Masaüstünüzde çok fazla dosya bırakmayın. Bu karışıklık, onunla her göz göze gelişinizde sizi yoracak bir şeye dönüşebilir.

İndirilenler klasörünüzü belli aralıklarla gözden geçirin ve gereksizlerden kurtulun. Önemli bir şey aradığınızda bütün o gereksizler önünüze çıkan bir engele dönüşmesin.

İncelerim, okurum diyerek yer imlerini linklerle doldurduysanız, belli aralıklarla onları da gözden geçirin ve gereksizlerden kurtulun.

Virüs koruma programınız olduğundan emin olun. Aniden pek çok önemli verinizi kaybetmek istemezsiniz. Ayrıca kötü amaçlı ya da casus yazılımlar bilgisayarınızı yavaşlatabilir.

Verimlilik üzerinden yola çıktığımız Multitasking Verimliliği Ve Üretkenliği Öldürüyor! yazımızı da okumanızı önerir, harika bir hafta sonu ve verimli saatler dileriz 🙂

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar