Bianco’dan Mesajıyla Ve Sunuşuyla Çok Konuşulacak Bir Reklam Filmi

Paylaşmayı unutmayın.

Birinci sınıf ayakkabı markası Bianco, ürünlerini feminizme bağlayan ve ‘Equal is not enough- Eşit ücret yeterli değil’ sloganıyla yeni bir reklam filmine imza attı.

Fiyatları nedeniyle lüks sayılabilecek bir Danimarka markası olan Bianco, kadın olmanın erkek olmaktan daha pahalı olduğunu vurgulamakta ve reklam filminde erkeklere uygulanan şiddet içerikli görüntülerle birçok izleyicinin tepkisini çekmekte.

Kadınların arabaların üzerinden atladığı, erkeklerin yüzünde bardaklar kırıldığı bu reklam filmi Facebook’ta yaklaşık 2 milyon, Youtube’da ise 257.000 izlenme sayısına ulaşmış durumda ve çoğu olumsuz olan birçok kullanıcı yorumu almış bulunmaktadır.

Reklam Filmine Gelen Yorumlar

Şirket reklam filmini”Çoğu kişinin, kadın ve erkeklerin eşit ödeme almalarına itirazı olmayabilir. Fakat biz buna karşıyız. Bu yüzden yeni bir şeyler yapılması gerektiğini düşündük.” açıklaması ile paylaştı. Bu açıklama, “Daha fazla ücret istemek varken neden eşit ücret için savaşalım ki?” cümlesiyle devam etti.

Birçok kişi bu reklam filmini saçma, cinsiyetçi ve saldırgan buldu. Ayrıca reklam filmini izleyenlerin bir kısmı; markanın, vermek istediği mesajla çeliştiğini düşündü. Çünkü marka; pahalı kadın ürünlerinden yakınırken, sattığı ürünlerin aşırı derecede yüksek fiyatlı olması ironik bulundu.

Reklam filmini izleyenlerin geri kalan kısım ise, reklam filmindeki şiddet içerikli sahneleri son derece yanlış bulmakta. Çünkü Bianco, reklam filminde kadınların haksızlığa uğradığını ve maaşlarının artması gerektiği mesajını vermeye çalışırken; erkekleri bu anlamda hiç hoş görülmeyecek durumlara sokuyor. Birçok kullanıcı, bunun eşitlikle uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığını söyleyerek reklam filmini son derece olumsuz eleştiriyor.

Bianco markasının MailOnline’a yaptığı açıklama ise şu şekilde:
“Reklam filmindeki amacımız, günümüzde hala eşit ödemenin olmadığına parmak basmak. Bunu; kadın olmanın erkek olmaktan daha pahalı olduğunu vurgulayarak kadınların erkeklerden daha fazla ödeme almaları gerektiğini göstermeye çalıştık. Reklam filmi, kızgın olmaya değer bazı anları içinde bulunduruyor. Bu da kızgın kadınları gösterme nedenlerimizden. Tabii ki biz de şiddeti desteklemiyoruz. Zam alabilmenin yolu bu değil. Bu, içinde kinayeler bulunduran bir moda reklam filmidir.”

Markanın Facebook sayfasında yaptığı durum güncellemesinde, “eğer reklam filmi bazı tartışmalara neden olup kendinden söz ettiriyorsa – ki öyle – kampanya amacına ulaşmış demektir” yazdı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar