Coronavirüs Sonrası Pazarlama Trendleri – Kullanmanız Gereken En Önemli Trendler

Paylaşmayı unutmayın.

Coronavirüs Sonrası Pazarlama Trendleri – Kullanmanız Gereken En Önemli Trendler – Coronavirus tüm dünyayı kasıp kavururken birçok sektörü etkiledi ve değiştirdi. Artık birçok şeyi eskiden bildiğimiz şekilde yapamıyoruz; yöntemlerimizi değiştiriyoruz, yollarımızı farklılaştırıyoruz, yerlerine başka şeyler koyuyoruz. Durum böyle olunca da tabiki pazarlama da değişmek zorunda kalıyor. 

Coronavirüs Sonrası Pazarlama Trendleri

Evet zor zamanlardan geçiyoruz. Ama bunu daha da zorlaştırmak ya da kendi avantajınıza çevirmek yine sizin elinizde. Peki nereden başlayacaksınız? Bunun içinde sizi aşağıya davet ediyoruz.Şimdiden keyifli okumalar! 

4) Google’ı Etkili Kullanın

coronavirus-sonrasi-pazarlama-trendleri---kullanmaniz-gereken-en-onemli-trendler
@kimkomondo

Hawke Media’dan yakın zamanda yayınladığı bir koronavirüs raporu açık olan yerleri bulabilmek için Google’ı kullananların sayısının %60 arttığını gösteriyor. Buna ek olarak yapılan başka bir araştırmaya göre de çevrimiçi bilgilendirmeler sunan işletmelerin daha başarılı sonuçlar çıkardığını ortaya koyuyor. 

coronavirus-sonrasi-pazarlama-trendleri---kullanmaniz-gereken-en-onemli-trendler
@google

Ayrıca bu senenin başında gelen güncellemeyle beraber artık işletmenizin Google kimliğinde birçok hızlı bilgiyi ekleyebiliyorsunuz. Örneğin işletmeniz saat kaça kadar açık, paket servisi var mı, tam lokasyonu nerede, ne tarz hizmetler sunuyor gibi bilgileri sayfanızda bulundurarak müşterilerinizi sürekli güncellemiş oluyorsunuz. Bu da size müşteri memnuniyeti olarak geri dönüş sağlıyor.

Ayrıca Google My Business girişinizde değişiklik yaptığınızda, bu güncellemeleri diğer dijital platformlarınıza taşımayı unutmayın. Web sitenizde, Facebook, Instagram, Twitter ve diğer sosyal medya sayfalarınızda listelenen bilgileri kontrol edin. Google Chrome’un Gizli Modunu kullanarak işletmenizi arayın ve ilk sayfada görünen sonuçları görüntüleyin. Bu sitelerin en güncel bilgilerinize sahip olduğundan emin olun.

3) Çevrimiçi Yatırım Yapın. 

coronavirus-sonrasi-pazarlama-trendleri---kullanmaniz-gereken-en-onemli-trendler
@onlinekarma

Pazarlamacılar, müşterilere ulaşmanın anahtarının bulundukları yerde buluşmak olduğunu bilir. Şu anda çoğumuz nerede? Evde ve çevrimiçi. Yakın tarihli bir GlobalWebIndex raporuna göre, ABD’deki tüketicilerin yüzde 45’i pandeminin başlamasından bu yana akıllı telefonlarına daha fazla zaman harcadığını bildirdi. Neredeyse aynı miktar dizüstü bilgisayarları içinde geçerli. Bu nedenle, çevrimiçi varlığınıza biraz daha fazla çaba sarf etmek çok önemlidir.

Websitenizi kontrol edin. Eski bilgilerinizi güncelleyin, yeni fotoğraflar ekleyin mümkünse her hafta bir temizlik yapın. Bağlantılarınızın hala çalışıp çalışmadığını ve linklerin doğruluğunu da kontrol etmeyi unutmayın. 

Bu aynı zamanda web sitenizin mobil uyumluluğunu kontrol etmek için bir fırsattır. Telefonunuzun tarayıcısını kullanarak siteyi ziyaret edin ve her sayfayı tıklayın. İçeriğin ekranın kenarından nereye düştüğünü veya metnin nerede okunmasının zor olduğunu not edin.

2) Güvenli Olduğunuzu Gösterin. 

@latimes

Sosyal medya kanallarınız için içerik planlarken yazarın “Göster, söyleme” konusundaki uyarısını unutmayın. Uzun bir metin gönderisinde, işletmenizin aldığı kapsamlı sağlık ve güvenlik önlemlerini özetlemek gerekir. Ancak, tüketiciler sadece teorik olarak tüm personelinizin maske takmayı planladığını bilmek istemiyorlar. Müşteriler kanıt görmek istiyor.

İşletmeniz için yeni normalin nasıl göründüğünü göstermek için Instagram ve Facebook gibi ileriye dönük sosyal kanalları kullanın. Maskeli müşterilere hizmet veren maskeli personelin resimlerini gönderin. Personelinizin fiziksel mesafe önlemlerini nasıl uyguladığına ve yüksek dokunma yüzeylerini düzenli olarak dezenfekte ettiğine dair örnekler sunun. Müşterilerin temassız veya kaldırım kenarındaki alışveriş seçeneklerinizi nasıl kullanabileceğini göstermek için bir video oluşturun.

Özgün olun ve müşterilere önem verdiğinizi anlatmak yerine gösterin. İşletmenizde güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabileceklerini kanıtlayın.

1) Sosyal Medya’ya Özen Gösterin

@anadoluagency

Yeni bir Harris Anketi, salgının başlamasından bu yana, küresel tüketicilerin yüzde 51’inin sosyal medyaya daha fazla zaman harcadığını gösterdi. Bu şu anlama geliyor: Artık geri kalan reklam bütçenizin bir kısmını dijital ücretli reklamlara ayırma zamanı. 

Dijital reklamlar diğer reklam türlerinden çok daha ucuzdur. Reklam envanterindeki fazlalık tıklanma başına maliyeti oldukça düşürür. Böylece dijital reklamlar oldukça uygun hale gelir. 

Sayfanızın analiz panelini ziyaret edin, geçen ayın en çok erişen üç yayınını seçin ve bir hafta boyunca artırmak için ödeme yapın. Ayrıca, erişimi ve etkileşimi artırmak için her gönderiye ilgili hashtag’leri ve hesap etiketlerini eklediğinizden emin olun.

@hubspot

Bir pazarlama taktiğinin modaya uygun olması, işinize uzun vadeli faydalar sağlayacağı anlamına gelmediğini unutmayın. Her şeyi en son trendde gerçekleştirmeden önce araştırmanızı yaptığınızdan emin olun. Her şeyden önce, tüketiciler ihtiyaçlarını karşılayan ve güvenlerini koruyan bir markaya değer verir. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar