CoverGirl Toplum İçinde Makyajı Destekliyor!

Paylaşmayı unutmayın.

Son günlerde ünlü şarkıcı Katy Perry ile yaptıkları ortak çalışmayla dikkatleri üzerine çeken makyaj markası CoverGirl, şimdi ise başlatmış oldukları sosyal sorumluluk projesiyle adından çokça söz ettireceğe benziyor.

CoverGirl'ün Katy Perryi ile ortak çalışması

@CoverGirl

Toplum İçinde Makyaj Yapmak!

Makyaj yapmak 21.yüzyılda kadınların vazgeçilmezlerinden biri. Kadınların hem kendilerini daha iyi hissetmek amacıyla hem de bulundukları resmi kurumlarda bir noktadan sonra yapmak zorunda kaldıkları makyaj ritüelleri bazen gündelik hayatın koşuşturması ve yoruculuğuyla sekteye uğrayabiliyor. Makyaj yapmayan kadınların ‘çirkin’, ‘bakımsız’ şeklinde etiketlendiği bir çağda kadınların makyaj yapma zorunluluğunu görmezden gelemeyiz.

Makyajsızken çirkin görünmek

Sabahın erken saatlerinde uyanıp makyaj yapmak bazen geç kalma tehlikesiyle karşılaşmamıza neden olabiliyor. Bu nedenle biz kadınlar, trafikteki uzun yolculuklarımızı daha etkin bir şekilde değerlendirmek için makyajımızı metro ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarında yapmak zorunda kalabiliyoruz. Hem biraz fondöten, maskara ve rujun kime zararı olabilir ki? Ancak toplumda işler o kadar da basit yürümüyor. Metroda, belki de yetişmek zorunda olduğunuz bir toplantıya geç kalmak üzere olduğunuzu ve bu nedenle makyajınızı hızlı bir şekilde yapmak durumunda kaldığınızı anlamayan insanlarla karşılaşmanız son derece mümkün. Eleştiren bakışlar,  yargılayıcı söylemler günümüz insanında çok rastladığımız bir özellik.

Peki, her şeye yetişmek zorunda kalan biz kadınlar bu durumla nasıl başa çıkmalıyız?

Bununla başa çıkmanın sanıldığından daha zor olduğunu fark eden CoverGirl, harika bir kampanyayla New York sokaklarının karşısına çıktı. Onlar için bardağı taşıran son damlanın New York metrosuna konulan uyarı afişi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü topluma mal olmuş alanlarda makyaj yapmanın yasak olması, birçok kadına anlamsız geldiği gibi onlara da ses çıkartılması gereken bir durum gibi gelmiş.

”Herkes en iyi şekilde görünmek ister; ancak bu bir metro, tuvalet değil!”

Açıkça kadınların metroda makyaj yapmasının yanlış olduğunu belirten bu afişin daha birçok tartışmaya neden olacağı kesin. Bunun başlangıcını da CoverGirl #ProjectPDA etiketiyle başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle yaptı.

CoverGirl ülke genelinde 1500 kadının katıldığı anket sonucunda, kadınların yarısından fazlasının toplum içinde makyaj yaparken rahatsızlık duyduğu sonucuna ulaşmış. Bu kadınların %52’si iş yerlerinde de makyajları yüzünden yargılayıcı yaklaşımlara maruz kaldıklarını belirtmiş.

Bu sonuçlar üzerine CoverGirl, yaklaşık bir buçuk dakikalık bir video hazırlamış. Ayrıca bazı metro çıkışlarına da boy boy aynalar koyarak kadınların toplumda istedikleri gibi makyaj yapmakta özgür olduklarını vurgulamış.

Video ve bu uygulama, kadınlara kendi makyaj oyunlarında utanılması gereken hiçbir nokta olmadığını hatırlatır nitelikte.

CoverGirl’ün bu kampanyasını destekleyenler olacağı gibi karşı çıkacak bir kesim olacağı da beklenen bir durum. Önümüzdeki günlerde ne gibi tepkiler görürüz bilinmez, ancak bizler CoverGirl’ü bu kampanyaları için tebrik ediyoruz.

Ayrıca Bianco’nun Kadınları Destekler Nitelikteki Reklam Filmi için yayınlanan yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar